Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informatsionnye_tehnologii.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
4.28 Mб
Скачать

Завдання

Згідно з номером варіанту, що наведено у таблиці 19, виконайте розрахунок ризикової нетто-ставки на майнове страхування, якщо було

застраховано N об’єктів, а трапилось

N c страхових випадків. У 10 випадках

виплачено страхове відшкодування у розмірі 70 %, у 12 – 50%. Страхова сума для кожного об’єкта складала 10000 грн.

Таблиця 19

Варіанти завдань

Варіант

N

N c

1

1000

75

2

1100

80

3

1250

85

4

1300

90

5

1370

95

6

1390

100

7

1400

105

8

1450

110

9

1475

120

10

1500

130

Питання для самоконтролю

1. Що таке страхова сума?

2. Що таке страховий платіж?

3. Дайте визначення тарифної ставки.

4. Назвіть призначення та складові нетто-ставки.

5. Дайте визначення ризикової нетто-ставки

6. Визначте алгоритм розрахунку ризикової нетто-ставки.

Література [15, 23]

Модуль 2. Програмне забезпечення автоматизованої обробки інформації Змістовий модуль 3. Автоматизація управління фінансами в бюджетних установах та комерційних структурах

Практичне заняття №7

Тема 10. Автоматизація управління фінансами в бюджетних установах.

Мета заняття. Ознайомитися та придбати навички роботи з автоматизованою інформаційною системою «Місцеві бюджети».

Методичні рекомендації до практичного заняття

В умовах дії Бюджетного кодексу України керованість фінансовими ресурсами, необхідність чіткого контролю за їх рухом, забезпечення правильного розподілу коштів і їх витрачання для досягнення найбільшої економічної віддачі, підвищення якості та повноти забезпечення прав громадян, звітності про роботу органів влади потребують якісної, повної та оперативної інформації, яка пов'язана з плануванням бюджету, фінансовими ресурсами, напрямкам витрат, звітністю.

Для досягнення цієї мети надається для використання автоматична інформаційна система “Місцеві бюджети 2006”.

Інформаційна система створена для роботи в середовищі операційної системи WINDOWS під керуванням системи управління базами даних Microsoft Access. Використання інструмента розробки дає можливість

зробити систему не застиглою, а розширюваною й адаптованою до умов,

що змінюються, у процесі експлуатації системи.

Основна мета, що переслідувалася при написанні даного програмного продукту - максимально полегшити роботу користувача, надавши в його ведення зручний інструмент обробки даних. Вона дозволяє накопичувати дані та одержувати необхідну для звітності та аналізу інформацію.

Автоматична інформаційна система “Місцеві бюджети 2006будується на базі технології клієнт-сервер, що останнім часом є стандартом для побудови інформаційних систем. Інформаційна безпека забезпечується за рахунок гнучкого регулювання прав доступу до даних і автоматизованого контролю цілісності даних, а також протоколюванням роботи всіх користувачів. Усе це забезпечується засобами сервера баз

даних і самої системи. До складу системи входять утиліти адміністратора, що дозволяють додавати користувачів, набудовувати права на групи, на окремих користувачів тощо. Для кожного користувача забезпечується можливість настроювання робочого місця відповідно до функцій і прав користувача.

Немаловажною особливістю системи є надання широких можливостей налаштування вихідних форм.

Інформаційно-аналітична система будується на принципі відкритості. Це забезпечується за рахунок використання стандартних системних засобів і СУБД. Крім того, адміністраторові надається повний опис внутрішньої структури, дані системи і докладне керівництво адміністратора.

Таким чином, адміністрування і настроювання системи у залежності від масштабів, наявності штату фахівців організація може проводити власними силами або користуватися повним спектром її представників.

Вибір коду бюджету, введення параметрів звіту і заповнення довідників вже є достатнім для формування і друку реєстру. Всі інші настроювання, що стосуються одержання накопичувальної інформації і контролю бюджетного розпису, можна проводити поступово.

У процесі експлуатації комплексу з боку користувачів надходять пропозиції і побажання. Оперативне реагування на ці пропозиції веде до удосконалення системи, що гарантує користувачеві максимальні зручності при роботі з системою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]