Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
логистика- на 164 шпори.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
808.45 Кб
Скачать

143. За рахунок чого виконується основне завдання логістики.

Осн завд - досягнення з найменш витратами макс пристосованості фірм до мінливої ринк ситуації, підвищення на ринку своєї частки, переважання над конкур.

За рахунок: забезпеч відповідності мат та інф потоків, контролювання мат потоку, визначення стратегії та технології фіз переміщення товарів, своєчасне постачання відпо кіль=ті, якості, асортименту матеріалів до місця споживання, зміни запасів матеріалів згідно з інф-цією щодо можливостей їх швидкого придбання, узгодження політики продажу товарів з політикою їх вир-ва, виконання замовлень з найвищ якістю та у мінім строки .

144. Як свідчить про ефективність використання логістики показник рівня запасів.

Тому, хто діє на ринку, хотілося б, щоб фірма мала запаси товару, достатні для негайного вик-ня усіх замовлень клієнтів.

Однак зберігати такі великі запаси нерентабельно.

Фірма має бути обізнаною у попиті на свій товар, щоб виправдати збільшення обсягів тов запасів.тільки після цього вона може прийняти рішення про доцільність замовлення на дод партії товару, визначити їх кіль-ть.

В міру зрост рівня сервісу витрати на зберіг зростають.

Запаси: вир, страх, сезонні. Л ефективна тоді, коли запаси відповідають рівневі попиту, а страх запаси зглажують коливання попиту. Показник швид-ть оберту запасів=товарооборот/розмір запасів.

Для збільшення ефективності логістики потрібно:

1)Скоротити рівень запасів

2)Зменшити час обробки замовлень

3)Зменшити термін проходження матеріалів по лог ланцюжку

4)Зменшити партії поставок

5)Збільшити рівень викор-ня виробн потужностей

Під доступністю запасів слід розуміти ступінь відповідності попиту споживачів обсягам товарних запасів. Фірми, котрі обслуговують споживача з власного складу, потребують постійного поповнення товарного запасу. Продукція може постачатись на склад від виробництва або з інших джерел. Наявність продукції на складі дає можливість оцінювати, наскільки добре задовольняються сподівання споживачів за операційний період.

145.Як свідчить про ефективність використання логістики показник швидкості обробки замовлень

Одна з основних ф-цій Л – обробка замовлень. Тільки після отримання замовлення починається процес товароруху. Для оформлення замовлення у підідприємствах-споживачів є агенти по закупівлям, які вибирають постачальників, виходячи з відстані перевезень, якості продукції, ціни, рівня надійності поставок. Оформлене замовлення відсилається постачальнику. В ньому є необхідна інформація: найменування матеріалу, об’єм поставок, дата поставки, вид пакування,спосіб доставки. Постачальник та споживач зацікавлені в поставці у як наймога корочші строки. Для прискорення оформлення замовлення використовується комп’ютерна техніка. За допомогою комп’ютера постачальник може перевіряти платежеспроможність клієнта, наявність матеріалів на складі, внести корективи в учетні данні запасів, видати приказ на виготовлення продукції для поповнення запасів, сповістити покупця про те що його заказ виконано і він знаходиться у дорозі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]