Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kpu.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
885.76 Кб
Скачать
  1. Суб’єкти розробки законів та суб’єкти законодавчої ініціативи.

Відповідно до ст.93 Конституції України суб’єктами законодавчої ініціативи у Верховній Раді України є народні депутати України, Президент України, Кабінет міністрів України, Національний банк України.

Проте кожен із названих суб’єктів перш ніж внести законопроект до парламенту повинен мати його текст, підготовлений належним чином.

Підготовка нового законопроекту може бути наслідком планової законопроектної роботи парламенту чи уряду, яка базується на Конституції України, випливає ратифікованих міждержавних чи міжнародних угод, реалізації Урядом програми своєї діяльності чи політичної платформи партій більшості, а з моменту скасування Конституційним Судом України, закону про внесення змін до Конституції України за №222 від 08.12.2004 року та відновлення чинності Конституції України в редакції 28.06.1996 року - Президента України,   а так само наслідком розгляду законодавчої пропозиції, що може надійти до будь-якого суб’єкта законодавчої ініціативи від орга­нів та посадових осіб виконавчої влади, місцевого самоврядування, фізичних та юридичних осіб - учасників будь-яких правовідносин в Україні.

Оскільки законодавча пропозиція може бути подана як у вигляді цілісного проекту закону, так і у вигляді звернення щодо застосування (неоднозначності, суперечності і т.п.) того чи того закону, суб’єкт законодавчої ініціативи може доручити вивчення проблеми та підготовку відповідного законопроекту державним органами чи установам або замовити це на конкурсній основі серед суб’єктів господарської діяльності.

  1. Парламентські читання.

Парламентські читання - обговорення проектів законів та ін. нормат.-прав. акгів на пленар. засіданнях парламенту (окр. палати). Є однією зі стадій законодавчого процесу. Термін «читання» з'явився у парлам. практиці поряд з виникненням законод. процедури у зв'язку з тим, що текст проекту акта зачитувався парламентаріям.

В Україні обговорення законопроекту відбувається шляхом трьох парл. читань Здійснюються відповідно до процедур, вимог Регламенту Верховної Ради України.

Осн. завдання першого читання полягає у з'ясуванні принципової необхідності прийняття закону.

Під час другого Ч. п. розглядаються поправки до проекту та його нова редакція з урахуванням пропонованих змін, проводиться його постатейне обговорення та здійснюється постатейне голосування.

Третє Ч. п. присвячено розгляду законопроекту в остаточній редакції. Як правило, на цьому етапі внесення поправок не допускається, окрім редакційних. У випадку позит. рішення закон приймається у цілому. Відповідно до чинних процедур, норм третє читання законопроектів проводиться з метою внесення ред. поправок, узгодження між собою структур, частин схваленого в другому читанні законопроекту, узгодження розглянутого законопроекту з ін. законами.

Проекти важливих постанов та ін. актів ВР України з питань держ., госп., соціально-куль-тур. життя, екол. безпеки і зовн. політики теж розглядаються у трьох читаннях відповідно до правил, встановлених Регламентом ВР щодо розгляду законопроектів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]