Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zatverdgena_strateg_ns2015.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
3.93 Mб
Скачать

1. Відсутність системної роботи по залученню інвестицій у підвищення енергоефективності.

Вирішальним фактором для успішної роботи по підвищенню рівня енергоефективності в області є значне збільшення обсягів зовнішніх інвестицій.

Згідно з Державною цільовою економічною програмою енергоефективності на 2010-2015 роки, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243, протягом 2010-2015 років витратити на заходи з підвищення енергоефективності для Сумської області повинні складати орієнтовно 5,4 млрд. грн.

Для їх пошуку, координації розробки та черговості впровадження інвестиційних проектів та пропозицій в області необхідно створити Агентство регіонального розвитку, в якому повинен бути підрозділ (відділ) енергоефективності.

2. Відсутні постійні джерела фінансування інвестиційних проектів на період їх реалізації. Для вирішення цього питання необхідно надати:

пропозиції Мінрегіонбуду при доопрацюванні проекту Закону України «Про основи державної регіональної політики» передбачити в ньому створення Агентств регіонального розвитку та Фондів регіонального розвитку, з внесенням змін до Бюджетного Кодексу по наділенню цих Фондів постійними джерелами наповнення;

пропозиції Кабінету Міністрів України про внесення змін до Бюджетного Кодексу, які б дозволили брати запозичення під реалізацію конкретних інвестиційних проектів областям та районам.

3. Нераціональний порядок прийняття рішень по фінансуванню інвестпроектів за рахунок бюджетів всіх рівнів.

Міністерства, відомства приймають рішення по фінансуванню тільки при наявності затвердженої технічної документації. Цей порядок приводить до значних витрат на розробку робочих проектів, які згодом не фінансуються, що суперечить існуючій світовій практиці.

Пропонується ввести наступний порядок розробки та реалізації проектів по енергозбереженню.

Е тапи інвестиційного проекту в провадження проекту

4. Тяганина в процесі одержання дозволів та погоджень, виділення земельних ділянок, необхідних для реалізації інвестиційних проектів.

Для моніторингу перебігу впровадження інвестиційних проектів (включаючи розробку технічної документації) створити під головуванням першого заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Координаційну групу по узгодженням та дозвільним процедурам, включивши до неї керівників установ, що надають дозволи, експертні висновки, технічні умови на підключення комунікацій, вирішують питання землевідведення.

Роботу по моніторингу пропонується організувати наступним чином:

  • Після прийняття рішення про реалізацію інвестиційного проекту він реєструється в Агентстві регіонального розвитку.

  • Агентство регіонального розвитку визначає відповідального виконавця (галузеве управління Сумської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад), який буде здійснювати моніторинг впровадження проекту.

  • Відповідальний виконавець разом з інвестором (замовником) складають директивний графік реалізації проекту, включаючи терміни проведення всіх дозвільних процедур.

  • У разі затримки виконання директивного графіка відповідальний виконавець готує необхідні пропозиції по ліквідації відставання для розгляду Координаційною групою, на засіданні якої приймаються відповідні рішення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]