Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
логистика- на 164 шпори.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
808.45 Кб
Скачать
  1. Функції учасників каналів розподілення та їх зв”язок з логістикою.

Канали розподілу — це сукупність фірм чи окремих осіб, які самі або з чиєюсь допомогою передають конкрет­ний товар комусь іншому, право власності на товар чи послугу на їх шляху від виробника до споживача.

Члени каналу розподілу виконують ряд дуже важливих фун­кцій:

1) дослідницьку - збирають інформацію, необхідну для пла­нування та полегшення обміну;

2) стимулювання збуту - створюють та поширюють комуні­кації рекламування товару;

3) встановл. контактів - налагоджують та підтримують зв'язок з постійними покупцями;

4) пристосування товару до вимог покупців;

5) проведення переговорів - намагаються погодити ціни та інші умови для подальшого здійснення акту передачі власності чи володіння;

6) організацію транспортування та складування товару; 7) фінансування - відшукують та використовують кошти для покриття витрат;

8) прийняття ризику - прийняття на себе відповідальності за функціонування каналу.

Виконання перших 5 функцій пов'язане з укладанням угод, а останніх 3 — із їх виконанням. Виконання усіх цих функцій пов'язане з фінансовими витратами. Кращому їх здійсненню сприяє спеціалізація. Виконувати ці функції можуть різні члени каналу. Якщо частку цих функцій покладено на виробника, то його витрати відповідно зростають, внаслідок чого підвищуються ціни на вироблювану ним продукцію. При передачі частини функцій посередникам витрати виробника, а отже, і ціни на товар знижуються.

  1. Основні принципи логістики

Основні принципи логістики:

1. Забезпечення ритмічної, узгодженої роботи усіх ланок виробництва за єдиним графіком, і рівномірного випуску продукції.

Часто ритмічну роботу ототожнюють з рівномірним випуском продукції, однак це не є правомірним. Ритмічна робота — перш за все гармонізація усіх процесів виробництва (основних, допоміжних, обслуговуючих та управлінських) і ефективне використання ресурсів, тобто робота відповідно до принципів і методів логістики.

2. Забезпечення максимальної безперервності процесів виробництва.

Безперервність виробничого процесу має дві протилежності: безперервність руху предметів праці і безперервність завантаження робочих місць. Питання полягає в тому, якій послідовності виробничого процесу віддати перевагу за тих чи інших умов.

3. Забезпечення достатньої гнучкості та маневреності у реалізації цілі при виникненні різних відхилень від плану.

Аналіз умов виконання перших двох вимог, що висуваються до організації і управління матеріальними потоками, показав, що використовувані методи недосконалі. Щоб за умов недосконалого планування на рівні цехів та виробничих ділянок забезпечити виконання виробничих планів підприємства, усім лінійним керівникам, диспетчерському персоналу цехів та заводоуправлінню треба багато займатися регулюванням ходу виробництва і перерозподілом робіт по різних пріоритетах з метою зменшення втрат виробництва і робочого часу.

4. Забезпечення безперервності планового керівництва.

Кожний виробничий підрозділ одержує план (завдання по обсягах, номенклатурі і термінах виконання замовлень), забезпечується відповідними ресурсами і спрямовується на досягнення запланованих кінцевих результатів роботи.

Ще: 1.Принцип системного підходу, тобто оптимізація матеріального потоку у межах як підприємства, так і його підро­зділів.

2. Відмова від випуску універсального технологічного та підйо­мна-транспортного обладнання, використання обладнання, яке б відповідало конкретним умовам.

3. Облік логістичних витрат протягом усього логістичного лан­цюга.

Основні логістичні принципи:

        1. Коорднація всіх процесів товароруху,починаючи від фінішних операцій товаровиробника і закінчуючи сервісом споживача.

        2. Інтеграція всіх фун-кцій управління процесами розподілу готової продукції та послуг.

        3. Адаптація комерційних каналів та фізичного розподілу до змінюючихся ринкових умов, в першу чергу до запитів споживачів. 4. Системність як управління розподілом, так і збутом. 5. Комплексність вирішення всієї сукупності проблем, пов язаних з задоволенням платеспроможного попиту. 6. Оптимальність як по відношенню частин сис-ми так і всієї сис-ми. 7. Раціональність як в орг-ції стр-ри, так і ворг-ції управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]