Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zatverdgena_strateg_ns2015.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
3.93 Mб
Скачать

Розділ 9. Етапи та очікувані результати реалізації стратегії «Нова Сумщина-2015»

Упровадження стратегії розвитку області передбачає два основних етапи.

На першому етапі протягом 2011-2012 років будуть закладені інституційні, інфраструктурні та нормативні передумови випереджаючого економічного росту через запровадження стимулюючих заходів для залучення інвестицій у пріоритетні галузі народного господарства області, створення та підсилення економічних кластерів, завдяки формуванню режиму максимального сприяння бізнесу шляхом зменшення неефективного втручання органів влади всіх рівнів у економічну діяльність об’єктів господарювання, зниження адміністративних бар'єрів для розвитку підприємництва, раціоналізації впливу податкової системи на діяльність бізнесу.

Модернізація транспортної інфраструктури області шляхом реалізації Угоди між Кабінетом Міністрів України та Сумською обласною радою стосовно фінансування протягом 2011-2013 років низки інфраструктурних проектів суттєво позитивно вплине на загальний інвестиційний клімат області, закладе необхідні основи для прискорення розвитку бізнесу.

Реалізація пілотних проектів з підвищення енергоефективності та економії енергоресурсів забезпечить подальше тотальне впровадження інструментарію та ідеології енергоефективності в економіці, соціальній сфері, ЖКГ.

Результатом першого етапу стане створення надійних передумов для швидкого подолання кризових явищ, забезпечення сталого та прискореного розвитку Сумщини. Водночас з цим будуть здійснюватися реформи у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, зміцнення науково-практичного та інноваційного потенціалу області, особливо в напрямку застосування передових технологій четвертого, п’ятого та розбудови фундаменту для шостого технологічного укладу. Сумщина впевнено стане на шлях кардинального підвищення своєї конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості за рахунок упровадження інноваційних продуктів та послуг, нових перспективних моделей вирішення економічних, управлінських та соціокультурних проблем розвитку.

Другий етап (2013-2015 роки) передбачає отримання практичної віддачі від втілення державних, державно-приватних та приватних інвестиційних проектів. Загальна кількість вкладених у модернізацію та розвиток пріоритетних кластерних утворень в АПК, будівництві, лісному господарстві та деревообробці, перевищить 500 млн. євро. Рівень продуктивності виробітку валового регіонального продукту наблизиться до середніх по Україні значень, що підніме Сумщину на рівень кращих регіонів України.

Сильна економіка області надасть додаткових можливостей для подальшого збільшення робочих місць, збереження та розвитку людського й соціального капіталу шляхом підвищення ефективності та стабільності соціального захисту, поліпшення якості й доступності освіти і медичного обслуговування. Створить умови для стійкого покращення рівня життя та створення комфортного для життя та ведення бізнесу середовища.

Результатом другого етапу впровадження стратегії розвитку стане впевнений крок на шляху реалізації місії області стосовно перетворення її на унікальну в Україні територію стрімкого зростання без обмежень.

Девіз «Нової сумщини-2015» – «зняття обмежень для стрімкого зростання»поєднає навколо реалізації стратегії розвитку області здорові та конструктивні сили місцевого бізнесу та громадськості, консолідує органи влади усіх рівнів задля досягнення майбутнього бачення регіону.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]