Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Під час контролю 1-го етапу перевірити:

  • наявність частин та їх справність;

  • наявність паспорта та відповідність номера купола номеру на паспорті.

ДруГий етап: Укладка купола основного парашута.

Витягнути купол на всю довжину й підготувати купол до укладання. Розділити стропи й купол на дві половини так, щоб заводське клеймо було зверху в правій половині. Утримуючи нижню кромку полотнища між стропами №11 і №12 на середині стола, перекинути ліву половину купола на праву сторону стола (мал.7.9). Укласти нижню кромку і петлю стропи №12 на ліву сторону стола, з'єднуючи нижню кромку між собою, а петлю стропи №12 - зі стрічками перпендикулярної каркасної тасьми без петлі (мал.7.10) Вирівняти полотнища по всій довжині (мал.7.11). Полотнища без строп укласти так само, як і полотнище зі стропами. Нижню кромку і частину купола між кутовими петлями строп, які мають більшу довжину, вирівняти по покладеній нижній кромці та підігнути нависаючу частину наверх покладеного полотнища (мал.7.12).

Після закінчення укладання лівої половини купола (до заводського клейма) перекинути не покладену частину купола на ліву і укласти праву половину до першої стропи (мал.7.13).

мал. 7.9 мал.7.10

мал.7.11 мал.7.12 1- заводське клеймо; 2 - важелі

Правильно укладений купол повинен мати полотнище із заводським клеймом зверху на правій стороні і акуратну кромку (мал.7.14).

П еревірити стропи. Для цього захопити правою рукою ліву групу строп, а лівої - праву, і розділивши їх направитися до коушу. При правильному положенні строп коуша два подвійні стропи №1 і №22 верхнього полотнища перебуватимуть зверху і не перехрещуватимуся (мал.7.15). По закінченні укладання купола, підігнути кромку купола і купол по обидва боки у на хльост по ширині чохла купола.

мал.7.13 мал.7.14

1 – стропа №11 1- заводське клеймо; 2 - важелі

Одягти на купол чохол - для чого зібрати на руку весь чохол і узятися за вершину покладеного купола. Помічник узявшись за край чохла натягує його на купол так, щоб нижня кромка чохла перекривала нижню кромку купола на 10см., при цьому не допускати перекручування чохла (мал.7.16).

мал.7.15 1 – стропа№1; стропа №22 мал.7.16 1 – купол; 2 – чохол купола

Під час контролю 2-го етапу перевірити:

  • стропи №1 та №22 повинні бути верхніми та не пересікатися;

  • чохол купола повинен перекривати кромку купола на 100мм та не перекручуватися.

ТретІй етап: Укладка купола і строп у парашутну камеру.

До вуздечки купола петлею-зашморгом приєднати шнур ШХБ-125 у два додавання (або стрічку ЛТКП-12-450) для з'єднання чохла і парашутної камери з куполом (мал.7.17). На другому кінці шнура для з'єднання чохла й парашутної камери з куполом зав'язати петлю (мал.7.18).

мал.7.17 мал.7.18

ПРИМІТКА: При підготовці парашута для десантування з дистанційним приладом ДП-4 сполучний шнур ШХБ-125, що з'єднує чохол з куполом, не застосовується.

мал.7.19 мал.7.20.А мал.7.20.Б

Пропустити через полюсний отвір парашутної камери вуздечку чохла і петлю сполучного шнура (мал.7.19). Сполучний шнур ШТКП-18-700, складений удвічі, пропустити через петлю-вуздечку парашутної камери, вуздечку чохла і петлю шнура ШХБ-125 (мал.7.20.А,Б).

Витягнути з парашутної камери сполучний шнур, розправити клапан зі стільниками, який пришитий до чохла і за допомогою укладальної вилки укласти шнур для з'єднання чохла і парашутної камери з куполом у стільники, клапана (мал.7.21). Клапан з покладеним шнуром підігнути усередину чохла (мал.7.22).

мал.7.21 мал.7.22

мал.7.23 Укладання купола в парашутну камеру

мал.7.24 Зачековка камери

1 - парашутна камера; 2 - чохол з основним куполом; 3 - стропи купола

1- шнур затяжка;

2 - шпилька

Потім приступити до укладання купола в чохлі в парашутну камеру. Укласти купол у чохлі зигзагоподібно у всю ширину парашутної камери (мал.7.23). При укладанні купола в парашутну камеру не допускати закручування купола. У стягуючі петлі просмикнути шнура-затягування, шнури пропустити вправо і уліво по черзі через кільця нижньої кромки парашутної камери. Камеру затягти на стягуючі петлі, тимчасово зачекувати їх шпилькою, а шнура-затягування видалити (мал.7.24).

мал.7.25 Укладання строп

мал.7.26 Підготовка

гальмівного парашута

1 - шпилька; 2 - гумові стільники;

3 - стропи; 4 - гачок укладальний

1- заводське клеймо

За допомогою гачка, пропущеного через гумовий стільник, протягти стропи в стільники так, щоб вони не виходили за габарити камери. Потім гачком протягти стропи в протилежний комірку стільник. У такий спосіб укласти стропи в чотири пари стільників. В інші стільники укласти стропи поперек першим. Після укладання строп шпильку, якою зачекували стягуючі петлі парашутної камери, висмикнути (мал.7.25).