Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Розміщення рюкзака на десантнику.

Перед одяганням рюкзака необхідно заповнити його всіма предметами бойової викладки відповідно спеціальності десантника, просмикнути поясний ремінь в стрічки кріплення сумки для магазинів автомата, чохла лопати та сумки для ручних гранат, покласти лопату в чохол. При одяганні рюкзака спочатку підводиться під плечові ремні ліва рука, потім - права, після чого застібується поясний ремінь.

При одяганні рюкзака у похідне положення необхідно: відрегулювати кутові стрічки за зростом так, щоб кришка ранця розміщалась на рівні плечей десантника та пристебнути карабіни кутових стрічок до півкілець плечових ременів; відрегулювати за зростом плечові ремні, переміщуючи вигнуті пряжки вгору або вниз по ременях та відрегулювати та застебнути грудну перемичку плечових ременів.

Виймати з бокових кишень ранця гранату, патрони та інші предмети при бойовому положенні рюкзака можна не знімаючи його зі спини. Для цього необхідно відстебнути карабіни кутових стрічок, перевести вигнуті пряжки кутових стрічок до кінця донизу, не знімаючи плечових ременів, перевести ранець зі спини на правий або лівий бік.

При переводі рюкзака з бойового положення в положення „ під парашут ” для здійснення стрибка необхідно: відстебнути почергово кутові стрічки та перевести вигнуті пряжки плечових ременів вниз; опустити ранець рюкзака так, щоб кришка ранця була на рівні поясу, перемістить до рівня грудей грудну перемичку плечових ременів; достати лопату з чохла, перевернути її держаком догори та вставити держак у кишеню ватника правого плечового ременя; пересунути регулюючі пряжки кутових стрічок на всю їх довжину, пропустити карабін правої кутової стрічок між тілом десантника та лотком лопати та пристебнути його до сумки для магазинів автомата, пристебнути карабін лівої кутової тесьми до пряжки сумки для ручних гранат.

При надяганні парашута спочатку заправляється головна лямка підвісної системи під ранець рюкзака, а потім застібуються карабіни ніжних обхватів та грудної перемички. У випадку, якщо стрибок виконується з вантажним контейнером, рюкзак одягається так, щоб дно ранця рюкзака було на рівні нижнього обрізу парашута.

4. Призначення, тактико-технічні характеристики та матеріальна частина спорядження десантника сд-1.

Спорядження десантника СД-1 призначено для розміщення та перенесення в ньому предметів бойової викладки парашутистів-десантників усіх спеціальностей та збереження їх при виконанні стрибків з парашутом.

Тактико-технічні дані:

Вага жилету………………………………………. 2,2кг

Вага рюкзака……………………………………… 2,7кг

Вага пояса зв’язківця…………………………….. 1кг

Діапазон температур при експлуатації………. + 60оС

Термін експлуатації……………………………… 24 місяця

Жилет виготовлений з бавовняної тканини призначений для укладання у нього боєприпасів, індивідуальних засобів протихімічного захисту, продовольства, комбінованого казанка, засобів особистої гігієни та має форму короба, поділеного на три відсіки, які закриваються клапаном. Для закриття клапана зовні відсіків ранця є текстильна застібка та дві кнопки. Для запобігання розкриття ранця при здійсненні стрибків з парашутом посередині ранця нашити два на - півкільця, а знизу клапану - капронова стрічка довжиною 200мм для фіксації клапана. Для придання форми ранцю з внутрішньої сторони посередині вставлена прокладка з волока товщиною 10мм. З боків в нижньої частині ранця на відстані 100мм одна від одної нашиті дві капронові стрічки з текстильною застібкою для приєднання розвантажувального жилета (згідно зі спеціальністю парашутиста-десантника), регулювання та підтягу. З правого боку ранця нашита кишеня для укладання черенка малої саперної лопати при здійсненні стрибків з парашутом. Для запобігання випадіння черенка у край кишені вставлена гумка, а на відстані 150мм від кишені нашита стрічка з текстильною застібкою для фіксації черенка у положенні для десантування.

У верхній частині рюкзака нашити плечові ремені довжиною 800мм зі стрічки ЛТКкр-44-1600. Для зручності розташування спорядження та запобігання ушкоджень від ременя зброї на плечові ремені за допомогою пряжок пришиті дві накладки, які регулюються згідно з положенням спорядження на парашутисті-десантнику. Біля плечових ременів пришити капронові стрічки з текстильною застібкою, які призначені для укладання в них плечових ременів у положенні спорядження «по похідному» та кріплення до жилета при переводі спорядження «під парашут».

Розвантажувальний жилет автоматника, виготовлений з бавовняної тканини, складається з двох частин та призначений для укладання у нього озброєння, боєприпасів та іншого спорядження парашутиста-десантника.

Для кріплення до рюкзака у верхній частині жилета пришиті пряжки з зубчатими перемичками, а з боків на відстані 100мм одна від одної - пряжки з плаваючою перемичкою та з стрічкою для швидкої їх роз фіксації.

На правій половині жилета нашиті: дві кишені для магазинів автомату, посередині (з внутрішнього боку) середньої кишені пришита текстильна застібка для кріплення жилета на парашутисті-десантнику; дві кишені для ручних гранат, які розташовані праворуч від кишень для магазинів, одна над одною. В середині кишені нашиті стрічки для укладання запалів до гранат; кишеня для ракетниці; кишеня для індивідуальної аптечки АІ-1, яка розташована знизу. Всі кишені застібаються на клапан з текстильною застібкою та кнопкою. Для приєднання з лівою половиною жилета на правому клапані пришиті дві капронові стрічки з текстильною застібкою.

На лівій половині жилета нашиті: одна кишеня для магазину автомата; дві кишені для гранат; кишеня для розташування штик-ножа (в середині кишені пришитий карабін для кріплення ножен ) та фіксуюча гумова стрічка для рукоятки; в верхній частині нашита кишеня для укладання спеціальних допоміжних засобів; кишеня для укладання перев’язочного пакета та пенала автомату, яка розташована знизу. Для приєднання з правою половиною жилету на лівої є текстильна застібка та дві пряжки. З внутрішньої сторони обох половин жилета пришиті по дві кишені для укладання броне пластин. Жилет кріпиться до поясного ременя за допомогою двох стрічок кріплення.