Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Під час контролю 3-го етапу перевірити:

  • укладку купола в камеру;

  • укладку строп в стільники камери.

ЧЕТВЕРТИй етап: Монтаж гальмівного парашута і укладання його в парашутну камеру.

Гальмівний парашут витягнути на столі, розібрати стропи і купол на дві половини так, щоб у кожній половині було по 12 строп, а полотнище з клеймом було зверху посередині розділеного купола. Перевірити монтаж строп (мал.7.26). На перехідній ланці розправити одягнений запобіжний чохол і закріпити його в петлях перехідної ланки за допомогою тасьм (мал.7.27).

мал.7.27

мал.7.28

1 – перехідна ланка;

2 – запобіжний чохол

1 - перехідна ланка; 2 - мала петля перехідної ланки; 3 - велика петля перехідної ланки; 4 - коуш строп основного куполу

Більшу петлю перехідної ланки приєднати петлею-зашморгом до коушу основного купола (мал.7.28). Просмикнути в капронові петлі парашутної камери серцевину шнура ШХБ-125 у два додавання, пропустив її через коуш основного купола і петлю ланки. Кінці шнура зав'язати прямим вузлом (мал.7.29).

мал.7.29

мал.7.30

1 – стягуючий шнур;

2 – петлі парашутної камери

1 – шнур ШХБ-40; 2 - перехідна ланка; 3 – полюсний отвір гальмівного парашуту

Потім перехідну ланку пропустити через полюсний отвір гальмівного парашута. Коуш гальмівного парашута і малу петлю проміжної ланки, вирівняти та зв'язати шнуром ШХБ-40 „ вісімкою ” (мал.7.30).

До петель полюсної частини гальмівного парашута прив'язати підтримуючий шнур ШХБ-40 довжиною 2,5м, попередньо протягнувши його через більшу петлю перехідної ланки (мал.7.31).

Перед укладанням гальмівного парашута підняти кільцевий клапан парашутної камери у верх і зигзагоподібно укласти в камеру спочатку купол, а потім стропи. Укладання купола і строп по спіралі не дозволяється (мал.7.32).

мал.7.31

мал.7.32

1 – перехідна ланка; 2 – велика петля перехідної ланки; 3 – підтримуючий шнур; 4 – петля полюсного отвору гальмівного парашута

1 – гальмівний парашут; 2 – кільцевий клапан парашутної камери; 3 – коуш строп гальмівного парашуту; 4 – мала петля перехідної ланки

Коуш гальмівного парашута з малою петлею перехідної ланки розмістити посередині парашутної камери і приступити до стягування кільцевого клапана. У блочки кільцевого клапана парашутної камери, коуш гальмівного парашута і малу петлю перехідної ланки просмикнути серцевину шнура ШХБ-125 у два складання, стягнути та зв'язати її прямим вузлом (мал.7.33).

мал.7.33 мал.7.34

Під час контролю 4-го етапу перевірити:

  • контрування стрічкових петель ниткою в два складення;

  • стягування кільцевого клапана ниткою в два складення.

П'ятИй етап: Приєднання стабілізуючого парашута

До коушу стабілізуючого парашута прив'язати з’єднувальний шнур у два додавання. Прив'язати до вуздечки стабілізуючого парашута обривний шнур ШХБ-60 довжиною 0,7м строповим вузлом. Взяти стабілізуючий парашут за коуш, стряхнути його і перевірити монтаж строп. З’єднувальний шнур, стропи і купол стабілізуючого парашута укласти зигзагоподібно в кишеню, що знаходиться на камері мішка, вуздечкою з обривним шнуром догори.