Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Під час контролю 3-го етапу перевірити:

    • прив’язку обривного шнура ШХБ-40 до петлі парашутної камери;

    • укладку строп в трубчасті соти;

    • затягування запобіжного та нижнього клапанів парашутної камери контровочною ниткою ШХБ-125 в два складення.

ЧЕТВЕРТИЙ ЕТАП: Приєднання з’єднувальної ланки та укладання стабілізуючого купола.

До петлі з’єднувальної ланки, розташованої в кінцевій петлі, приєднати петлею - удавкою ланку розчекування з двома шпильками, а до розвилки ланки – ланку розчекування з трьома шпильками (мал.12.29).

мал.12.29 мал.12.30

Петлю з’єднувальної ланки, що має накладку жовтогарячого кольору, приєднати петлею - удавкою до коушу вуздечки парашутної камери (мал.12.30). До вільної кінцевої петлі з’єднувальної ланки петлею - удавкою приєднати коуш стабілізуючого купола.

Розтягти стабілізуючий купол на всю довжину і розділити на двох половин так, щоб заводське клеймо знаходилося зверху. Укладання купола починати зі стропи №8. Утримуючи стропу №8 на середині столу, перекинути ліву половину купола на праву сторону. Ліворуч від стропи №8 покласти стропу №9, а на стропу №8 покласти стропу №10. Розправити нижню кромку купола між стропами №8,9,10 і усе полотнище до вершини.

мал.12.31

мал.12.32

1 – стропа №1; 2 – стропа №15; 3 – стропа №16;

4 – стабілізуючий парашут; 5 – чохол стабілізуючого парашута

Перевірити правильність укладання купола і строп. У складеного купола заводське клеймо повинне бути розташоване зверху в правій половині купола. Для перевірки правильності розташування строп підняти лінійкою стропи №1,16,15 і дійти до коуша (мал.12.31). При правильному розташуванні стропи №1,16,15 повинні бути верхніми у вузлі переплетення шнура оплітки коуша. Перегнути уздовж праву половину купола і накласти на неї в на хльост ліву половину. До вуздечки чохла стабілізуючого купола петлею - удавкою приєднати витяжну ланку. Взяти чохол стабілізуючого купола, просмикнути праву руку усередину його і захопити вершину стабілізуючого купола.

Взятися за петлі чохла та натягнути чохол на купол так, щоб нижня кромка купола знаходилася на рівні краю чохла (мал.12.32). Стягти верхню кромку чохла стабілізуючого купола стягуючим шнуром і зав'язати (мал.12.33).

мал.12.33 мал.12.34

Потім приступити до укладання строп стабілізуючого купола і частини з’єднувальної ланки в соти чохла. Для цього обігнути стропи навколо вказівного пальця лівої руки на відстані від нижньої крайки, рівній довжині стільники і захопити стропи укладальною вилкою, завести стропи в соту з клеймом «1». У такий же спосіб укласти іншу частину строп в соту з клеймом «2» (мал.12.34).

Частина з’єднувальної ланки до вузла приєднання ланки розчекування з трьома шпиками за допомогою укладальної вилки укласти в середину сот із клеймами «3» і «4».

В соту із клеймом «5» укласти частину з’єднувальної ланки до вузла приєднання ланки розчекування з двома шпильками (мал.12.35). При укладанні звернути увагу, щоб стропи стабілізуючого парашута не стягували, не зачіплялися за вузол з'єднання коуша зі з’єднувальною ланкою та не виступали із сот із клеймами «1» і «2» більше чим на 40мм.