Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Підвісна система платформи

Підвісна системи платформи (мал.13.12) призначена для з'єднання основного купола з верхньою основою платформи і для кріплення вантажу до цієї основи. Складається підвісна система платформи з підвісної системи і швартовочних ременів.

Підвісна система виготовлена з капронового 36-мм шнура міцністю 2500кг. З однієї сторони три ланки підвісної системи зведені в один коуш. З іншої сторони кожна ланка має свою петлю. На бокових гілках, виготовлених у два складення, маються кільця для приєднання підвісної системи до роз’єму, і нашиті петлі з капронового шнура міцністю 1200кг, для просмикування лямки для підйому.

На ланці підвісної системи настрочені три швартовочних ремені для кріплення вантажу. Крім цього маються ще два швартовочних ремені із пряжками з однієї сторони для кріплення вантажу з довгої сторони платформи, чотири швартовочних ремені із пряжками з однієї сторони для кріплення з короткої сторони платформи і чотири швартовочних ремені, два з пряжками і два без пряжок для кріплення вантажу з бокових сторін. Два швартовочних ремені мають відростки з пряжками, що утворять петлі для приєднання до підвісної системи.

На швартовочних ременях нашиті петлі для просмикування ременів, розташованих у поперечному напрямку, і утворення єдиної системи. На ременях нашиті шнури, за допомогою яких вони прив'язуються до верхньої основи платформи.

Швартовочні ремені виготовлені зі стрічки ЛТК-44-1600. Вага підвісної системи платформи 11,627кг.

Сотоблоки амортизатора

Сотоблоки амортизатора призначені для виготовлення паперового стільникового амортизатора, що служить для поглинання частини кінетичної енергії вантажу, що знижується на парашуті, при ударі його об землю. Сотоблок (мал.12.13) у не розтягнутому стані представляє із себе прямокутний пакет, що складається з окремих ячейок у виді бджолиних сот. Ячейки виготовляються з мішечного папера типу крафт у вигляді правильного шестикутника зі стороною 7мм і висотою 100мм.

Для кріплення сотоблоків на нижній і середній підставах платформи і утримання їх у розтягнутому стані на них наклеюються стрічки з петлями 4. З метою зручності збереження і транспортування амортизатор стискується в шість окремих сотоблоків, що містяться в пакувальний мішок 5.

Ш ість сотоблоків, змонтованих у три шари, один на нижній основі платформи і два з двох сторін середньої основи, представляють із себе сотовий амортизатор. Вага 11,24кг.

Для транспортування і збереження сотоблоків використовується пакувальний мішок виготовлений з бітумірованного мішечного паперу в чотири шари.

мал.13.13 Сотоблоки амортизатора

мал.13.14 Скоба кріплення

1 – сотоблок; 2 – ячейка; 3 – стрічки з петлями; 4 – пакувальний мішок

1 – скоба; 2 – болт; 3 – ролик; 4 - гайка

Скоба кріплення посилена

Скоба кріплення посилена (мал.13.14) призначена для приєднання (у системі ПГС-500 серії 2) підвісної системи до коуша основного купола (у системі ПГС-500С до коуша ланки основного купола). Скоба кріплення посилена П - подібної форми замикається болтом через отвори в щічках скоби. На болт надівається ролик і нагвинчується гайка. Деталі кріплення посиленої скоби мають антикорозійне покриття. Вага скоби 0,997кг.