Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kpu.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
885.76 Кб
Скачать
  1. Розподіл державної влади.

Першочергове значення у становленні і функціонуванні демократичної держави має порядок формування органів державної влади (державного апарату). Ряд органів державної влади України формується окремо представницьким органом державної влади – парламентом України (обираються безстроково судді судів загальної юриспруденції тощо) чи Президентом як главою держави (перше призначення на посаду професійного судді на п’ять років суду загальної юрисдикції) або спільно, за взаємною участю: за поданням, згодою одного органу державної влади щодо іншого, на паритетних засадах тощо. Зокрема, Прем’єр-міністр і Генеральний прокурор призначаються Президентом України за згодою Верховної Ради. Судді Конституційного Суду України (18 суддів) призначаються Президентом, Верховною Радою та з’їздом суддів України на паритетних засадах (по шість суддів). Виборними органами державної влади в Україні є Верховна Рада і Президент. Виборним представницьким органом державної влади є лише один орган державної влади – Верховна Рада України. Виборними представницькими органами місцевого самоврядування є сільські, селищні та міські ради.

  1. Принцип стримання і противаги

СТРИМАННЯ (СТРИМУВАННЯ) І ПРОТИВАГИ - (англ. checks and balances) — прав, засоби забезпечення принципу поділу влади в організації і діяльності органів державної влади. Ідея С. (с.) і п. зародилася у США в процесі розробки осн. закону (див. Конституція США), хоча відповідне поняття було сформульовано пізніше — на поч. 19 ст. Прихильники цієї ідеї ставили за мету встановити такі зв'язки, насамперед між законод. владою (Конгресом США) і викон. владою (президентом), завдяки яким кожен з відповід. органів мав би можливість запобігти спробам узурпації або надмір, концентрації влади іншим. Ідею С. (с.) і п. обґрунтовували також необхідністю перешкодити можливому «парламентському деспотизму», потребою утворити рівнозначні «гілки» влади, забезпечити стабільність держ. інститутів. За осн. законом Конгресові США надано право імпічменту стосовно президента, а також щодо ряду т. з. федеральних посад, осіб (у т. ч. суддів усіх федер. судів). Верхня палата Конгресу (сенат) уповноважена надавати «пораду і згоду» президентові для призначення на федер. посади. Без її рішення такі призначення не можуть відбутися. З ін. боку, президент наділений правом відкладал. вето на закони, прийняті Конгресом. Вето президента вважається одним з найдієвіших С. (с.) і п. До того ж, воно звичайно розглядається як компетенційне втручання президента у сферу законод. влади. Прикметно, що право вето зафіксоване в ст. 1 конституції США, присвяченій законод. владі. Ін. правові засоби С. (с.) і п. не мають такого характеру. Вони швидше є своєрід. засобами взаєм, перестороги гілок влади.

  1. Верховенство права в Українській державі.

В Україні конституційно закріплено принцип верховенства права, на якому ґрунтується і сама Конституція. Конституція має найвищу юридичну силу. Її норми — прямої дії і суб’єкти суспільних відносин зобов’язані безумовно виконувати відповідні конституційні положення. Закони та інші правові акти не повинні суперечити Конституції та конституційним законам України. Діяльність органів державної влади завжди пов’язана із законом. Державні органи, органи місцевого самоврядування, посадові особи здійснюють повноваження за принципом “Забороняється все, крім того, що прямо дозволяється законом”. Пріоритет закону в регулюванні найважливіших суспільних відносин є головною ознакою правової держави.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]