Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informatsionnye_tehnologii.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
4.28 Mб
Скачать

Передмова

Навчальна дисципліна «Інформаційні системи і технології у фінансах» є вибірковою дисципліною в циклі дисциплін професійної підготовки за галуззю знань 0305 “Економіка та підприємництво” за напрямом підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит».

Метою навчально-методичного посібника є формування системи знань у студентів щодо застосування сучасних інформаційних систем і технологій у сфері фінансів та методики автоматизованого розв’язання економічних задач.

Завданнями дисципліни є вивчення студентами теоретичних та практичних засад застосування сучасних інформаційних технологій в установах управління фінансами, організації та методики автоматизованого розв’язання комплексів фінансових задач, використання спеціалізованих інформаційних систем.

Предметом навчальної дисципліни є технологія застосування сучасних інформаційних систем для автоматизації обробки економічної інформації.

Навчально-методичний посібник розроблено відповідно до програми навчальної дисципліни "Інформаційні системи і технології у фінансах" для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за галуззю знань 0305 “Економіка та підприємництво” за напрямом підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит».

Навчально-методичний посібник з дисципліни "Інформаційні системи і технології у фінансах" призначений для набуття практичних навичок роботи у студентів щодо застосування спеціалізованих автоматизованих інформаційних систем в управлінні фінансами.

Студент повинен вміти користуватися можливостями програмного забезпечення для реалізації прикладних завдань, застосовувати автоматизовані системи в державних податкових управліннях та адміністраціях з урахуванням сучасної практичної діяльності у фінансах.

Навчально-методичний посібник містить завдання щодо застосування інформаційних технологій табличного процесору MS Excel, текстового редактору MS Word, автоматизованої інформаційної системи "Місцеві бюджети 2006", системи аналізу фінансового ринку Project Expert

7, системи «1С:Підприємство 7.7», а також програмного комплексу АС “Казна”.

Посібник включає методичні рекомендації до практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи, питання для самоконтролю та підсумкового модульного контролю, а також перелік рекомендованої літератури.

Вивчення дисципліни проводиться під час лекційних, практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи. Формою підсумкового контролю знань є підсумковий модульний контроль.

1. Програма навчальної дисципліни

ОПИС НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ І ТЕХНОЛОГІЇ У ФІНАНСАХ»

Мета: формування системи знань у студентів щодо застосування сучасних інформаційних систем і технологій у сфері фінансів та методики автоматизованого розв’язання економічних задач.

Компетенції, які необхідно сформувати в результаті вивчення навчальної дисципліни:

1. Здатність розуміти необхідність використання сучасних інформаційних систем і технологій для автоматизації управління фінансами.

2. Здатність розуміти теоретичні засади застосування сучасних автоматизованих інформаційних систем у діяльності фінансових установ.

3. Вміти формувати практичні навички роботи щодо застосування сучасних автоматизованих інформаційних систем і технологій у діяльності фінансових установ.

4. Вміти застосувати автоматизовані системи обліку і аудиту в різних державних та комерційних установах управління фінансами з урахуванням сучасної практичної діяльності.

5. Здатність формувати практичні навички роботи щодо застосування їх у професійній діяльності.

6. Здатність здійснювати розв'язки економічних задач із застосуванням автоматизованих інформаційних систем і технологій.

7. Вміти застосовувати інформаційні технології щодо обробки економічної інформації та прийняття управлінських рішень.

8. Здатність виконати розробку інвестиційного проекту та проаналізувати отримані результати.

9. Здатність приймати обґрунтовані рішення щодо організації технологічного процесу обробки інформації в різних установах управління фінансами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]