Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка нова част.2.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
860.67 Кб
Скачать

8. Прочитайте уривок з тексту документа. Визначте, який це документ за: а) найменуванням; б) призначенням; місцем виникнення. Дайте визначення цього документа.

СЛУХАЛИ: Сажко В. А. про стан підготовки до виробничої практики учнів на текстильно-галантерейній фабриці.

ВИСТУПИЛИ: Зорич Л. С. внесла пропозицію чітко визначити кожному учню завдання й години роботи на фабриці.

9. Прочитайте текст протоколу, відредагуйте, дописуючи відсутні реквізити.

Протокол № 9 з

загальних зборів учнів 11 класів

Загальноосвітньої школи № 12 м. Києва

14.03.2009

Голова зборів — Січовий В. П. Повістка денна:

  1. Підготовка до випускних екзаменів.

  2. Організація випускного вечора.

1. СЛУХАЛИ: Стефаненко О. К. про підготовку учнів11-х класів до випускних екзаменів, яка відмітила, що майже всі учні визначилися з екзаменами за вибором. Проте є і, які не можуть вибрати предмети для екзаменів.

ВИСТУПИЛИ: Калюжний С. предложив допомогти Сіткарю В. підготуватися до екзамену з історії України.

УХВАЛИЛИ: 1. Доручити Калюжному С. допомогти у підготовці до екзаменів Січкарю В. 2. Поділити класи на 2 підгрупи для здачі екзаменів.

10. Напишіть протокол зборів студентського колективу (групи) про надання гуртожитку.

11. Напишіть витяг з протоколу засідання гуртка який ви відвідуєте, про: а) затвердження тем наукових робіт; б) рекомендацію наукових робіт на конкурс.

12. Прочитайте поданий текст, з'ясуйте, який документ за: а) найменуванням; б) походженням; в) призначенням.

Учні профтехучилища № 21 м. Києва (7 осіб) проходив виробничу практику на базовому підприємстві «Арсенал» ] 10 жовтня по 10 листопада 2008 року. Програму виробничої практики в цілому учнями виконано. Слід відзначити високу теоретичну підготовку й виробничі навички учнів: В. Лепехи, 3. Сидоренка, К. Паламаренка.

13. Напишіть звіт про виконану роботу на базовому підприємстві.

14. Напишіть звіт про виконану роботу: а) старости групи; б) відповідального за культмасову роботу; в) відповідального за спортивну роботу.

15. Напишіть оголошення про роботу наукового гуртка, який ви відвідуєте.

16. Напишіть оголошення про надання певної побутової послуги.

17. Прочитайте, визначте, який це документ за найменуванням, назвіть його реквізити. Поясніть правопис підкреслених слів.

Вельмишановна Ольго Іванівно!

Оргкомітет Дімаровських читань, присвячених 80-річчю від дня народження Анатолія Дімарова — лауреата Національної премії імені Т. Шевченка, що відбудуться в Академії адвокатури України 25 грудня 2004 року, запрошує Вас взяти участь у роботі читань.

Реєстрація учасників о 9.00. Чекаємо Вас за адресою: бульвар Шевченка, 27, м. Київ.

18. Напишіть повідомлення про науково-практичну конференцію.

Теоретичний мінімум

1. Звіт - це письмове повідомлення про виконання певної роботи (завдань, доручень за певний проміжок часу).

Звіти бувають статистичні (цифрові) й текстові. Статистичні звіти оформлюються на спеціально виготовлених друкарським способом бланках. Текстові звіти здебільшого виконуються довільно, але існують усталені вимоги до їх оформлення.

Реквізити:

  1. Назва виду документа.

2. Заголовок (вказують установу, напрям діяльності, звітний період).

  1. Текст, який має такі частини:

  • вступ (вказують коло завдань, які були поставлені перед установою (особою) за звітний період);

  • основна частина (опис та аналіз виконаної роботи);

  • висновки (пропозиції, зауваження, перспективи на майбутнє).

  1. Підпис керівника установи або особи, відповідальної за складання звіту.

  1. Дата.

  1. Печатка.

Звіт повинен мати композиційну чіткість, логічну послідовність у викладі, обґрунтованість висновків і пропозицій, стислість, точність формулювань. Текст звіту великий за обсягом звіт поділяють на частини, кожна з яких має свій заголовок (наприклад, навчально-методична діяльність, науково-дослідна діяльність, організаційно-виховна робота).

Звіти про виконання одноразових завдань і доручень не затверджуються й адресуються керівникові, від якого отримано завдання. Текст такого звіту починають словами: Відповідно до Вашого доручення від..., За Вашим завданням...).

Печатка, штамп установи й підпис керівника мають бути лише у зовнішніх звітах.

Зразок звіту:

ЗВІТ

про навчально-методичну,науково-дослідну та

організаційно-виховну діяльність

за 2008-2009 навчальний рік

доцента кафедри англійської мови

Малишко Ірини Володимирівни

Навчально-методична діяльність

Упродовж 2008-2009 навчального року було виконано таке навчальне навантаження: читала лекційний курс з ділової англійської мови для студентів Інституту іноземної філології, студентів заочного відділення Інституту політології та права, корекційної педагогіки і психології; про­водила практичні заняття з ділової англійської мови. На цей рік було заплановано і виконано - 800 годин, з яких аудиторних - 670 годин.

До кожного практичного заняття було складено плани-конспекти, Дібрано дидактичний матеріал, для активізації навчально-пізнавальної Діяльності студентів на заняттях використовувалися різні форми роботи:

експрес-опитування, творчі завдання, спрямовані на розвиток мовленнєвої компетенції. Розробила навчальну програму для студентів спеціальності «Видавнича справа і редагування» Інституту українське' філології «Англійська мова у професійному спілкуванні», у співавторств створила дистанційний курс «Ділова англійська мова».

Науково-дослідна діяльність

За звітний період працювала над дисертаційним дослідженням «Спонукально-закличні еліптичні конструкції в українському політичному дискурсі». Матеріали дослідження було виголошено на звітно-науковій конференції викладачів університету (доповідь «Мовні засоби україн­ського політичного дискурсу»). Узяла участь у міжнародній науково-практичній конференції «Українська мова - державна мова» (Донецьк, 11-12 грудня 2008 року), у III Міжнародній науковій конфе­ренції «Мова, культура і соціум у гуманітарній парадигмі» (Кам'янець-Подільський, 26-27 листопада 2009 року).

Вийшли друком такі матеріали:

  1. Англійська мова. Комплексна підготовка до тестування : Навч.посібник/С. В. Макарець, О.О. Красюк, І.В. Малишко.- К.: Арій, 2008.- 640 с.

  2. Макарець С., Малишко І. Ділова українська мова : Дистанційний курс : Навч.посіб.- К.: Видавництво НПУ ім. М.П. Драгоманова, 2009.-208с.

Малишко І. Теоретичні засади лінгвістичного аналізу політичного дискурсу // Лінгвістичні студії: зб. наук, праць / Донецький нац. ун-т.-Донецьк: ДонНу, 2009.-Вип. 19.-С. 182-186.

3. Малишко І. Явище еліпса як засіб економії мовних засобів // Наукові праці Кам'янець-Подільського університету: Філологічні науки, (подано до друку)

Організаційно-виховна робота

Протягом навчального року здійснювала контроль за навчанням студентів 108 вс групи та відвідуванням ними аудиторних занять, вирі­шувалися нагальні виробничі питання. Згідно з планом куратора, поданим до деканату, проводила години куратора, а також бесіди з виховною та інформаційною метою

      1. І.В.Малишко