Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kpu.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
885.76 Кб
Скачать
  1. Порядок зміни адміністративно-територіального поділу України.

Україна на момент проголошення незалежності мала сформований територіальний устрій, який залишився без істотних змін і після прийняття К.У.

Згідно ст.133 К. систему адміністративно-територіального устрою У. складають: Автономна Республіка Крим, 24 області, райони, міста, райони в містах, селища і села, що є основою територіального устрою держави. Питання адміністративно-територіального поділу визначені К.У., законами („Про адміністративно-територіальний устрій”), іншими актами та вирішуються ВРУ, ВР АР Крим, органами місцевого самоврядування.

Територіальний устрій У., визначається виключно законами (п.13 ст.92 К.)

ВРУ приймає закони про: = утворення і ліквідацію областей, районів, районів у містах, = визначення і перенесення адміністративних центрів АРК, областей, районів; = віднесення населених пунктів до категорії міст; = встановлення і зміни меж АРК, областей, районів, міст; = найменування і перейменування населених пунктів, областей, районів і районів у містах. Для цього КМУ вносить до ВРУ подання щодо питань адміністративно-територіального устрою.

Рішення щодо утворення і ліквідації областей, їх найменування набувають чинності після внесення відповідних змін до Конституції України.

Зміні меж АРК здійснюються після внесення ВР АРК змін до Конституції АРК при цьому одночасно вноситься законопроект про затвердження змін до Конституції АРК.

Окремі повноваження надані законом представницьким органам, органам місцевого самоврядування. При цьому Рада міністрів АРК обласна, районна, Київська і Севастопольська міські державні адміністраціі надають відповідним радам висновки щодо вирішення питань адміністративно-територіального устрою. При вирішенні цих питань враховується думка територіальних громад.

  1. Правовий статус Автономної Республіки Крим.

Автономна Республіка Крим є "невід'ємною складовою частиною України і в межах повноважень, визначених Конституцією України, вирішує питання, віднесені до її відання" (ст. 134 Конституції України). Отже, Автономна Республіка Крим (АРК) за конституційною природою є формою так званої територіальної (адміністративно-територіальної, регіональної, обласної) автономії, добре відомій світовій практиці державотворення.

Суть територіальної автономії полягає передусім у праві її територіального колективу (громадян відповідної держави, які постійно проживають у межах цієї автономії) і тих органів, які вони обирають, самостійно вирішувати питання, віднесені о відання автономії.

Перелік питань, віднесених до відання АРК, передбачений ст. 138 Конституції України. В їх числі передусім такі, як: управління майном, що належить АРК, розроблення, затвердження та виконання бюджету АРК на основі єдиної податкової і бюджетної політики України; розроблення, затвердження та реалізація програм АРК з питань соціально-економічного і культурного розвитку, раціонального природокористування, охорони довкілля - відповідно до загальнодержавних програм; визначення статусу місцевостей як курортів; встановлення зон санітарної охорони курортів; охорона й використання пам'яток історії.

Поряд з цим АРК має право самостійно вирішувати й такі важливі організаційні питання, як: призначення виборів депутатів Верховної Ради АРК; затвердження складу виборчої комісії АРК; організація та проведення місцевих референдумів; ініціювання запровадження надзвичайного стану та встановлення зон надзвичайної екологічної ситуації в АРК або в окремих її місцевостях.

До компетенції АРК належить також участь у вирішенні таких загальнодержавних питань, як забезпечення прав і свобод громадян, національної злагоди, сприяння охороні правопорядку та громадської безпеки; забезпеченню функціонування й розвитку державної та національних мов і культур в АРК; участь у розробленні й реалізації державних програм повернення депортованих народів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]