Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
логистика- на 164 шпори.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
808.45 Кб
Скачать
  1. Основні завдання логістичної системи

Логістична система - це організаційно-господарський механізм управління матеріальни­ми та інформаційними потоками.

Завдання логістичної системи:

  1. розташування;

  2. інформаційні функції;

  3. управління;

  4. пакування вантажів;

  5. з>ення вантажних одиниць;

  6. транспортування;

  7. склади;

  8. вантажопереробка;

  9. спеціяльні послуги.

За останні роки на західному ринку транспортних та складських послуг спостерігається тенденція до підвищення вимог щодо комплектності та якості таких послуг. Це, в свою чергу, створює передумови для створення комплексних логістичних систем, які охоплюють багато функціональних завдань.

Основні завдання логістичної системи: Транспортування, Розташування, Інформаційні функції, Управління, Пакування вантажів, З>ення вантажних одиниць, Склади, Вантажопереробка, Спеціальні послуги.

Підсумовуючи зазначимо, що завданням будь-якої логістичної системи є забезпечення своєчасної, надійної, мінімально витратної доставки до пункту призначення необхідного товару у неушкодженому стані.

  1. Функції логістичної системи

Логістична система - це організаційно-господарський механізм управління матеріальни­ми та інформаційними потоками.

Логістичні функції функціонують в умовах невизначеності, турбулентності зовнішнього середовища для кон’юктури ринку. Висока надійність та забезпечення стійкості – один з фундаментальних принципів її функціонування.

Виробництво: агрегатне планування,деталізоване планування,контролювання якості, виробничий дизайн, розміщення виробництва, контроль вир-ва, розклад вир-ва, проек-ння складського гос-ва.

Маркетинг: релама, ціноутворення, дослідження ринку, обслуговування споживачів, пакетування, розміщення складів, поставка обладнання.

Логістика: Мат. управління, складське гос-во, транспортування і зв’язок, контролювання і управління складськими витратами.

Фінанси: оперативний бюджет, основний бюджет, придбання обладнання.

  1. Що є основним при виборі логістичної системи

Логістична система - це організаційно-господарський механізм управління матеріальни­ми та інформаційними потоками.

Логістичні системи функціонують в умовах чітко вираженої невизначеності, турбулентності зовнішнього середовища, для кон'юнктури ринку, для роботи транспорту характерні випадко­ві процеси. Тому неодмінною умовою якісної системи є здат­ність до адаптації. Висока надійність та стійкість - фундамен­тальні принципи її функціонування.

При виборі логістичних систем використовують показники, що дають у сукупності якісну оцінку усієї системи.

Критерії оцінок при виборі логістичної системи: 1-ступінь надійності поставок 2- мінімальна тривалість транспортування 3- мінімальні транспортні витрати 4-гнучкість системи 5-забезпечення зберігання вантажів 6-швидкість обробки рекламацій 7- мінімальні витрати на пакування вантажів 8-низькі витрати на страхування.

На ряді з цих критеріїв базується селекція типу логістичної системи, її міцність та технічне оснащення. Найголовнішим з перерахованих вище критеріїв є надійність. Підсумовуючи зазначимо, що завданням будь-якої логістичної системи є забезпечення своєчасної, надійної, мінімально витратної доставки до пункту призначення необхідного товару у неушкодженому стані. Вибір типу логістичної системи залежить від комплексу функцій, що вона виконує, та ряду критеріїв, які їх характеризують.

Тому, логістичні системи функціонують в умовах чітко вираженої невизначеності, турбулентності зовнішнього середовища, для кон'юнктури ринку, для роботи транспорту характерні випадко­ві процеси. Тому неодмінною умовою якісної системи є здат­ність до адаптації. Висока надійність та стійкість - фундамен­тальні принципи її функціонування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]