Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
euro_integration.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
970.24 Кб
Скачать

Угорщина

Інтеграційний Кабінет

(урядовий комітет з питань інтеграції).

Уряд

Стратегічна група з питань інтеграції з числа незалежних експертів

(створена з метою експертного забезпечення роботи Інтеграційного Кабінету. Поділена на 19 підгруп, що займаються такими напрямками: торговельна політика, гармонізація законодавства, сільськогосподарська політика, промисловість, енергетика та конкуренція, технологія та технічний розвиток, освіта та наука, сфера підприємництва, регіональна політика, фінансовий сектор та центральний бюджет, зайнятість, соціальна політика та охорона здоров’я, інфраструктура та послуги, охорона довкілля, координація економічної політики, зовнішня політика та питання меншин, політика безпеки, правосуддя та внутрішні справи включно із завданнями, поставленими Шенгенським договором, міжурядова конференція та інституційні питання, культура, ЗМІ та інформаційна система).

Міжвідомчий Комітет з питань європейської інтеграції

(Головою Комітету є Державний секретар з питань інтеграції в МЗС, а до складу цього комітету ввійшли заступники державних секретарів з усіх відомств та центральних установ, які відповідали виключно за процес приєднання до ЄС).

Державний секретаріат з питань інтеграції

(відповідає за питання координації адаптації законодавства та ведення переговорів про приєднання). До складу Секретаріату входить 10 департаментів та підрозділів.

Переговорна Група

(відповідає за процес здійснення аналізу та оцінки стратегічних і технічних питань з європейської інтеграції. Керівник групи несе повну відповідальність за процес ведення переговорів та набуття Угорщиною членства в ЄС. Функції Секретаріату Переговорної групи виконує Департамент європейської координації в МЗС, а її секретарем є керівник Департаменту).

Підрозділи європейської інтеграції у міністерствах

Діяльність Парламенту Угорщини у сфері європейської політики

Комітет з Європейської інтеграції

(гармонізація законодавства та в зв’язку з цим він має ініціювати законопроекти в сфері європейської інтеграції та здійснювати перевірку відповідності існуючих нормативно-правових актів нормам європейського права; здійснення контролю за внутрішнім приготуванням країни до набуття членства в ЄС. Комітет здійснював детальний моніторинг різним етапам процесу інтеграції).

Головний Комітет з європейської інтеграції

(забезпечував, щоб політичні сили, які відповідають за питання за питання європейської інтеграції, отримували детальну інформацію від уряду щодо ходу переговорів, він був своєрідним форумом для обговорення та узгодження європейських завдань між Державними Зборами та Урядом. Головний Комітет з європейської інтеграції відігравав функцію консультативного форуму. Його головним завданням було узгодження позицій, що представлялись на розгляд інституцій ЄС, та координація заходів, пов’язаних із набуттям членства).

Спільний Парламентський Комітет Угорщина – ЄС

(створений згідно із положеннями Європейської угоди для здійснення моніторингу виконання Угоди та підготовки до членства. Комітет підтримує стосунки з різними комітетами Європейського Парламенту, голова та заступник голови Комітету беруть участь у засіданнях голів комітетів з європейських питань(COSAС))

1 Постанови Кабінету Міністрів України № 852 від 12 червня 1998 року та № 1773 від 12 листопада 1998 року втратили чинність відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про додаткові заходи щодо посилення роботи з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу" № 417 від 31 березня 2004 року.

2 Концепція адаптації та УПС (ст.51) містять такий перелік сфер адаптації: закон про митницю, закон про компанії, закон про банківську справу, бухгалтерський облік компаній і податки, інтелектуальна власність, охорона праці, фінансові послуги, правила конкуренції, державні закупку, охорона здоров'я та життя людей, тварин і рослин, навколишнє середовище, захист прав споживачів, непряме оподаткування, технічні правила і стандарти, закони та інструкції стосовно ядерної енергії, транспорт. Відповідно до абз.5 п.1 Концепції адаптації, до пріоритетних сфер адаптації належить законодавство, що регулює відносини, пов’язані з: підприємницькою діяльністю, захистом конкуренції, банкрутством, захистом прав інтелектуальної власності, митним регулюванням, транспортом і зв’язком, стандартами та сертифікацією. Рішення №3 МКР від 5 листопада 1999 року доповнює перелік пріоритетних сфер питаннями державних закупівель та енергетики (включаючи ядерну); Рішення №4 МКР від 14 квітня 2000 року – питаннями, пов’язаними з фінансовими послугами, податковою політикою, захистом персональних даних, охороною довкілля, трудовим правом та боротьбою з відмиванням грошей; Рішення № 8 МКР від 12 липня 2002 року – питаннями, пов’язаними з міграційною політикою, банківською справою, бухгалтерським обліком, захистом прав споживачів, інформатизацією.

3 Сьоме засідання Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС відбудеться у грудні 2004 року у Брюсселі.

112

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]