Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учебник практический курс анг.языка.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
2.4 Mб
Скачать

XX. Translate into English.

1. Я вивчаю англійську мову. Мій друг також вивчає англійську мову. 2. Де ти живеш? Де живе твій товариш? 3. Ми не працюємо на заводі. Ми навчаємося в університеті. 4. Моя сестра не вивчає англійську мову. Вона вивчає французьку мову. 5. Твій брат працює в лікарні. 6. Де працюють твої батьки? 7. В якій школі вчиться цей хлопець? 8. Ви читаєте французькі книжки? 9. Що ви робите після уроків? 10. Де він працює ? 11. Коли ви граєте в шахи? 12. Мені не подобається ця книжка. 13. Моєму товаришеві не подобається це оповідання. 14. Її батько викладає математику в нашій школі. 15. Чому ти пропускаєш заняття? 16. Ця дівчина вивчає право в університеті. 17. О котрій годині ви встаєте? 18. О котрій годині ваш син лягає спати? 19. У суботу ми ходимо в театр або в кіно. 20. Хто живе в цьому будинку? 21. Хто в університеті викладає англійську мову? 22. Як вчиться її син? 23. Чия сестра знає іспанську мову? 24. Він читає лекції з психології?

XXI. Open the brackets, using the appropriate form of the verb.

a) 1. He usually (to walk) home after work. 2. Where (to work) Steve? He (to work) at the Ministry of Internal Affairs. 3. You often (to ask) questions at the lessons? 4.I (not to know) anything about this accident. 5. What subjects you (to study) at the Institute? 6. I (to live) not far from my office.

b) 1. How well she (to speak) English? She (to speak) English badly. 2. We always (to listen) to the lecturer with great attention. 3. How long it (to take) you to get home? It (to take) me an hour to get there. 4. Why you (to miss) the lectures? 5. He (to dream) to be a judge. 6. When they (to come back) home? - In a week.

XXII. Translate into English.

a) 1. Я працюю. 2. Ми працюємо. 3. Вони не працюють. 4, Ви працюєте? - Так. 5. Вона працює? – Ні, вона навчається. 6. Мій брат не навчається. Він працює. 7. Моя сестра не читає книг. 8. Вони розкривають багато злочинів.

b) 1. Ви любите відпочивати в кріслі? 2. Ми інколи обідаємо у друзів. 3. Мій брат не любить писати листи. 4. Щодня ми читаємо газети. 5. Його батько викладає криміналістику.6. Вона знає цей предмет дуже добре. 7. Мій дядько пише книги. 8. Ми виконуємо завдання в зошитах.

XXIII. Translate into English.

1) Нелі 26 років. Вона працює секретарем у суді. У Нелі багато роботи цілий день. Вона працює до 5 години. Нелі приходить додому одразу ж після роботи. Вона рідко буває вдома увечері. В неї багато друзів і вона не залишається наодинці. У вихідні вона полюбляє їздити з ними за місто.

2) Я юрист. Я працюю у конторі, Я встаю о 7 годині ранку, снідаю та їду на роботу. Вранці я проглядаю документи, ділові папери та листи. О 12 годині я звичайно обідаю у найближчому кафе. Після обідy я повертаюсь до контори і зустрічаюсь з моїми клієнтами. Я закінчую роботу о 6 годині. Я мешкаю у передмісті. Мені потрібно півгодини , щоб дістатися додому.

Text B

I. New words and combination of words.

- agreement basis- договірна основа

- to be retired- бути у відставці

- to confer the rank- присвоювати звання

- medium level (senior, higher) commanding complement –

середній (старший, вищий) командний склад

- military forces of Ukraine- збройні сили України

- practical experience – практичний досвід

- law enforcement agencies- правоохоронні органи

- primary professional training- початкова професійна

підготовка