Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
194
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Основний купол

Основний купол площею 55 кв.м (мал.13.3) призначений для уповільненого спуску вантажу.

Купол має форму правильного 28-кутника діаметром 8,3м виготовлений з капронової тканини і складається з чотирьох секторів, кожен сектор складається з п'яти полотнищ. Три полотнища, починаючи від нижньої кромки, виготовлені з капронової тканини з більшою повітропроникністю, а два наступні з полотнища з меншою повітропроникністю. Для зменшення динамічних навантажень при наповненні купола центральна частина його має конструктивну повітропроникність у виді систем отворів площею 1,84кв.м, що складає 3,3% від площі купола. На купол нашиті каркасні стрічки ЛТКП-25-200, що утворюють на куполі каркас у виді прямокутної сітки, а у нижній кромки купола вони утворять 28 петель для кріплення строп. Проти кожної стропи на нижню кромку нашиті стягуючі - капронові стрічки ЛТКП-25-200, що упорядковують наповнення купола і додають йому раціональну форму в процесі сталого зниження. Купол має 28 строп довжиною 8,35м що виготовлені з капронового шнура ШКП-200 і зведені в один коуш. У полюсній частині купола нашитий полюсний комір, каркасною тасьмою утворена вуздечка. Вага купола 7,659кг.

ПРИМІТКИ: 1) Допускається заміна основного купола куполом рятувальних парашутів: С-1, С-2, С-3 з використаним терміном експлуатації, у цьому випадку парашутна вантажна система має індекс ПГС-500С. Для більш стійкої роботи ПГС-500С застосовується ланка яка виготовлена з ЛТКМП-36-2500 у два складення, довжиною 8м з петлями на кінцях.

мал.13.3 Основний купол

мал.13.4 Стабілізуючий парашут

1 - купол; 2- конструктивні отвори; 3 - каркасні капронові стрічки; 4 - стропи; 5 – коуш; 6 – червоний шнур; 7 - полюсної комір; 8 – вуздечка.

1 – основа купола; 2 – боковина купола; 3 – кругові стрічки; 4 – радіальні стрічки; 5 – стропи; 6 – коуш; 7 – вуздечка; 8 – конструктивні отвори.

Стабілізуючий купол

Стабілізуючий купол площею 5,25кв.м (мал.13.4) призначений для гасіння швидкості скинутого з літака вантажу, а також для забезпечення стійкого зниження при скиданні вантажу з великих висот.

Купол має форму усіченого конуса з полюсним отвором у центрі. Купол виготовлений з капронової тканини: основа купола у два складення, боковина в одне складення. На купол нашиті підсилювальні кругові і радіальні капронові стрічки ЛТКП-26-600 або капронові стрічки ЛТКП-25-200. Радіальні стрічки переходять у 36 строп, що зведені в один коуш. Довжина строп від нижньої кромки до коуша 2,58м. У полюсній частині радіальні стрічки утворюють вуздечку. Нижня кромка і полюсний отвір посилені стрічкою ЛТКП-26-600.

Для зменшення динамічних навантажень при наповненні купола його повітропроникність збільшена 16 отворами загальною площею 0,63кв.м. Вага купола 6,152кг.

Парашутна камера

Парашутна камера(мал.13.5) призначена для розміщення основного купола, кінців ланки стабілізуючого купола і роз’єму. Камера виготовлена з вантажного авіазенту і посилена поперечними капроновими стрічками ЛТКП-26-600.

Камера має форму циліндра зі зрізом. Парашутна камера розділена перегородкою 1 на два відсіки 2, що забезпечують упорядковане введення в дію купола і також зберігають задану форму камери. На клапані 3 є зйомні стільники 4, а на клапані 5 вікна 6, для зачековки купола, покладеного у відсіки. Для розміщення строп основного купола на камері передбачені подвійні трубчасті соти 7, що закриваються фартухом 8. З торцевої сторони стропи закриваються клапанами 9. На дні 10 камери з зовнішньої сторони мається відсік 11 із клапанами 12 для укладання кінців ланки стабілізуючого купола і вуздечки 13 камери. З внутрішньої сторони на дні камери нашита петля 14 для прив'язки обривного шнура купола. На камері між сотами розташований паз 15 для монтажу, роз’єму. Для утримання роз’єму в пазу камери на фартух нашитий клапан 16 з турнікетами і люверсами, що за допомогою петель 17, що також нашиті на фартух, зачековується ланкою розчекування з трьома шпильками. У пазу мається петля 18 для приєднання ланки розчекування приладу ППК-4гр.П або ППК-Угр.

На фартух нашита тасьма з блочками 19, за допомогою яких, фартух притягається лляною ниткою до клапана 20 камери, а з боків – кільця 21 для прив'язки фартуха до камери. Вага парашутної камери — 1,67кг.

мал.13.5 Парашутна камера

мал.13.6 Камера стабілізуючого купола