Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
логистика- на 164 шпори.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
808.45 Кб
Скачать

128. Основні завдання логістики у сфері переробки вантажів

Логістика – це процес план-ня, реал-ції та контролю за ефект-ним та екон.,з точки зору витрат,переміщенням сировини матр-лів, готової прод-ції, а також пов’язаної з ними інформ-ції про постачання товарів відмісця вир-ва до споживання згідно з вимогами клієнтів.

Головним завданням логістики є досягнення з найменшими витратами максимальнлої пристосовності фірми до мінливої ринк.ситуації, підвищення на ринку своєї частки та одержання переваг над конкурентами.

В сфері переробки вантажів виконюються процеси, пов’язані з переміщенням, зберіганням та складуванням продукції. Це також і саме управління запасами, перемішення, звязок, організація інформаційних потоков, пакування виробів, їх зберігання, складування, вантажо-розвантажувальні операції та комплектация партії вантажів.

129. Охарактеризуйте документ, що е початком товароруху продукції.

Агент із закупівель вибирає постачальників, які задовольняють фірму за багатьма параметрами (ціни, доставка, якість продукції). Належно оформлене замовлення на доставку надсилається фірмі-постачальнику. У ньому зазначають обсяг, дату та спосіб доставки. Ефективне розміщення замовлення впливає на ефективність усього процесу логістики. Контроль за виконанням замовлення здійснюється за даними про кількість одержаної та складованої в будь-який час продукції.

Товарорух розпочинається з отримання замовлень від клієнта. Відділ замовлень готує рахунки-фактури і розсилає їх різним підрозділам фірми.

Відсутні у наявності вироби фіксу-ться як заборгованість.

Відвантажені вироби супроводжуються відвантажувальною або платіжною документацією. Копії документів надходять на різні підрозділи фірми. І фірма, і споживач мають вигоду, якщо всі ці дії здійснюються швидко і докладно.

130. Що свідчить про ефективність логістики на підприємстві.

Л має високий потенціал економічної ефективності. Ек ефект Л виявляється у високому рівні організації вир-ва і, як наслідок, економії мат і грош ресурсів. Величина ефекту в свою чергу залежить від масштабів розповсюдження Л. Так, наприклад. У Зах Європі, в комерційній та виробничій діяльності приблизно 64% підприємств та фірм тією чи іншою мірою виявляють логістичні функції.

Ефективність Л конкрет-ся такими показниками:

1) рівень запасів; 2) час проходження матеріалів по лог ланцюжку; 3) тривалість циклу виконання замовлення, якість, рівень сервіса; 4) розмір партія вантажів; 5) рівень використання вир потужностей;

6) маневреність, адаптивність та стабільність роботи.

131. Характеристика інформаційної логістики

Інф забезпечення Л потребує суч інф тех-гій, ПК, програм забезпечення. Гол завдання в цьому напрямі – об’єднання всіх підрозділів завдяки створенню інфраструктури (комунік та інфор сис-ми). Це дасть змогу кожному суб’єкту, залученому до процесу. Бути зв’язаним з будь-яким іншим суб’єктом загального виробничого процесу. Комунікаційна система має охоплювати всіх постачальників та замовників даного під-ва.

Інф Л дає нові можливості, вся необх інф-ція організується відповідно до розроб нею принципів у чітку систему, осн ф-ція якої – одержання, обробка та передавання інф-ції. Інф інфрастр-ра перетаорює інф-цію з допоміжного фактора на самостійну вир силу. Але незважаючи на вже доведену ефективність застосування інформаційної логістики, вона є лише одним з елементів загальної логістики і її успішне функціонування можливе лише в раз переходу на логістичні принципи всього виро-ва. В свою чергу комплексний логістичний підхід у сфері закупівель, транспортування, складування, виробництва та збуту продукції абсолютно неможливий без відповідного інформаційного забезпечення.

Інф Л є лише одним з елементів заг Л, її функціонування можливе лише у разі переходу на лог принцип всього вир-ва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]