Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalne_pravo.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
731.14 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДВНЗ КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВАДИМА ГЕТЬМАНА

КАФЕДРА КОНСТИТУЦІЙНОГО ТА АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА

ЗАТВЕРДЖЕНО

Проректор з науково- педагогічної роботи______________А.М. Колот

Методичні матеріали щодо змісту та організації самостійної роботи студентів, поточного і підсумкового контролю їх знань

з науки «Кримінальне право»

Укладачі: старший викладач Ілікчієва К.І.

УХВАЛЕНО:

на засіданні кафедри

конституційного та

адміністративного права

Протокол № 4 від 20 грудня 2012 р.

Завідувач кафедри ___________________ Крупчан О.Д.

Погоджено:

Начальник навчально-

методичного відділу ___________ Гуть Т.В.

Київ 2013

1. ВСТУП.

Курс “Кримінальне право України” належить до числа фундаментальних, базових юридичних дисциплін. Даний предмет викладається на другому курсі.

Метою дисципліни “Кримінальне право України є виховання у студентів відповідального ставлення до кримінального закону, формування професійного юриста, здатного до прийняття самостійних рішень по складним юридичним питанням, набуття навичок правильної кваліфікації суспільно небезпечних діянь, суворе дотримання законності, вивчення Кримінального кодексу та інших джерел.

Завдання дисципліни полягає в глибокому засвоєнні студентами навчального матеріалу, в якому розглядаються теоретичні положення, що розкривають зміст кримінально – правових норм і дозволяють студентам засвоїти суму знань, необхідних для обґрунтованої кримінально – правової оцінки вчиненого злочину в якості особи, яка застосовує кримінальний закон.

Предмет дисципліни –вивчення основних інститутів кримінального права, відносин, що виникають в результаті вчинення злочину між особою, що його вчинила та державою, дослідження злочинного діяння, підстав кримінальної відповідальності, та ін.

Для оволодіння знаннями з даної дисципліни слід вивчати не лише Кримінальний кодекс України, а й Постанови Пленумів ВСУ, в яких даються роз’яснення, щодо проблемних питань, монографії та підручники провідних вчених України та зарубіжних країн.

Знання тем, передбачених дисципліною “Кримінальне право України” сприятиме правовій підготовці спеціалістів, що в майбутньому надасть можливості чітко орієнтуватися в чинному кримінальному законодавстві, самостійно тлумачити закони та грамотно кваліфікувати злочини.

Після вивчення даного курсу студенти повинні:

знати: розглядаючи Загальну частину Кримінального права - історію розвитку кримінального законодавства, основні принципи кримінального права, поняття злочину, поняття та підстави кримінальної відповідальності, стадії вчинення злочинів, система та види покарань за вчинені злочини, а також звільнення від кримінальної відповідальності та відбування покарань. Безперечно для правової обізнаності будь – якого громадянина, а юриста особливо, необхідно знати основні інститути Загальної частини, такі як обставини, що виключають злочинність діяння, співучасть у злочині, поняття судимості та її правові наслідки, а також про умови застосування примусових заходів медичного характеру до особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

При вивченні Особливої частини кримінального права увага майбутніх юристів в сфері правового регулювання економіки зосереджується на оволодінні знаннями та навичками кваліфікації злочинних діянь, націлених проти основ національної безпеки України, життя і здоров’я громадян, волі, честі і гідності, політичних, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, злочинних діянь проти власності, у сфері господарської та службової діяльності, а також проти правосуддя.

уміти: працювати з Кримінальним кодексом України та іншими нормативно - правовими актами, тлумачити зміст норм закону, правильно кваліфікувати суспільно небезпечні діяння, враховуючи всі обставини справи, логічно та послідовно викладати матеріал, обґрунтовано та науково відстоювати свою думку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]