Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kpu.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
885.76 Кб
Скачать
  1. Видворення за межі України.

Іноземець чи особа без громадянства може бути видворений за межі України, якщо його діяльність на території України негативно впливає на відносини України з іншою державою, або він вчинив адміністративне правопорушення після виконання адміністративного стягнення, а також у нього немає законних засобів існування, достатніх для забезпечення його перебування в Україні та виїзду з України, у розмірі, що визначається Кабінетом Міністрів України.

Існують й інші підстави, за яких він обов’язково має бути витворений, а саме:

якщо він вчинив злочин,

після відбуття призначеного йому покарання;

якщо він добровільно не виконав рішення про скорочення терміну його тимчасового перебування в Україні;

якщо його перебування в Україні становить загрозу національній безпеці або громадському порядку;

якщо під час його перебування виникли підстави для заборони в’їзду відповідно до цього Закону;

якщо він хоча б раз не виконав вимогу щодня з’являтися для реєстрації до органу, який прийняв рішення про скорочення терміну його тимчасового перебування в Україні, у зв’язку з причинами, не визнаними поважними.

  1. Транзитний проїзд по території України.

Транзитний  проїзд  іноземців  та  осіб без громадянства через територію України дозволяється за наявності у них транзитної української  візи,  проїзних  квитків  або  інших  документів,  що підтверджують   транзитний   характер   поїздки,   якщо   інше  не передбачено  законодавством  України.     Транзитним проїздом  вважається перебування в Україні в межах визначеного у проїзному квитку часу, а у разі відсутності квитка - терміну, фактично необхідного для перетинання території України на відповідному виді транспорту.

     Транзитний  проїзд   автотранспортних   засобів  здійснюється тільки по дорогах категорії “М” і “А”.

  1. Правовий статус осіб без громадянства.

Іноземці та особи без громадянства мають ті ж права і свободи та виконують ті ж обов'язки, що і громадяни України, якщо інше не передбачено Конституцією ( 254к/96-ВР ), цим та іншими законами України, а також міжнародними договорами України

Іноземці та особи без громадянства є рівними перед законом незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, мови, ставлення до релігії, роду і характеру занять, інших обставин.

Якщо іноземною державою встановлено обмеження щодо реалізації прав і свобод громадянами України, Кабінет Міністрів України може прийняти рішення про встановлення відповідного порядку реалізації прав і свобод громадянами цієї держави на території України. Це рішення набирає чинності після його опублікування. Воно може бути скасовано, якщо відпадуть підстави, за яких воно було прийнято.

Здійснення іноземцями та особами без громадянства своїх прав і свобод не повинно завдавати шкоди національним інтересам України, правам, свободам і законним інтересам її громадян та інших осіб, які проживають в Україні.

Іноземці та особи без громадянства зобов'язані поважати та дотримувати Конституції і законів України, шанувати традиції та звичаї народу України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]