Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
194
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Взаємодія складових частин упдмм-65 з окс-4 у повітрі.

Введення парашута в дію витяжною ланкою.

При відділенні мішка від літака витяжна ланка, закріплена одним кінцем на літаку, розчековує камеру мішка, обриває нитку на клапані кишені стабілізуючого парашута і вводить стабілізуючий парашут у дію. Обривний шнур, що з'єднує витяжною ланкою зі стабілізуючим парашутом обривається. Стабілізуючий парашут за вуздечку парашутної камери витягає неї з камери мішка і вводить у дію спочатку гальмовий парашут, потім витягає стропи зі стільник парашутної камери і витягає основний купол у чохлі, стягає чохол з купола, після чого відбувається наповнення основного купола.

На початку дії гальмового парашута нитка, що кріпить світло маяк до лямки мішка, обривається, і світло маяк падаючи, розкручує шнур, парасоль розкривається, щогла випрямляється і світло маяк включається.

При підході до землі, спочатку приземляється світло маяк, потім мішок.

Стабілізуючий парашут, парашутна камера і чохол парашута знижуються разом з основним куполом, прив'язані до нього шнуром, що з'єднує чохол з куполом.

Введення парашута в дію за допомогою дистанційного приладу ДП-4

При відділенні мішка від літака витяжна ланка, закріплена одним кінцем на літаку, обриває нитку на клапані кишені стабілізуючого парашута і вводить його в дію. Одночасно витяжна ланка висмикує бойову чеку дистанційної трубки ТМ-24Б. Обривний шнур, що з'єднує стабілізуючий парашут з витяжною ланкою, обривається. До спрацьовування дистанційної трубки, установленої на заданий час, мішок знижується на стабілізуючому парашуті.

Після спрацьовування дистанційної трубки ніж приладу ДП-4 перерізає шнур, що стягає камеру м'якого мішка і дає можливість стабілізуючому парашуту ввести в дію парашутну систему, причому в цьому випадку стабілізуючий парашут, парашутна камера і чохол купола знижуються окремо від системи, тому що при дистанційному скиданні шнур для з'єднання чохла з куполом не застосовується.

11. Призначення, тактико-технічні характеристики та матеріальна частина світло маяка сд-02-10.

Світло маяк СД-02-10 (мал.11.1) призначений для швидкого находження вантажу після його приземлення як вдень так і вночі.

Тактико-технічні дані:

Швидкість польоту літака……………………………………………. до 400км/год

Швидкість зниження вантажу…………………………………………до 15 м/сек.

Час роботи без зміни гальванічних елементів……………………… 8-10 годин

Габарити складеного світло маяка; - довжина…………………….. 350мм

- діаметр……………………… 150мм

Висота світло маяку у робочому стані………………………………1225мм;

Вага світло маяку………………………………………………………не більш 2,3кг

Кількість застосувань………………………………………………… 10 раз

Термін експлуатації…………………………………………………….10 років

Д о складу світло маяка входить: зонт, мачта, пакувальний мішок, чотири світофільтри, п’ять прапорців та два гальванічних елементи 1-кс-3-у-3а. Мал.11.1 Світло маяк сд-02-10:

1 - зонт; 2 - мачта; 3 - пакувальний мішок; 4 - світлофільтри; 5 - кольорові прапорці; 6 – трубка; 7 – шнур з’єднання маяку з вантажем.

Зонт

Зонт призначений для надання мачті вертикального положення. Зонт складається з основи, виготовленої з бавовняного матеріалу та металевого корпусу зі спицями. Спиці придають зонту напівсферичну форму. В корпусі зонта вгвинчена трубка для розташування в неї двох круглих гальванічних елементів.

До трубки прив’язаний шнур ШККП-12-450 довжиною для з’єднання зонта з вантажем.

Мачта

Мачта призначена для утримання нагорі сигнальної лампочки та прив’язування до її вершини сигнального прапорця. Мачта складається з ланок, які одягнути на металевий трос. На нижній основі мачти є трубка з ковпачком. В трубці розташовані пружини натягування троса і контакт включення. Ковпачок призначений для з’єднання мачти з трубкою корпуса зонта. На верхньому кінці мачти знаходиться патрон, у якому розміщується електролампочка напругою 3,6В. Від цоколю лампочки відходить дріт, який другим кінцем з’єднується з контактом включення. Другим провідником служить маса мачти. На патрон для захисту лампочки від пошкоджень нагвинчується лінза. В лінзі розташовується світлофільтр.