Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
194
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Переносна пакувальна сумка

Переносна пакувальна сумка призначена для зберігання і перенесення в ній частин парашутної системи: основного і стабілізуючого куполів, з’єднувальної ланки, роз’єму, підвісної системи, парашутної камери, ланок розчекування, витяжної ланки запасних деталей.

Сумка виготовлена з вантажного авіазенту і має розміри 720x820 мм. Сумка має дві ручки для перенесення і кишеню. У верхній частині сумка стягується шнуром ШХБ-125. Вага сумки — 0,584кг.

Взаємодія складових частин пдсб-1 у повітрі.

При відділенні бочки від літака витяжна ланка, закріплена одним кінцем у літаку розчековує клапани парашутної камери, що утримують чохол зі стабілізуючим куполом, і вводить останній у дію.

У процесі введення в дію стабілізуючого купола включається прилад роз’єму. При спрацьовуванні приладу роз’єму звільняє лямки підвісної системи, що стабілізує купол розчековує шнурові кільця, що утримують парашутну камеру, відокремлює камеру від бочки і приводить у робоче положення світло маяк

З парашутної камери послідовно витравлюються стропи й основний купол, після чого відбувається наповнення основного купола, що забезпечує зниження бочки з вертикальною швидкістю 10-13м/сек.

Парашутна камера разом з роз’ємом знижується окремо на стабілізуючому куполі. Для виявлення об'єкта в нічний час діє світло маяк.

12.2 Укладання парашутної десантної системи ПДСБ-1 серії 2.

Укладання парашутної десантної системи проводиться на дерев'яному укладальному столі або укладальному полотнищі. Розміри столу: довжина - 9м, ширина - 1м, висота - 1м. Поверхня столу повинна бути гладкої і ретельно відполірованою. При відсутності столу необхідно мати укладальне полотнище довжиною 15м, шириною 1м.

Для укладання і монтажу парашутної системи необхідно мати наступні приладдя: важелі - 3-6 шт.; укладальну лінійку; укладальний гачок; вилку Н-896 для укладання строп у стільники; пломбіратор і пломби.

Укладання проводиться рахунком з двох чоловік у шість етапів.

ПЕРШИЙ ЕТАП: Перевірка наявності частин парашутної системи та підготовка їх до укладання.

При огляді витяжної ланки ретельно перевірити, чи немає ушкоджень окремих ниток на шнурі, рядків зшивки на петлях і чохлі, а також перевірити справність карабіна. При огляді основного, стабілізуючого куполів перевірити, чи немає поривів полотнищ купола, каркасної тасьми, петель, рядків, чи немає плям, що руйнують тканину. Оглянути стропи, починаючи від нижньої крайки купола до коуша. При огляді перевірити, чи немає поривів строп, а також поривів зиґзаґоподібних рядків зістрочки строп у місцях прив'язки їх до петель купола і поривів шнура опльотки коуша строп.

При огляді парашутної камери перевірити, чи не ушкоджені тканина основи камери, клапани і стільники, підсилювальні і окантовочні тасьми, зйомні гумові стільники, чи не порвані рядки пришиття стільників і петель, чи не ушкоджена оплітка коуша строп. Перевірити з’єднувальну ланку - чи немає потертості у коушах, поривів шнура ланки і чи не ушкоджені рядки зшивки. При огляді чохла перевірити, чи не ушкоджені тканина чохла, стрічка утворююча вуздечку чохла, стільники, що стягує шнур, рядки зшивки.

При огляді підвісної системи перевірити, чи не порвані стрічки, рядки зшивки, чи добре тримаються коушні шайби, чи немає на них, а також на пряжках, кільцях і наконечниках корозії. При огляді роз’єму необхідно перевірити, чи немає слідів корозії на деталях замка, чи не погнуті осі і важелі. Перевірити стан приладу у відповідності зі спеціальною інструкцією на прилад, а також перевірити, чи немає заїдання замка.