Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalne_pravo.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
731.14 Кб
Скачать

Тема 19. Примусові заходи медичного характеру та примусове лікування

Поняття та мета примусових заходів медичного характеру (ст. 92 КК); правова природа цих заходів. Особи, до яких застосовуються примусові заходи медичного характеру (ст. 93 КК).

Види примусових заходів медичного характеру та критерії їх призначення (ст. 94 КК). Продовження, зміна і припинення застосування примусових заходів медичного характеру (ст. 95 КК).

Примусове лікування (ст. 96 КК): підстави та порядок застосування.

Тема 20. Особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх

Правове закріплення особливостей кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх як вияв гуманізму вітчизняного кримінального законодавства.

Звільнення неповнолітнього від кримінальної відповідальності. Умови та підстава звільнення від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів виховного характеру (ч. 1 ст. 97 КК). Види примусових заходів виховного характеру та строк, на який вони призначаються (ч. ч. 2, 3 ст. 105 КК).

Види покарань, які можуть бути призначені неповнолітнім (ст. 98 КК).

Призначення покарання неповнолітнім (ст. 103 КК).

Звільнення неповнолітнього від покарання та його відбування. Особливості звільнення неповнолітніх від відбування покарання з випробуванням (ст. 104 КК). Звільнення від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру (ст. 105 КК). Специфіка звільнення осіб, які вчинили злочини у віці до 18 років, від відбування покарання у зв’язку із закінченням строків давності (ч. 3 ст. 106 КК) та умовно-дострокового звільнення цих осіб (ст. 107 КК).

Особливості погашення та зняття судимості щодо осіб, котрі вчинили злочин до досягнення ними 18-річного віку (ст. 108 КК).

Особлива частина.

Тема 1. Злочини проти основ національної безпеки України

Поняття і види злочинів проти основ національної безпеки України. Злочини, що посягають га на зовнішню безпеку України. Злочини, що посягають на політичну систему України. Злочини, що посягають на економічну систему України. Злочини, що посягають на територіальну цілісність України.

Тема 2. Злочини проти життя і здоров’я особи

Поняття і види злочині проти життя і здоров’я. Злочини проти життя. Злочини проти здоров’я. Злочини, що ставлять у небезпеку життя і здоров’я особи

Тема 3. Злочини проти волі, честі і гідності особи

Загальна характеристика злочинів. Злочини проти волі. Злочини проти честі і гідності.

Тема 4. Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості

Поняття і загальна характеристика злочинів проти статевої недоторканості і статевої свободи людини.

Тема 5. Злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина

Загальна характеристика злочинів. Злочини, що посягають на особисті права і свободи людини і громадянина. Злочини, що посягають на політичні права і свободи людини і громадянина. Злочини, що посягають на соціально – економічні права і свободи людини і громадянина.

Тема 6. Злочини проти власності

Загальна характеристика злочинів проти власності . Майно як предмет злочинів проти власності. Ознаки злочинів проти власності. Класифікація злочинів проти власності. Значення загального значення” розкрадання”. Склад злочинів розкрадання за законодавчою конструкцією. Кваліфікуючи ознаки розкрадання.

Тема 7. Злочини у сфері господарської діяльності

Місце норм про посягання на систему господарства. Загальна характеристика господарських злочинів. Поняття і види злочинів в сфері господарської діяльності. Злочини в бюджетній сфері. Злочини у сфері господарювання і підприємництва. Злочини у сфері приватизації державного і комунального майна. Злочини у кредитно – фінансовій і банківській сфері. Податкові злочини. Злочини у сфері конкуренції. Злочини у сфері послуг. Злочини у сфері банкрутства.

Тема 8. Злочини проти довкілля

Система злочинів проти довкілля. Загальні склади злочинів проти довкілля.

Злочини у сфері землекористання, охорони надр, атмосферного повітря. Злочини у сфері водних ресурсів. Злочини у сфері лісокористування, захисту рослинного та тваринного світу.

Тема 9. Злочини проти громадської безпеки

Загальна характеристика. Створення або участь в злочинній організації, організованій злочинній групі. Незаконні діяння зі зброєю, боєприпасами, а також речовинами , що є джерелами підвищеної небезпеки. Інші злочини у сфері суспільної безпеки.

Тема 10. Злочини проти безпеки виробництва

Загальна характеристика злочинів проти безпеки виробництва. Характеристика окремих злочинів проти безпеки виробництва.

Тема 11. Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту

Поняття та система транспортних злочинів. Злочини, що посягають на безпеку руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту. Злочини, що посягають на безпеку руху або експлуатації автотранспорту і міського електоротранспорту. Інші злочини, що посягають на безпечну роботу транспорту.

Тема 12. Злочини проти громадського порядку та моральності

Загальна характеристика і види злочинів проти громадського порядку і моральності. Злочини проти громадського порядку. Злочини проти моральності.

Тема 13. Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення

Поняття і види злочинів проти здоров’я населення. Злочини пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів та інших предметів, небезпечних для здоров’я населення. Злочини, пов’язані з незаконним заволодінням наркотичними засобами, а також обладнанням, призначеним для їх виготовлення. Злочини, пов’язані з незаконним вживанням наркотичних і одурманюючих засобів, а також допінгу. Інші злочини проти здоров’я населення.

Тема 14. Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканості державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації

Злочини, які посягають на відносини у сфері охорони державної таємниці або конфіденційної інформації. Злочини, які посягають на недоторканість державного кордону. Злочини, які порушують порядок комплектування Збройних Сил України, що забезпечує її обороноздатність.

Тема 15. Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян

Поняття та загальна характеристика і види злочинів проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян.

Злочини у сфері використання державних символів.

Злочини, пов’язані із перешкоджанням діяльності організацій та об’єднань громадян.

Злочини проти представників влади, працівників правоохоронних органів, членів громадських формувань.

Злочини у сфері використання документів і засобів отримання інформації.

Інші злочини проти авторитету держави і діяльності об’єднань громадян.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]