Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
194
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

1. Призначення, тактико-технічні характеристики та матеріальна частина людських десантних парашутів та страхуючих приладів.

1.1 Десантна парашутна система д-6

Десантна парашутна система Д-6 ( мал.1.1 ) призначена для здійснення учбово-тренувальних і бойових стрибків із військово-транспортних літаків АН-12, АН-22, АН-26, АН-70, Іл-76, та вертольотів Мі-6, Мі-8, які виконуються десантниками всіх спеціальностей з повним табельним озброєнням та спорядженням (або без нього).

мал. 1.1. Розміщення парашутної системи Д-6 на парашутисті – десантнику

Частини парашутної системи невід’ємні, це виключає їх від'єднання протягом усього процесу розкриття та зниження.

Підвісна система дозволяє робити підгонку на парашутистів-десантників, які мають зріст від 1,5м до 1,9м, у зимовому чи літньому десантному обмундируванні, а також кріплення вантажного контейнера типу ГК-30 і забезпечує зручне розміщення парашутиста-десантника в літаку на штатному десантному обладнанні.

Як страхуючий засіб для розкриття двоконусного замка використовуються парашутні прилади АД-ЗУ-Д-165 або ППК-У-165А-Д

Конструкція Д-6 дозволяє використовувати запасні парашути : З-5; З-2; З-3 серії 2М; З-1П серії ЗМ.

Тактико-технічні дані

Максимальна злітна вага парашутиста десантника, кг............... до 150

Швидкість польоту літака, км/год..........……….………………...140-400

Максимальна висота стрибка, м................................…..…….…8000

Мінімальна висота стрибка зі стабілізацією 3с, м.................…..200

у тому числі зі стабілізацією 2с, м.......................................…..150

Швидкість зниження на стабілізуючому парашуті, м/с...…….…30-40

Швидкість зниження на основному парашуті, м/с..................…5

Зусилля необхідне для розкриття двоконусного замка

за допомогою ланки ручного розкриття, кгс (Н) не більш……. 16 (156,91)

Розворот у будь-яку сторону на 180о при знятих шнурах

блокування та перетнутих вільних кінцях підвісної

системи, с………….………………………………………………...29-60

Розвертання у будь-яку сторону на 180 о при заблокованих

вільних кінцях, с.…….……….……….…………………………...15-25

Середня горизонтальна швидкість руху вперед та назад, м/с…. не менш 2,6

Вага парашутної системи без парашутної сумки

і парашутного приладу АД-ЗУ-Д -165, кг,………….………….. не більш 11,5

Габаритні розміри складеної парашутної системи, м:

довжина……………………….…………… не більше 0,57

ширина…………………………….………. не більше 0,285

висота………………………….…………… не більше 0,21

Термін служби, років............................................................….20

Кількість застосувань на висоті 200-8000м і швидкості польоту

літака 140-400км/год при злітній вазі 140кг, раз…...............…..80

у тому числі при злітній вазі 150кг……………………….……....10

Кількість застосувань на висоті до 4000м і швидкості польоту

літака до 180км/год при злітній вазі до 120кг, раз................…..150

Термін зберігання без переукладання, місяців, не більше…........3

До складу основної парашутної системи входять:

- камера стабілізуючої системи;

- система стабілізуюча з куполом 1,5кв.м;

- камера основного парашута;

- купол 83кв.м;

- підвісна система;

- ранець;

- двоконусний замок;

- шланг ланки ручного розкриття;

- ланка ручного розкриття;

- паспорт;

- парашутна сумка;

- допоміжні деталі.

Камера стабілізуючої системи (мал.1.2) — призначена для укладання в ній основи купола, строп і верхньої частини стабілізатора стабілізуючого парашута. Вона складається з карабіна причіпного, стрічки, основи камери, чотирьох металевих кілець, шнура зав’язки, стрічки зачековки, запобіжника.

Розміри камери 0,3 х 0,19м.

мал.1.2. Камера стабілізуючої системи

1- карабін причіпний, 2 - стрічка, 3 - основа камери, 4 - кільця, 5 - шнур зав’язка, 6 - стрічка зачековки, 7 - запобіжник.

Система стабілізуюча з куполом 1,5кв.м. (мал.1.3) забезпечує стабілізоване зниження парашутиста десантника, і введення в дію основного парашута.

Стабілізуюча система складається з основи купола, строп, стабілізатора з ланкою .

Основа купола має форму усіченого конуса площею 1,5м2. Вона виготовлена з капронової тканини. На основу купола в полюсній частині пришитий витяжний пристрій.

Витяжний пристрій являє собою нашиті в полюсній частині купола вісім кишень капронової каландрированої фарбованої тканини, та служить для наповнення купола стабілізуючої системи.

На зовнішню сторону купола нашиті підсилювальні стрічки, радіальні ЛТКП 15-185 і кругові ЛТКП-13-70, перетинаючи ці стрічки утворюють каркас .

Кромка купола посилена підгинанням тканини на зовнішню сторону і нашитої на неї з двох боків капроновою стрічкою ЛТКП-15-185.

По кромці купола під радіальні підсилювальні стрічки просмикнуті і пришиті зигзагоподібним рядком кінці 16 строп з капронового шнура ШКП-200. Довжина строп (мал.1.3 - 4) 1,4,5,8,9,12,13,16 у вільному стані від кромки купола до петель стабілізатора 0,52м, а строп (мал.1.3- 3) 2,3,6,7,10,11,14,15 - 0,5м.

Стабілізатор виготовлений з капронової фарбованої тканини сірого кольору, складається з чотирьох трикутних пір’їв, що зшиті по центру. Вздовж бічній сторони кожного пера нашиті капронові стрічки ЛТКкрП-26-600. У верхній частині стрічки утворюють петлі для кріплення строп, у нижній частині стрічки переходять у ланку. На кожну бічну сторону пера пришито по кільцю , які призначені для контровки з кільцями камери стабілізуючої системи. Для приєднання шнура включення парашутного приладу на відстані 0,45м від пір’їв стабілізатора на ланку нашита петля з капронової стрічки ЛТКкрП-26-600.

Нижня частина ланки розгалужується, утворивши силові стрічки, у кінці яких ушиті пряжки двоконусного замка. На силові стрічки з двох боків нашиті перемички з капронової стрічки ЛТК-44-1600. Між перемичками вшита петля з капронової стрічки ЛТКМкрП-27-1200 для приєднання стабілізуючої системи до вуздечок купола основного парашута і його камери. Трикутник, що утворився зі стрічок, по обидва боки закритий косинками з капронового авіазенту.

На праву силову стрічку між косинками пришите направляюче кільце для фала гнучкої шпильки, через яке пропускається фал гнучкої шпильки для включення парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165 (ППК-У-165А-Д).

Для контролю правильності монтажу і постановки силових стрічок на двоконусний замок на силових стрічках біля пряжок чорною фарбою нанесені стрілки.

Вага стабілізуючого парашута – 0,93кг.

мал.1.3. Стабілізуюча система парашута Д-6:

1 — основа купола; 2 — стрічка підсилювальна радіальна; 3 — стропи середні; 4 — стропи крайні; 5 — пір’я стабілізатора; 6 — ланка; 7 — петля фала гнучкої шпильки; 8 — стрічки силові ; 9— пряжка двоконусного замка; 10 — петля зі стрічки ЛТКМкрП-27-1200; 11— косинка; 12 — стрічка кільця; 13— кільце направляюче для фала гнучкої шпильки; 14 — стрічки з кільцями; 15 – маркування; 16- стрічки кругові; 17 - пристрій витяжний.

Камера основного парашута (мал.1.4) — пристрій, що забезпечує упакування та введення основного парашута в дію в заданій послідовності і тим самим зменшує динамічне навантаження в момент розкриття основного парашута. Розміри камери 0,73х0,39м.

Камера основного парашута має циліндричну форму, виготовлена з капронової тканини сіро - блакитного кольору .

мал. 1.4. Камера основного парашута Д-6:

1 — основа камери; 2 — стрічка вуздечки; 3 — шнур зав’язка; 4 — стрічка петлі; 5- косинка; 6 — стрічка зав’язка фартуха; 7 — фартухи; 8 — розподільник стільників; 9-гумка стільник; 10 — стільники; 11— стрічки; 12 — посилення; 13 — кишеня права; 14- люверси; 15- клапан; 16 – стільник гумовий зйомний на нижній частині основи камери; 18- стрічка підсилювальна нижньої частини основи камери; 19 – фартух зі зйомними гумовими стільниками; 20- кільце еластичне;21- кишеня ліва.

У підгинання нижньої частини основи камери вставлене кільце з еластичної стрічки шириною 29мм, яке забезпечує упорядкований вихід купола основного парашута з камери.

Зовнішня частина камери основного парашута посилена двома капроновими стрічками ЛТКкрП-26-600, одна з яких проходить по камері з двох сторін, друга проходить з однієї сторони. Ці стрічки у верхній частині камери основного парашута вище рівня нашитої підсилювальної стрічки утворюють вуздечку.

Для зручності укладання купола в камеру до її основи у верхній частині і до стрічок, що утворили вуздечку, нашита косинка, а для затягування камери через підгинання верхньої частини основи камери пропущена зав'язка з капронового шнура ШКП-150.

З зовнішньої сторони на основу камери, де розташовуються стільники для укладання строп, нашиті: одинадцять прямих сот зі стрічками в нижній частині; гумка стільник для утримання строп у стільниках; клапан із двома парами люверсів для пропуску зйомних гумових стільників і з двома кишенями — правої і лівої — для прикриття пучків строп; фартухи з капронової полотнини сірого кольору зі стрічками - зав'язками для прикриття укладених строп у верхній частині камери.

Нижня частина основи закінчується рукавом, у підгинання якого вставлене кільце еластичне, що забезпечує упорядкований вихід купола основного парашута з камери.

У нижній частині основи пришитий фартух, що має чотири гумові зйомні стільники. Пучки строп, укладені в зйомні гумові стільники які зачековують купол камери, прикриваються кишенями.

Для зручності укладання строп біля люверсів позначені цифри 1,2,3,4.

Купол 83кв.м. (мал.1.5) забезпечує безпечну швидкість зниження (приземлення) і являє собою несучу поверхню у формі каркасованої оболонки з силовими елементами, що з'єднують купол з підвісною системою.

мал. 1.5. Основний парашут:

1- стропа 15 Б; 2 – стропа 15 А;3 – сектори купола; 4- накладка; 5 – клини полотнища купола; 6 – каркас; 7- петля вуздечка; 8 – стропа 1 Б; 9 – стропа 1 А; 10 - марка заводу – виробника; 11 – стрічка стягуюча; 12 – петля для строп;.

Купол парашута круглий, площею 83м2 , складається з основи купола і строп. В основу купола входить накладка з капронової полотнини, що знаходиться в центрі купола, та чотири сектори.

На центральну частину накладки нашиті капронові стрічки ЛТКП-26-600, що, перетинаючи, утворюють петлю вуздечки для приєднання петлі ланки стабілізуючої системи та камери основного парашута.

Кожний з чотирьох секторів купола виготовлений з полотнищ капронової тканини, які зшиті між собою швом у замок. На шви, що з'єднують сектори купола, нашиті капронові стрічки ЛТКП-13-70.

До петель купола кріпляться кінці тридцяти строп з капронового шнура ШКП-150 довжиною . Інші кінці строп прикріплені до пряжок-півкілець вільних кінців підвісної системи і зшиті зигзагоподібним рядком.

Для полегшення укладання на стропі №14 біля нижньої кромки купола та у пряжки півкільця підвісної системи нашиті пізнавальні муфти жовтогарячого кольору, а також на відстані 200мм від нижньої кромки та 400мм від пряжок-півкілець є мітки, які позначають початок і кінець укладання строп.

Вздовж нижньої кромки купола основного парашута, ліворуч від строп, цифрами позначені їх порядкові номери, між стропами №1А і №28 — марка заводу виробника і заводський номер парашута.

Д ля розвороту купола основного парашута є стропи керування ліва і права, виготовлені з капронового шнура ШКПкр-190 червоного кольору в два складання. Стропи керування (мал.1.6) просмикнуті в кільця, що нашиті з внутрішньої сторони вільних кінців підвісної системи, і пришиті одним кінцем на відстані 1,45м від пряжок - півкілець підвісної системи до строп №15А - ліва і №15Б - права, іншим кінцем на відстані 1,25м до строп №1А - ліва і №1Б - права.

Під час натягу правої стропи керування, натягаються стропи №1Б та №15Б, нижня кромка купола втягується усередину і купол розвертається праворуч, під час натягу лівої стропи керування натягуються стропи №1А та №15А і купол розвертається ліворуч.

мал.1.6 Елементи підвісної системи, що забезпечують керування куполом у повітрі

(цифрами в колах позначені порядкові номери строп) А - ліва пара вільних кінців (заблокована), Б - права пара вільних кінців (розблоковано).

Підвісна система (мал.1.7) — пристрій, що забезпечує парашутисту-десантнику розміщення, та кріплення на ньому основного і запасного парашутів, рівномірний розподіл навантаження, що виникає в процесі наповнення купола, і зручне розташування під куполом при зниженні і приземленні. Крім того, підвісна система дозволяє кріпити вантажний контейнер ГК-30.

Підвісна система виготовлена з капронової стрічки ЛТК-44-1600 і складається з двох пар вільних кінців, головного обхвату, обхватів плечових, двох ножних обхватів.

мал.1.7 Підвісна система:

1-карабін ножного обхвату; 2 – пряжка прямокутна; 3 – кільце; 4 – пряжка ножного обхвату; 5 – лямка головна; 6 – пряжка грудної перемички; 7 - пряжка для кріплення ременів вантажного контейнера;8 – обхвати плечові; 9 – пристрій для розчекування; 10 – пряжка вигнута для кріплення ланки і правої пари вільних кінців, які відокремлюються; 11 – кінці вільні ; 12 - стрічки з кільцями; 13 – пряжки на півкільця; 14 – шлейка гумова; 15 - шнур блокування; 16 - пряжка вигнута для вільних кінців; 17 - пряжка вигнута для наспинно-плечового обхвату; 18 – стрічка шлангу; 19 – кишеня ланки ручного розкриття; 20 – хрестовина; 21 – скоба кріплення запасного парашута; 22 – карабін грудної перемички; 23 – стрічка; 24 – перемичка грудна; 25 – пряжка поясного обхвату; 26 – пряжка; 27 – обхват поясний; 28 – накладка; 29 – обхват ножний лівий; 30 - обхват ножний правий; 31 - пряжка вигнута для монтажу ланки; 32 – ланка.

Вільні кінці, що закінчуються пряжками - півкільцями для кріплення строп, приєднані до головного обхвату за допомогою вигнутих пряжок і замаркіровані цифрами 1 і 2 - ліва пара, 3 і 4 - права пара. На вільних кінцях, замаркірованих цифрами 2 і 3, є шлейки гумові з еластичної стрічки, призначені для заправлення строп керування при вибраній слабині. У верхній частині на вільних кінцях нашиті чотири стрічки з кільцями, через які пропущені стропи керування.

На кожній парі вільних кінців є кишені для кульок і шнур-блокування, виготовлений з капронового шнура ШКП-150, що застосовується під час використання парашутної системи без перекату вільних кінців підвісної системи (для парашутної системи Д-6).

Головний обхват зшитий зі стрічок у два додавання. Праворуч і ліворуч у верхній частині головного обхвату розташовані вигнуті пряжки (17 - для з'єднання головного обхвату з наспинно-плечовими обхватами, 10,16 - для кріплення вільних кінців).

До вигнутих пряжок, призначених для кріплення вільних кінців, вузлом - удавкою прив'язані шнури, виготовлені зі стрічки ЛТКП-25-200, що мають на кінцях кульки (для парашутної системи Д-6).

Зі зворотної сторони головного обхвату, нижче вигнутих пряжок, за допомогою капронової стрічки ЛТКкрП-43-800 пришиті пряжки для кріплення ременів вантажного контейнера.

З лівої сторони головного обхвату нижче вигнутих пряжок пришита стрічка шлангу зі стрічки ЛТКкрП-26-600 для кріплення шланга ланки ручного розкриття, а на рівні грудей пришита кишеня для ланки ручного розкриття.

Для приєднання проміжної підвісної системи запасного парашута в головний обхват вмонтовані дві скоби кріплення. У нижній частині стрічок головного обхвату, що зшиті один до одного, нашита м'яка накладка, та пришиті кільця для підтягування нижніх кутів ранця до головного обхвату за допомогою капронової стрічки ЛТКкрП-26-600.

На головний обхват за допомогою капронової стрічки ЛТКкрП-43-800 пришиті пряжки для підтягування ранця регулюючими стрічками.

Наспинно-плечові обхвати, що йдуть вгору від хрестовини, утвореної перехрещуванням стрічок плечових обхватів, проходять через вигнуті пряжки і, опускаючи вниз до стрічок головного обхвату, утворюють грудну перемичку з карабіном у лівій половині і з пряжкою — у правій.

Для виключення мимовільного переміщення наспинно-плечових обхватів через вигнуті пряжки і через пряжки з зубцюватими перемичками на них нашиті капронові стрічки ЛТКкрП-43-800.

Від грудної перемички наспинно-плечові обхвати проходять між стрічками головного обхвату і за допомогою прямокутних пряжок, що вшитих у кінці наспинно-плечових обхватів, утворюють обхват поясний.

Наспинно-плечові обхвати, що йдуть донизу від хрестовини, проходять між стрічками головного обхвату й утворюють трикутники з закріпленими в них з лівої сторони карабіном, а з правої — пряжкою.

Нижні кінці наспинно-плечових обхватів, що проходять між стрічками головного обхвату, утворюють ножні обхвати - правий і лівий. На правому ножному обхваті нашитий карабін, на лівому — пряжка. На ножних обхватах змонтовані прямокутні пряжки для регулювання ножних обхватів згідно росту.

Ранець парашута — призначений для укладання в нього купола основного парашута зі стропами, укладеного в камеру, частини вільних кінців підвісної системи і розміщення приладу. Він виготовлений з капронового авіазенту і складається з накладного дна (мал.1.8.1), правого і лівого клапанів.

мал.1.8.1 Ранець:

1 – клапан лівий; 2 – кільце клапана; 3 – дно накладне; 4 - мітка обмеження укладання вільних кінців підвісної системи; 5 - рама жорсткості; 6 – кільце; 7 - пластина кріплення двоконусного замка; 8 – кільце для контровки петлі ланки; 9 – шлейка з шипом кнопки; 10 - стільник гумовий; 11 - клапан кишені фала; 12 – кишеня фала; 13 – ручка; 14 – кишеня приладу; 15 - стрічка підтягу ранця; 16 – клапан правий; 17 – кишеня для картки-замінника паспорта парашута; 18 – стрічка - зав’язка.

В дно ранця вставлена рама жорсткості. На рамі жорсткості у верхній частині ранця є два вікна, які призначені для проходу силових стрічок ланки стабілізуючого парашута, зверху до вікна кріпляться стрічки ЛТКкрП-43-800, що закінчуються пряжками з зубцюватими перемичками (мал.1.8.2) для кріплення ранця до наспинно-плечових обхватів підвісної системи. Знизу до вікна кріпляться регулюючі стрічки з ЛТКМкрП-27-1200 для підтягування ранця до головного обхвату підвісної системи (мал.1.8.2 ).

На внутрішній частині ранця на відстані 260мм від верха нанесена мітка для обмеження укладання вільних кінців у ранець. З лівої сторони ранця у верхній його частині на стрічці для пряжки з зубцюватою перемичкою закріплений один кінець шланга ланки ручного розкриття (мал.1.8.2).

мал.1.8.2 Ранець:

1 – стрічки-зав’язки; 2 - стрічки пряжки; 3 – пряжка з зубцями; 4 – шлейка з шипом кнопки; 5 – замок двоконусний; 6 – шланг гнучкий; 7 – стрічка регулююча; 8 – клапан двоконусного замка; 9 – основа ранця; 10 – карабін ранцевий; 11 – стрічка кріплення запасного парашута; 12 – стрічка рожевого кольору; 13 – пряжка; 14 – косинка ліва; 15 – петлі; 16 – кишеня приладу; 17 – косинка права; 18 – тільки для парашутної системи Д-6 сер.4: а – отвір продольний нижній; б - отвір круглий; в - отвір продольний верхній

До ранця кріпляться за допомогою пластини (мал.1.8.1) двоконусний замок, кільце для гумових стільників, якими закріплюється стабілізуючий парашут на ранці, зав'язки зі стрічок для кріплення шлангів парашутних приладів, дві кнопки для застібання клапана двоконусного замка, шланг ланки ручного розкриття, клапан для прикриття двоконусного замка, вісім капронових петель зі стрічки ЛТКкрП-43-800 для кріплення ранця до підвісної системи, дві косинки (мал.1.8.2).

На косинках встановлені пряжки з перемичками, що плавають, у які просмикнуті стрічки ЛТКкрП-26-600 для Д-6 сер.4 (16 ЛРТ-25-225 для Д-6) (мал.1.8.2) для кріплення запасного парашута і стрічки рожевого кольору ЛТКкрП-26-600 для швидкого звільнення стрічок кріплення запасного парашута. Стрічки кріплення запасного парашута закінчуються ранцевими карабінами (мал.1.8.2).

На лівій косинці нашита кишеня для картки, що заміщає паспорт. На правій косинці нашита кишеня для розміщення парашутного приладу запасного парашута.

Вище пришитої правої косинки на ранці нашиті дві стрічки-зав'язки ( мал.1.8.2) для кріплення шланга приладу.

Для підтягування нижніх кутів до головного обхвату підвісної системи на його нижніх кутах нашиті дві стрічки підтягу, що виготовлені з ЛТКкрП-26-600 у два складання.

Лівий і правий клапани мають металеві кільця для проходу через них силових стрічок ланки стабілізуючої системи, що забезпечує утримання клапанів у закритому стані.

Правий клапан, крім того, має кільце для контровки петлі ланки стабілізуючої системи з прикріпленим до неї фалом включення парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165, гумові стільники для заправлення ланки стабілізуючої системи при обраній слабині і монтажу камери зі стабілізуючою системою, кишеня із запобіжним клапаном для фала включення парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165, кишеня з зав'язками зі стрічок для розміщення і кріплення парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165. На правому клапані наносяться заводський і стелажний номери парашута.

Д воконусний замок (мал.1.9) — пристрій для замикання пряжок силових стрічок ланки стабілізуючого парашута й утримання їх протягом усього періоду стабілізованого зниження, а також для звільнення цих пряжок і скидання їх з конусів при висмикуванні ланки ручного розкриття або спрацюванні парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165.

мал.1.9. Двоконусний замок:

1- монтажна пластина; 2 – амортизатор; 3 - кришка; 4 – шайба регулююча; 5 – затвор з конусами; 6 - шайба що пружинить;7 – корпус з конусами; 8 – пластина кріплення; 9 – гвинт М4х17; 10 – гвинт М4х19;11 – гвинт кришки; 12 – гайка;13 – гвинт „К”

Двоконусний замок прикріплений до ранця гвинтами і складається з монтажної пластини, корпуса з двома великими конусами, затвора з двома малими конусами, кришки, пластини кріплення, двох амортизаторів, двох пряжок силових стрічок, шайби що пружинить, шайба регулюючої і шести гвинтів (гвинта від кришки, гвинта з гайкою, гвинта довжиною 18 мм, трьох гвинтів довжиною 20 мм).

На малі конуси затвора монтують петлю ланки ручного розкриття та сергу парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165.

Замикання пряжок силових стрічок у замку виконується поворотом затвора, при цьому він перекриває конуси з надягнутими на них пряжками силових стрічок. Звільнення пряжок силових стрічок і скидання їх з конусів виконується при розкритті затвора ланкою ручного розкриття чи парашутним приладом АД-ЗУ-Д-165.

Шланг гнучкий (мал.1.10) - служить для розміщення в ньому троса, ланки ручного розкриття і запобігання його від випадкового зачеплення. Він складається з трубки-шлангу і ковпачків, являє собою металевий рукав (броня) довжиною. 0,38 м, обтягнутий бавовняною стрічкою ЛХХ-40-130, кінці якого заправлені в ковпачки й обтиснуті.

О дин кінець гнучкого шланга ланки ручного розкриття прикріплений до підвісної системи вище кишені кільця, інший пришитий до верхньої частини ранця на стрічці для кріплення пряжки з зубцюватими перемичками.

мал.1.10. Шланг гнучкий

1 – рукав металевий;

2 – тасьма рукава;

3 – ковпачок.

Л анка ручного розкриття (мал.1.11) — пристрій для ручного розкриття двоконусного замка. Вона складається зі сталевого кільця трапецієподібної форми і троса. Трос довжиною 0,6м виготовлений зі сталевого каната, один кінець якого має обмежник, а інший дротову петлю. Зовнішня частина кільця, що виходить з кишені, пофарбована в яскраво-червоний колір. Для утримання кільця в кишені з обох боків кільця э западини.

мал.1.11. Ланка ручного розкриття:

1 – кільце; 2 – обмежник; 3 – трос; 4 – трос в поліетиленовій оболонці (для Д-6 сер.4); 5 – петля.

Годинниковий парашутний прилад АД-ЗУ-Д-165 забезпечує розкриття двоконусного замка через заданий проміжок часу після висмикування з приладу гнучкої шпильки. Його пристрій аналогічний пристрою годинникового механізму, парашутного приладу ППК-У-165А-Д. Вага приладу – не більш 800г.

Парашутна сумка служить для збереження і транспортування парашутної системи. Вона виготовлена з авіазенту і має дві ручки, верхню крайку сумки стягають шнуром і закривають клапаном із пряжками-півкільцями, що затягують стрічкою. Кінці шнура пропускають через бирку і сумку, опломбовують, вільну частину шнура, заправляють у кишеню. Розміри сумки - 0,26х0,51х0,61 м.

Паспорт призначений для запису інформації, що стосується прийому, руху, експлуатації і ремонту основної парашутної системи.

Для збереження паспорта від втрати на кожен парашут, що надійшов у частину, заводиться картка, що заміняє паспорт.

До допоміжних деталей відносяться контровочна нитка і контровочний шнур ШХБ-20. Контровочною ниткою контрять петлю ланки стабілізуючої системи з кільцем на ранці, гнучку шпильку в затворі парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165, затвор двоконусного замка. Вона виготовлена з бавовняної пряжі (дозволяється використовувати серцевину шнура ШХБ-125). Контровочним шнуром довжиною 0,3м контрять кільця пір’їв стабілізатора з кільцями камери стабілізуючої системи.