Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Під час контролю 4-го етапу перевірити:

    • кріплення ланок розчекування, коуша вуздечки парашутної камери та коуша стабілізуючого парашута до ланки стабілізуючої парашутної системи;

    • кріплення витяжної ланки до вуздечки чохла;

    • укладання строп та з’єднувальної ланки в соти чохла.

П’ЯТИЙ ЕТАП: Укладання в парашутну камеру чохла з стабілізуючим куполом та з’єднувальною ланкою.

Відкинути в сторони, утворені боковинами камери, клапани відсіку парашутної камери, призначеного для стабілізуючого купола, і клапан, що пришитий до однієї з боковин. Вуздечку парашутної камери і частина з’єднувальної ланки до ланки розчекування з двома шпильками уложити у відсік парашутної камери, а ланку розчекування з двома шпильками покласти на камеру і накрити запобіжним клапаном. Блочки клапана і блочки основи камери зв'язати попарно серцевиною шнура ШХБ-125 у два складення (мал.12.36).

Укласти чохол зі стабілізуючим куполом і частиною з’єднувальної ланки зигзагоподібно у відсік, а середню петлю з втулкою вивести на камеру (мал.12.37.А). Ланку розчекування з трьома шпильками вивести на камеру і розмістити біля стрічки з трьома шнуровими петлями (мал.12.37.Б).

Закрити відсік клапанами, пропустити шнур ШХБ-40 в одне складення через два блочки основи камери, два блочки тильного клапана, верхні блочки клапанів відсіку і через петлі витяжної ланки, стягти шнуром верхню частину відсіку парашутної камери, кінці шнура зв'язати (мал.12.38.А).

мал.12.35

мал.12.36

1 – з’єднувальна ланка; 2 – вуздечка парашутної камери; 3 – відсік для стабілізуючого парашута; 4 – клапан відсіку; 5 – клапан парашутної камери; 6 – ланка розчекування з двома шпильками; 7 – запобіжний клапан; 8 – серцевина шнура ШХБ-125 у два складання

мал.12.37А

мал.12.37Б

1 – чохол зі стабілізуючим парашутом; 2 – петля з втулкою з’єднувальної ланки; 3 – ланка розчекування з трьома шпильками; 4 – витяжна ланка

Пропустити льняну нитку №9,5/6 у два складання через нижні блочки бокових клапанів відсіку стягти їх. Укласти з’єднувальну ланку зиґзаґом (довжиною петлі не більш 180мм) на відсік стабілізуючого купола під один з двох гумових стільники карабін з’єднувальної ланки зачепити за клапан відсіку (мал.12.38.Б).

Під час контролю 5-го етапу перевірити:

    • встановлення висоти та заданого часу на приладі роз’єму;

    • правильність під’єднання кілець ременів стабілізації на важелях роз’єму;

    • контрування шпильок контровочною ниткою в одне складення;

    • правильність заповнення паспорта.

Шостий етап: Монтаж підвісної системи і роз’єму на парашутну камеру

До коушу основного купола приєднати петлею - удавкою середину підвісної системи, відзначену поперечною стрічкою – "зигзаг". (мал.12.39).

Прив'язати лямку підвісної системи до кілець парашутної камери лляною ниткою №9,5/6 в одне складення. При цьому спочатку прив'язати на відстані 120-150мм від центра коушной шайби з кільцями, потім ту частину лямки, що петлею-зашморгом приєднуються до коушу. Перевернути парашутну камеру. До петлі, розташованої у виїмці парашутної камери, приєднати ланку розчекування приладу ППК-4гр.П.

До петлі з’єднувальної ланки з втулкою за допомогою пальця приєднати роз’єм, поставити шайбу і палець зашплінтувати (мал.12.40.А).

мал.12.38

мал.12.40.А

1- витяжна ланка; 2- карабін; 3- блочки клапанів відсіку; 4 - льняна нитка 9,5/6 у два складання; 5 - шнур ШХБ-40; 6 - ланка розчекування приладу ППК-Угр.; 7 - льняна нитка 9,5/6 в одне складання; 8 – ланка розчекування з двома шпильками; 9 – підвісна система; 10 – важіль; 11- кільце; 12 – гвинт-шпилька

мал.12.39 мал.12.40.Б

Установити на приладі ППК-4гр.П висоту 300м з урахуванням висоти площадки скидання (приземлення) над рівнем моря. В овальний отвір роз’єму завести ланку розчекування приладу ППК-Угр. У гнучку шпильку приладу завести серцевину шнура ШХБ-125 в одне додавання. Роз’єм встановити в паз парашутної камери (мал.12.40.Б). Встановити в прилад гнучку шпильку ланки розчекування приладу. Звести прилад і встановити час спрацьовування 5сек. Законтрувати гнучку шпильку, пропустивши кінці серцевини шнура ШХБ-125 в одне складення в отвори втулки приладу. Просмикнути один кінець серцевини шнура ШХБ-125 в отвір кожуха роз’єму і зв'язати .

Пропустити гілки ланки розчекування з двома шпильками через вікна клапанів — одне вікно, розташоване в трикутному клапані, а інше — між камерою і великим клапаном, що закриває роз’єм. Накрити роз’єм великим клапаном фартуха, у люверси клапана завести петлі, що нашиті на стрічці камери, і зачекувати їх трьома шпильками-чеками ланки розчекування. Шпильки-чеки законтрувати серцевиною шнура ШХБ-125 в одне складення. Застебнути великий клапан фартуха на турнікети і заправити його торцевий кінець. Пропустити інший кінець шнурового кільця через друге металеве кільце камери і зачекувати його шпилькою-чекою ланки розчекування (мал.12.41).

мал.12.41

мал.12.42

1- серцевина шнура ШХБ-125 в одне складання, 2 – ланка розчекування з двома шпильками; 3 – шнурове кільце; 4 - стрічка підвісної системи

мал.12.43 мал.12.44

Шпильки-чеки законтрувати серцевиною шнура ШХБ-125 в одне складання. Пропустити стрічку підвісної системи між камерою і шнуровим кільцем. Витягнути стрічку від пряжки до наконечника на найбільшу довжину. Пропустити стрічку підвісної системи між камерою і шнуровим кільцем. Витягнути стрічку від пряжки до наконечника на найбільшу довжину (мал.12.42).

Аналогічно приєднати друге шнурове кільце і завести в нього другу стрічку підвісної системи на лівій половині камери (мал.12.43).

Накрити трикутними клапанами парашутної камери вузли з'єднання зі шнуровими кільцями і зв'язати дротові петлі клапанів з кільцями камери ниткою серцевини шнура ШХБ-125 в одне складання (мал.12.44).

У такому виді парашутна система готова для монтажу на 200л. бочку, для десантування бочки в денний час або збереження в складські умови.