Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
логистика- на 164 шпори.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
808.45 Кб
Скачать

71. В якій функції управління матеріальним потоком встановлюється траєкторія його переміщення

У логістиці для управління потоками передбачається здійснення таких функцій: планування, оперативне регулювання, облік, контроль, аналіз. Кожна функція поділяється на завдання, а останні на операції.

Але саме функція «Планування» передбачає вирішення завдань, пов'я­заних з установленням оптимального напряму руху потоку, формуванням потоку як сукупності конкретних об'єктів, встановл.м його інтенсивності, розробкою розкладу (графіка) про­ходження, розрахунком потреби в ресурсах для здійснення по­току, мінімізацією часу просування потоку.

72. Недоліки залізничного та автомобільного транспорту

На залізничному транспорті розвиток транспортної підсистеми логістики має ґрунтуватись на поєднанні економічних інтересів відправника, залізниці та одержувача через створення комплексних транспортно-технологічних систем, технологічних маршрутів, за умов існування яких рухомий состав від клієнтури та залізниць використовується кооперовано. Подібні системи ефективні для металургії та шахт, що відправляють залізницею до 40 % усіх вантажів. Вони працюють на кінцевий, споживчий результат.

До основних недоліків залізничного виду транспорту належить:

1. Дорого коштує будів­ництво залізниць

2. Невелика швидкість доставки вантажів 250км/сутки

Найчастіше даний вид транспорту використовують для перевезення сільськогосподарсь­ких продуктів, корисних копалин, піску, автомобілів, хімікатів та ін..

Автомобільний транспорт дедалі >е починає конкурувати із залізницями при перевезеннях вантажів на далекі відстані, але при цьому змінюються запропоновані транспортними компаніями послуги. Даний вид транспорту також має деякі недоліки:

1. Низька провізна спро­можність

2. Дорожчий за залізничний

3. Дорого коштує будівництво доріг

Використовують для перевезення одягу, книг, ком­п’ю­терів, паперових товарів.

Основним недоліком залізничного транспорту є те, що виробництво залізниць коштує дорого, а також невелика швидкість доставки вантажів.

Основним недоліком автомобільного транспорту є низька провізна спроможність , дорогий вид і дорого коштує будівництво доріг.

73. Недоліки водного та повітряного транспорту

Основним недоліком водного транспорту є нерегулярність, обмеженність у застосуванні через територіальні обмеження, невелика швидкість доставки. Вплив кліматичних умов

Використовують для перевезення нафти, піску, зерна, гравію, металургійної руди, вугілля та ін..

Основним недоліком повітряного транспорту є мала провізна спроможність, нерегулярність, і те, що він є дуже дорогим видом транспорту. Вплив кліматичних умов

Використовують для перевезення приладів, швидкопсув­них харчових про­дуктів.

74. Переваги залізничного транспорту

Основними перевагами є велика провізна спроможність, дешевизна , регулярність.

На залізничному транспорті розвиток транспортної підси­стеми логістики повинен грунтуватись на поєднанні економі­чних інтересів відправника, залізниці та одержувача через створення комплексних транспортно-технологічних систем, технологічних маршрутів, за яких рухомий состав від клієнту­ри та залізниць використовується кооперовано.

Подібні сис­теми ефективні для металургів та шахтарів, що відправляють залізницею до 40 % усіх вантажів.

Вони працюють на кінце­вий, споживчий результат.

За витратами залізниці є найрен-табельнішим видом транспорту для перевезень вагонних пар­тій вантажів навалом (вугілля, руди, піску, сільськогосподар­ської та лісової продукції) на далекі відстані.

Останнім часом у деяких західних країнах створюються логістичні організації у вигляді спеціальних центрів чи інших структур.

Регіональні логістичні утворення на залізницях здійсню­ють аналіз вантажопотоків та розподіл їх у мережі.

За дани­ми аналізу роблять пропозиції щодо організації оптимальних вантажопотоків як залізничним, так і іншими видами транс­порту, способів розподілу перевезень між різними видами транспорту, комплектування груп товарів, порядку укладання договорів на перевезення. Мета таких пропозицій — підвищи­ти рівень роботи транспорту (дотримання термінів доставки вантажів, підвищення надійності та регулярності перевезень, збереження товарів).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]