Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zatverdgena_strateg_ns2015.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
3.93 Mб
Скачать

6.1.2. Проведення капітальних ремонтів та реконструкції автомобільних доріг державного та міжнародного значення.

Проведення капітальних ремонтів та реконструкції забезпечить доведення покриття автодоріг до параметрів, що відповідають вимогам державних будівельних норм, дасть можливість пропуску великогабаритного та великовагового транспорту, збільшить транзитні можливості області по міжнародних автоперевезеннях на 25% у порівнянні з 2009 роком, сприятиме зниженню аварійності на автодорогах. Реалізація відповідних проектів буде враховуватись при формуванні бюджетних запитів на наступні роки при виконанні Стратегії розвитку Сумської області на період до 2015 року "Нова Сумщина – 2015".

Реалізація відповідних проектів буде враховуватись при формуванні бюджетних запитів на наступні роки при виконанні Стратегії розвитку Сумської області на період до 2015 року «Нова Сумщина – 2015».

Перспективні інфраструктурні проекти ремонтів та реконструкції автомобільних доріг державного та міжнародного значення:

1. Капітальний ремонт та реконструкція автодороги Н-07 Київ-Суми-Юнаківка з обходом міста Суми та підходом до міжнародного переходу через кордон з Російською Федерацією.

Вказана автодорога з’єднує місто Київ з обласним центром Сумської області та забезпечує вихід до пункту пропуску через Державний кордон з Російською Федерацією (КПП "Юнаківка"). Розроблені проекти капітального ремонту та реконструкції ділянок цієї дороги, потреба в коштах становить 2,2 млрд. грн.

2. Капітальний ремонт доріг у напрямку міст Харків та Шостка. Зазначена автодорога є одним із основних транспортних коридорів області, що забезпечує рух на ділянках автомобільних доріг Суми-Полтава, Харків-Охтирка, Суми-Путивль-Глухів-Шостка-Новгород-Сіверський з виходом на транзит до Чернігова, Києва, Білорусії та Росії. Для виконання зазначених робіт потрібно 1,7 млрд. грн.

3. Проект реконструкції автомобільної дороги М-02 (Кіпті-Глухів-Бачівськ) та створення сервісної інфраструктури навколо неї. Дорога М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ є частиною міжнародного транспортного коридору № 9 та європейської автомагістралі Е-101 Київ – Москва. У Сумській області автомагістраль проходить через Кролевецький (46 км) та Глухівський (52 км) райони. На сьогодні ця дорога є основним виходом з країн Європи до Росії та навпаки, туристичним маршрутом міжнародного значення, але на ній практично відсутні об'єкти сервісної інфраструктури (за винятком кількох невеликих закладів ресторанного типу). Дана система повинна включати, зокрема, ресторанно-готельні комплекси з місцями паркування, автозаправні станції, торгівельні точки, пункти надання медичної допомоги, місця технічного обслуговування автомобільного транспорту тощо.

Загальна вартість робіт з реконструкції дороги складає 1,2 млрд. грн.

Для реалізації проекту зі створення сервісної інфраструктури вздовж траси Кіпті-Глухів-Бачівськ пропонується 9 земельних ділянок загальною площею 99,4 га, з них 5 ділянок знаходиться у Кролевецькому районі та 4 – у Глухівському районі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]