Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Демонтаж пгс-500 після приземлення.

Після приземлення парашутно-вантажної системи, розв'язати запобіжний чохол і зняти скобу, що з'єднує основний купол з підвісною системою платформи.

Витягнути основний купол за полюсну вуздечку на всю довжину і струснути. Купол згорнути в рулон, а його стропи зібрати петлею (рис. 46). У такому виді купол укласти в переносну сумку.

Підібрати стабілізуючий купол зі стренгою і парашутною камерою, стряхнути їхній їх бруду, що пристало до них при приземленні, і укласти переносну сумку до основного купола. Відв'язати від ременів підвісної системи платформи ремені кріплення парашутних камер і покласти в цю же сумку.

Для демонтажу вантажу з платформою необхідно: розстебнути всі ремені підвісної системи і зняти вантаж; звільнити 20 ременів, що зв'язують усі три основи платформи; витягти підвісну систему з усіма ременями з верхнього основи платформи і скласти в переносну сумку.

Переносну сумку, три основи платформи і вантаж укласти на автомашину і направити до місця призначення. Можливе навантаження на автомашину за допомогою крана або машини, обладнаної краном, платформи з вантажем у нерозібраному виді.

Проведення регламентних робіт з пгс-500.

1. Перекладка парашутно-вантажних систем, укладених для бойового застосування які зберігаються в складських умовах, проводиться не рідше чим через 9 місяців.

Парашутно-вантажні системи, змонтовані на платформі з вантажем і зберігаються в польових умовах, повинні демонтуватися і переукладатися через 1 місяць за умови достатньої просушки системи перед укладанням і запобігання її від улучення вологи.

Одночасно з парашутно-вантажними системами виконується демонтаж амортизаторів, що повинні зберігатися на складах накритими протягом зазначеного часу.

Системи, що зберігаються не покладеними для бойового застосування, повинні отряхуватися не рідше одного разу в два роки.

Перед укладкою купола витримуються у вільному підвішеному стані не менш 6 годин.

  1. Технічний огляд парашутно-вантажних систем проводиться перед кожним їхнім укладанням або переукладанням.

  2. Просушка парашутно-вантажних систем (кожної їхньої частини), які знаходяться на складському збереженні, проводиться періодично: систем не покладених у камери - 1 раз у два роки (при перетрушенні), систем, покладених для бойового застосування не рідше, ніж через 9 міс. Парашутно-вантажні системи просушуються й у випадках зволоження їх у процесі застосування або збереження.

Просушка систем повинна проводитися в приміщенні, а у весняно-літній час допускається на відкритому повітрі, але в тіні, тому що при тривалому перебуванні текстильних і, головним чином, капронових матеріалів під впливом сонячних променів, особливо у вологому стані, різко знижуються їхні механічні показники.

Додаток 1

Розподіл повітрянодесантної техніки за типами і категоріями До повітрянодесантної техніки (пдт) належать:

а) легка повітрянодесантна техніка:

- парашути (парашутні системи) людські, тренувальні спортивні, рятувальні, десантні, запасні;

- парашутні прилади;

б) парашутна вантажна тара:

- парашутно - вантажні системи і парашутно-десантна тара;

- вантажні контейнери;

- парашути вантажні;

г) важка повітрянодесантна техніка:

- парашутні платформи і багатокупольні системи;

- парашутно - реактивні системи;

- засоби без платформного десантування;

- автоматичні пристрої.

Для експлуатації ПДТ з’єднання і частини забезпечуються швартовочними засобами, приладдям для укладки парашутів, засобами десантного спорядження, рятувальними засобами, метеорологічними і контрольно-вимірювальними приладами, засобами польового зберігання і механізації робіт із повітрянодесантної техніки, обладнання майстерень і складів, запасними частинами, ремонтними і експлуатаційними матеріалами.

Невід’ємною частиною ПДТ є паспорти (формуляри), які ведуться встановленим порядком. Повітрянодесантна техніка без паспортів (формулярів) до експлуатації не допускається.

За своїм призначенням ПДТ ділиться на бойову, яка використовується для десантування особового складу, озброєння, бойової техніки і вантажів парашутним способом і учбову - для вивчання повітрянодесантної техніки і відпрацювання елементів наземної підготовки особового складу.