Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
194
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Розміщення та кріплення вантажів на платформі

Установити платформу, на якій змонтовані сотові амортизатори і підвісну систему з ременями, так щоб верхня основа платформи розташовувалося догори і було вільна, а ремені виходили за краї платформи.

На платформу може бути установлений вантаж із площею основи, яка не перевищує площа платформи, що має розміри сторін 1,400x1,176м.

Після розміщення вантажів на платформі зробити попереднє затягування ременів на пряжках (мал.13.32) у наступній послідовності: затягти ремені №6,9;

потім затягти ремені №1, 2, 3, 4 ,5; далі затягти ремені №7,8 і в кінці затягти два бічних ремені.

Стрічками петель бічних швартовочних ременів притягти бічні лямки підвісної системи до вертикальних швартовочних ременям №1 і №5.

Остаточно затягти усі швартовочні ремені за допомогою пристосування для затягування ременів і вільні кінці ременів заправити під затягнуті ремені. Для деяких постачальницьких вантажів (малогабаритних або вантажів, що мають м'яку заводську тару) перед затягуванням ременів по контуру вантажу з боків підкласти великі і малі рами для жорсткості.

мал.13.32 Зашвартований вантаж на ПГС-500 серії 2.

1 – бокові ремені; 2 – стрічка петлі

Монтаж парашутної системи на платформу.

До коушу вуздечки парашутної камери з покладеним основним куполом приєднати вільний кінець ланки стабілізуючого купола з петлею. Втулку ланки стабілізуючого купола приєднати до роз’єму (мал.13.33).

Пропустити більш довгий ремінь кріплення, призначений для приєднання стабілізуючого купола до платформи, під довгі швартовочні ремені №7 і №8, а короткий ремінь пропустити під №4 і №3 швартовочні ремені та прив'язати ремені кріплення до швартовочних ременів (мал.13.34).

Покласти парашутну камеру зі стабілізуючим парашутом на ремені кріплення і стягти ремені. У кільця ременів і в другу петлю витяжної ланки завести обривний шнур ШХБ-60, зв'язати його і прив'язати до одного з кілець (мал.13.35). Витяжну ланку заправити під ремені кріплення камери.

Під швартовочні ремені №2 і №3 між подовжніми ременями №7 і №8 прокласти два ремені кріплення, призначених для приєднання парашутної камери до платформи.

Прив'язати ремені кріплення шнурами до швартовочних ременів №7 і №8. Вивірити розташування підвісної системи щодо платформи з вантажем.

мал.13.33

мал.13.34

1 – парашутна камера з основним куполом; 2 – камера зі стабілізуючим парашутом; 3 – коуш вуздечки парашутної камери; 4 – кінець ланки стабілізуючого парашута з петлею; 5 – кінець ланки стабілізуючого парашута зі втулкою; 6 – ремені кріплення стабілізуючого парашута

Т ри петлі підвісної системи скласти разом і зв'язати шнуром (мал.13.36), що закріплений біля середньої петлі, і разом з коушем підвісної системи покласти на вантаж.

мал.13.35

мал.13.36

1 – витяжна ланка; 2 – ремені кріплення стабілізуючого парашута; 3 – обривний шнур ШХБ-60; 4 – петлі підвісної системи; 5 – ремінь кріплення камери основного купола; 6 – швартувальний ремінь; 7 – коуш підвісної системи; 8 - шнур

Покласти парашутну камеру з основним куполом на підвісну систему і ремені кріплення. На коуш основного купола, що виходить з парашутної камери насунути запобіжний чохол.

До коушу основного купола за допомогою посиленої скоби кріплення приєднати коуш підвісної системи і зв'язані петлі підвісної системи. Насунути чохол на вузол з'єднання, затягти і зав'язати його шнури (мал.13.37).

мал.13.37

мал.13.38

1 – коуш підвісної системи; 2 – коуш основного купола; 3 – ланка розчекування приладу; 4 – запобіжний ватяний чохол; 5 – ремінь кріплення камери основного купола; 6 – ланка розчекування з двома шпильками; 7 – серцевина шнура ШХБ-125 в одне складання

Заправити під камеру вузол з'єднання в запобіжному чохлі. Коуш вуздечки парашутної камери, з'єднаний із ланкою стабілізуючого купола, покласти на дно камери і накрити клапаном. Просмикнути льняну нитку 9,5/6 в одне складення через два верхніх блочка дна камери. Ременями кріплення затягти парашутну камеру і зачекувати шпильками ланки розчекування з двома шпильками (мал.13.38). Кожну шпильку-чеку законтрувати серцевиною шнура ШХБ-125 в одне складання. Надягти на роз’єм ватяний чохол і змістити його на кінець ланки стабілізуючого купола з втулкою.

У проріз кожуха роз’єму завести ланку розчекування приладу ППК-4грп або ППК-Угр. У гнучку шпильку завести серцевину шнура ШХБ-125 в одне складання, вставити в прилад гнучку шпильку і звести прилад, після чого установити на приладі час - 5сек. і висоту спрацьовування - 750м (при десантуванні вантажів у гірській місцевості додати до 750м ще висоту площадки приземлення) і законтрувати гнучку шпильку серцевиною шнура ШХБ-125.

Надіти серцевину шнура ШХБ-125 в одне складання петлею-удавкою на трос у спеціальної гайки і один її кінець пропустити в отвір кожуха роз’єму. Розправити ватяний чохол на роз’ємі і зав'язати шнур чохла вузлом, що легко розв'язується. Роз’єм установити в паз парашутної камери.

Узяти дві ланки кріплення ПГС-500 і приєднати петлею-зашморгом на кільця лямок підвісної системи, розташованих по діагональних кутах платформи.

Пропустити пряжку ланки кріплення ПГС-500 через друге кільце - лямок підвісної системи (мал.13.39). Обидва кінці лямок підвісної системи повинні бути розташовані з однієї сторони вантажу. Повторити цю операцію з іншою ланкою кріплення і двома кільцями лямок підвісної системи з іншої сторони вантажу.

Надягти дві пряжки ланки кріплення на важіль роз’єму, закрити замок, установивши у взаємодію його три важелі і законтрувати замок гвинтом-шпилькою, закріпленої на тросі ППК-4грп або ППК-Угр. Шпильку законтрувати серцевиною шнура ШХБ-125, пропущеною в контровочний отвір кожуха роз’єму.

Натягнути ватяний чохол на роз’єм до відказу і укласти його в паз парашутної камери. Накрити роз’єм клапаном фартуха, у люверси клапана завести петлі нашиті на фартуху, і зачекувати їх трьома шпильками ланки розчекування, яке виходить з камери стабілізуючого купола, шпильки законтрувати серцевиною шнура ШХБ-125 в одне складання (мал.13.40).

Застебнути великий клапан фартуха на турнікети. Заправити під клапан надлишок стабілізуючої ланки і ланки розчекування.

Пропустити раніше просмикнуту льняну нитку № 9,5/6 в одне додавання через блочки бічних клапанів і коуш вуздечки парашутної камери і зв'язати кінці ниток (мал.13.41).

мал.13.39

мал.13.40

1 – кільця підвісної системи; 2 – ричаг роз’єму; 3 – трос приладу; 4 – ланка розчекування з трьома шпильками; 5 – серцевина шнура ШХБ-125 в одне складання; 6 – великий клапан камери

мал.13.41 мал.13.42

Прив'язати льняною ниткою № 9,5/6 у два складання до швартовочних ременів дві лямки підвісної системи, призначених для з'єднання з роз’ємом, що знаходяться в стороні стабілізуючого парашута (мал.13.42). Одягти петлею - удавкою льняну нитку № 9,5/6 на одну із вищевказаних лямок підвісної системи на відстані 200-300мм від кілець і кінці ниток прив'язати на іншій лямці підвісної системи.