Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоргалки_центральный банк.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
531.46 Кб
Скачать

26.Організація системи банківського регулювання і нагляду (світовий досвід в Україні)

В умовах ринкової ек-ки банки мають надзвичайно великі можливості впливати на здійснювані в Україні ек-чні процеси як позитивно, так і негативно, що зумовлює необхідність регламентації їх діяльності.

Регулювання банківської діяльності - забезпечення правового поля щодо діяльності банківських установ.

Банківський нагляд - моніторинг процесів, що мають місце в б сфері на різних стадіях ф-ціонування банків.

Основні задачі банківського регулювання і нагляду: 1)забезпечення стабільності і надійності банківської системи; 2)захист інтересів вкладників банків; 3)створення конкурентного середовища у банківському секторі; 4)забезпечення відкритості політики і діяльності банківського сектора.

В Україні згідно із ЗУ «Про банки і банківську діяльність» ф-ції банківського регулювання і нагляду здійснює НБУ. Що стосується регулятивної ф-ції, то її виконують різні департаменти центрального апарату НБУ. Для здійснення нагляду за діяльністю банків у центральному апараті НБУ створена служба нагляду, що складається з Комісії з питань нагляду і регулювання діяльності банків, департаментів і управління: 1)департамент реєстрації і ліцензування банків; 2)департамент безвиїзного нагляду; 3)департамент інспектування банків; 4)департамент з питань роботи з проблемними банками; 5)управління координації з питань банківського нагляду.

На рівні регіональних управлінь НБУ створені відпо­відні підрозділи.

27.Контроль нбу за дотриманням кб економічних нормативів і заходи впливу

З метою забезпечення ек-чних умов стійкого ф-ціонування нац-ної банківської системи, захисту інтересів вкладників і кредиторів КБ і відповідно до ЗУ «Про банки і банківську діяльність» НБУ встановлює для всіх КБ обов'язкові ек-чні нормативи: 1)нормативи капіталу: 1.1.норматив мінімального розміру регулятивного капіталу – РК=ОК+ДК-КВ; 1.2.норматив адекватності регулятивного капіталу (платоспроможності) – Н2=РК/(Ар-Р факт); 1.3.норматив адекватності основного капіталу - Н3=ОК/ЗА (не менше 4%);

2)нормативи ліквідності: 2.1.норматив миттєвої ліквідності – Н4=(Кк+Ккр)/Зп.р. (не менше 20%); 2.2.норматив поточної ліквідності – Н5=Апот/Зпот (не менше 40%); 2.3.норматив короткострокової ліквідності – Н6=Акс/Зкс (не менше 20%);

ї3)нормативи кредитного ризику: 3.1.норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента – Н7=(З1к-Р)/РК (не більше 25%); 3.2.норматив великих кредитних ризиків – Н8=(Звел.1к-Р)/РК (не більше 800%); 3.3.норматив максимального розміру кредитів, гарантій, порук, виданих одному інсайдеру – Н9=(З1ін.-Р)/РК (не більше 5%); 3.4.норматив максимального сукупного розміру всіх кредитів, гарантівй, порук, виданих інсайдерам – Н10=Зін/РК (не більше 40%);

4)нормативи інвестування: 4.1.норматив інвестування в ЦП окремо за кождною установою – Н11=Кін. 1 уст/(РК+КВ) (не більше 15%); 4.2.норматив загальної суми інвестування – Н12=Кін.у всі уст./(РК+КВ) (не більше 60%);

5)нормативи відкритої валютної позиції: 5.1.норматив ризику загальної відкритої (довгої/короткої) валютної позиції – Н13=ЗВВПгрн./РК (не більше 35%); 5.2.норматив загальної довгої відкритої валютної позиції – Н13/1=+ВВП/РК (не більше 30%); 5.3.норматив загальної короткої відкритої валютної позиції – Н13/2=-ВВП/РК (не більше 5%).

Для посилення контрольних ф-цій НБУ під час нагляду за діяльністю КБ, забезпечення їх фінансової надійності, захисту інтересів їх вкладників і акціонерів необхідно розширювати перелік ек-чних нормативів, які регулюють діяльність КБ.

Контроль за дотриманням КБ ек-чних нормативів здійснюється щоденно (за щоденними формами звітності) і щомісячно (на підставі форм звітності за 1 число місяця).

У разі недотримання КБ ек-чних нормативів НБУ застосовує до них штрафи і письмові попередження.

Порушення ек-чних нормативів банками мають наступну класифікацію: процентні, одноразові, повторні, систематичні.

Систематичні порушення можуть призвести до наступного: 1)усунення керівництва; 2)передавання справ до правоохоронних органів; 3)відкликання ліцензії в залежності від того, до якої групи належить ек-чний норматив.