Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

М’який мішок.

М’який мішок (мал.9.2)призначений для розміщення та скидання у ньому різних вантажів. Мішок має циліндричну форму та виготовлений з авіазенту та має вантажну камеру, ремені для кріплення парашута й амортизатор.

Вантажна камера м'якого мішка виготовлена із двох шарів авіазенту із прокладкою вати й має два дна круглої форми: нижнє й верхнє. Нижнє дно подвійне із прокладкою вати. Верхнє дно також подвійне з фанерною прокладкою-діафрагмою. На вантажній камері є поздовжній розріз для укладання вантажу в м'який мішок. По сторонах поздовжнього розрізу пришиті 2 півкільця і 13 гачків для стягування вантажної камери шнуром ШХБ-125 довжиною 2,55м. Уздовж всієї довжини вантажної камери по обидва боки і між її нижнім дном та амортизатором проходить кругова лямка із ПЛК-44. Кінці лямки виходять із отворів у верхньому дні вантажної камери. Кругова лямка призначена для з'єднання м'якого мішка з парашутом, довгий кінець її закінчується пряжкою, а короткий - карабіном.

На довгому кінці лямки вшитий шнур ШХБ-125 довжиною 1,3м, призначений для утворення коуша з лямки шляхом обведення її та зав'язування після приєднання до неї коуша парашута, для виключення можливості переміщення парашута по лямці при введенні парашута. До нижнього дна вантажної камери пришитий амортизатор. Амортизатор напівсферичної форми виготовлений з авіазенту, набитий бавовняною ватою й деревними стружками. У нижній частині амортизатора із внутрішньої сторони вантажної камери є кишеня для кульової п'яти казенної частини ствола 88мм міномета.

До верхнього дна вантажної камери приєднані два ременя, якими парашут кріпиться до м’якого мішка. Кожен ремінь пропускається крізь два протилежних отвору на дні камери, а кінці ременів, застібаються на пряжки, які створюють чотири петлі, що регулюються. На кожній мається металеве кільце, крізь яке пропускається стягуюча петля, нашита на кишені для стабілізуючого парашута, яка служить для зачековки ременів кріплення. Кишеня для укладання стабілізуючого парашута одягнена на ремені та може вільно перевертатися.

Довжина вантажної камери - 1306мм, висота амортизатора - 270мм;

Діаметр м’якого мішка - 450мм. Загальна довжина м’якого мішка - 2000мм.

мал.9.2 М’який мішок

мал.9.3 Універсальна металева несуча

підвіска (УМНП)

1 - амортизатор; 2 - вантажна камера; 3 - кругова лямка; 4 - шнур ШХБ-125; 5 - ремені кріплення; 6 - карабін; 7 - кишеня; 8 - пряжка

1 - планки жорсткості;

2 - універсальна металева несуча підвіска; 3-ремені

Універсальна металева несуча підвіска

Універсальна металева несуча підвіска (мал.9.3, 9.4) у комплекті з планками жорсткості і ременями повинна забезпечувати підвішування м’якого мішка на замки літаків та придавати жорсткість м’якому мішку з вантажем. В конструкцію універсальної металевої несучої підвіски входить: несуча рама, яка складається з двох сталевих кутів з січенням 25х25х4мм і скріплених між собою чотирма болтами, два складних бугеля з опорними гвинтами і пружинами, поворотний важіль, дві підсилюючи планки, дві зйомні опорні лапи та кільце з тросом – 1,44м.