Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7_Rd_kherson_2007.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
3.27 Mб
Скачать

Орхуський центр

ІV Конференцією міністрів охорони довкілля «Довкілля для Європи», що відбулась в 1998 році у м.Орхус, Данія, одностайно було ухвалено прийняття «Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості у процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища», до якої України приєдналась у 1999 році. Конвенція сприяє переходу на демократичні принципи побудови громадського суспільства, формуванню екологічної свідомості населення; сприяє вихованню не байдужих до проблем навколишнього середовища членів суспільства, які усвідомлюють свої права в екологічній сфері і починають розуміти взаємозалежність між своїм власним здоров’ям і станом навколишнього середовища, піклуються про збереження навколишнього середовища для себе і наступних поколінь.

При Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища створено Орхуський інформаційний центр, обладнаний компютером, принтером та телефоном; крім цього, є велика кількість спеціальної літератури. Найпоширенішими у 2007 році були масові природоохоронні освітні заходи в рамках Всеукраїнської акції „Зелений паросток майбутнього” та в рамках Акції, 21 квітня Дня довкілля та 22 квітня Міжнародного Дня Землі. В проведенні Всеукраїнської акції „Зелений паросток майбутнього” взяло участь 173,14 тис. жителів області.

13.8. Виконання загальнодержавних екологічних програм Загальнодержавна програма формування національної екологічної мережі України.

На виконання Законів України «Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000 - 2015 роки», «Про екологічну мережу України» в Херсонській області Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища було проведено роботу по створенню нових об’єктів природно-заповідного фонду, а саме: оголошено ландшафтними заказниками місцевого значення “Балка Великі Сірогози” в Нижньосірогозькому районі загальною площею 636 га та «Боброве Озеро» в Голопристанському районі загальною площею 50 га.

Підготовлені клопотання до Мін природи України щодо надання дозволу на збір матеріалів для заповідання Нижньодніпровського національного природного парку загальною площею 50 000 га на території Білозерського, Голопристанського, Цюрупинського районів, Херсонської та Новокаховської міськради, а також національного природного парку «Олешківські піски».

Направлено на Мінприроди України матеріали щодо необхідності створення: заказників загальнодержавного значення: «Буркути» загальною площею 12000 га на територіях Голопристанського та Цюрупинського районів; «Бобровий кут» загальною площею 840,0 га на території Великоолександрівського району; «Федорівський» загальною площею 605 га на території Білозерського району; «Миловська Балка» загальною площею 3200га на території Бериславського району; парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Енергія» загальною площею 9,32 га на території Генічеського району.

Ведеться робота над резервуванням територій для наступного заповідання об’єктів природно-заповідного фонду, створення яких можливе до 2020 року: природний заповідник «Новокаїрський» загальною площею 3000 га на території Бериславського району; національний природний парк «Джарилгач» загальною площею 10 000 га на території Скадовського району та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]