Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7_Rd_kherson_2007.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
3.27 Mб
Скачать

2.3. Заходи, спрямовані на покращення якості атмосферного повітря

Державною екологічною інспекцією в Херсонській області в 2007 році було здійснено 173 перевірки підприємств щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря. За порушення вимог чинного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 93 особи. Сума штрафів склала 10,455 тис. грн., з яких 8,483 тис.грн. стягнуто. За порушення порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу (ст.78 КУпАП) до адміністративної відповідальності притягнуто 58 порушників на суму 6,069 тис. грн.

При перевірці дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря в цеху водоводу "Дніпро-Миколаїв" МКП "Миколаївводоканал", який розташований в Херсонській області, Білозерський район, с. Микільське, виявлено відсутність дозволу на викиди вуглецю оксиду та оксидів азоту для опалювальних підприємства. Проведені контрольні інструментальні виміри при роботі побутових котлів з використанням природного газу показали перевищення викиду, за що МКП "Миколаївводоканал" пред'явлено претензію на суму 1316,32 грн.

За результатами вимірювання вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах стаціонарних джерел при роботі коогенераційної установки ВАТ Агропромислова фірма "Таврія" пред'явлена претензія на суму 6324,90 грн.

Перевіркою ДП „Херсонський чавуноливарний завод "ВАТ „Херсонські комбайни" встановлено, що дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для ДП "Херсонський чавуноливарний завод "ВАТ "Херсонські комбайни" відсутній. За порушення вимог природоохоронного законодавства посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності. Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) виробничої діяльності дочірнього підприємства "Херсонський чавуноливарний завод" ВАТ "Херсонські комбайни", пов'язану із викидами без дозволу забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел.

На виконання вимог природоохоронного законодавства в частині зменшення забруднення атмосферного повітря викидами автомобільного транспорту Держекоінспекцією спільно з Державтоінспекцією у 2007 році на території області було проведено два етапи операції "Чисте повітря". В ході операцій було перевірено 4919 пересувних транспортних засобів (на підприємствах та на лінії), до адміністративної відповідальності за ст. 81 КУпАП було притягнуто 205 порушників. Сума штрафів склала 3,842 тис.грн., з яких 2,907 тис. грн. стягнуто.

Державною екологічною інспекцією в Херсонській області було здійснено 23 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства підприємствами, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею нафтопродуктів. За порушення вимог чинного законодавства 13 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, винесено 5 рішень про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації АЗС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]