Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
база даних1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
592.38 Кб
Скачать

83. Сутність механізму підтримки реплікацій в розподілених бд.

Розподілена база даних (DDB –– distributed database) –– це сукупність взаємопов’язаних баз даних, розподілених у комп’ютерній мережі. Розглянемо особливості технології роботи з розподіленою базою даних в умовах використання локальної обчислювальної мережі.

Реплікація БД – спеціальна операція, яка застосовується при веденні розподілених БД. Реплікація – це механізм копіювання змін. При реплікації створюється копія БД, яка називається реплікою. Після цього, як в оригінал БД, так і в репліку, можуть незалежно вноситись різні зміни. Крім цих змін, в БД зберігається інформація про моменти часу, коли вносились зміни. Потім виконується операція синхронізації репліки з оригінальною БД з врахуванням змін, зроблених в оригіналі базі з моменту створення репліки. Таким чином, після синхронізації оригінальна БД оказується в точно тому стані, який би вона мала, якби всі зміни (в тому числі і ті, які робились в репліці) виконувались безпосередньо в оригіналі БД.

84. Вимоги до технологiї створення I ведення бд.

Проектування технології створення і ведення файлів БД.

Операції завантаження і конвертації.

Вимоги до програм завантаження: 1) програма повинна імітувати процесзаповнення первинного документу ( при необхідності видавати документ на прінтір), 2) паралельно з завантаженням необхідно виконувати автоматизацію процідур кодуванння окремих позицй номенклатур , використвуючи файли умовнопостійної інформацї, 3) перед створеннямфайлів оперативної інформації, необхідно створити файли умовно-постійної інформації, 4) програмні засоби повинні бути захищенні, 5) програма повинна виконувати діагностіку всіх помилок, та надавати максимальнукільккість сервісних функцій у вигляді підказок та коментарів, 6) бажано видучу підказок та коментарів виконувати в двохрежимах ( для початковця та для спеціаліста).

Операції відновлення.

Операції реорганізації і реструктурізації.

Операції актуалізації.

Вимоги виконання операції актуалізації: 1) в багатокористувацьких системах повинно бути задіяно обмежене коле осіб, яккі можуть вносити зміни в файли БД, 2) всі операції, які пов"язані з фізичним знишенням окремих записів, чи файлів повинні мати дублюючу копію.

85. Характеристика технологiчної операцiї завантаження бд.

Завантаження- складний процес, при проектуванні якого необхідно враховувати фактори: 1) структуру документів з яких виконується завантаження файлів, 2) методи підготовки файла завантаеження, 3) алгоритм процедурии завантаження, 4) методи контролю інформації, 5) міру надійності , безпеки та захиищенності даних.

Вимоги до програм завантаження: 1) програма повинна імітувати процесзаповнення первинного документу ( при необхідності видавати документ на прінтір), 2) паралельно з завантаженням необхідно виконувати автоматизацію процідур кодуванння окремих позицй номенклатур , використвуючи файли умовнопостійної інформацї, 3) перед створеннямфайлів оперативної інформації, необхідно створити файли умовно-постійної інформації, 4) програмні засоби повинні бути захищенні, 5) програма повинна виконувати діагностіку всіх помилок, та надавати максимальну кільккість сервісних функцій у вигляді підказок та коментарів, 6) бажано видучу підказок та коментарів виконувати в двохрежимах ( для початковця та для спеціаліста).