Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Seminar po SPD гражданское.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
481.79 Кб
Скачать

Р і ш е н н я іменем україни

16 Березня 2010 року

Костопільський районний суд Харківської області

в складі : головуючого-судді Олійника П.В.

при секретарі Панчук М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Костопіль цивільну справу за позовом Сироштана А.В. до Іванченка В.Д. та Кравченка Г.Д. про визнання угоди купівлі-продажу будинку недійсним

В с т а н о в и в :

Позивач звернулася в суд з позовом до відповідача про визнання недійсним договору купівлі-продажу будинку № 2 по вул. Ільїнській м. Харкова.

В обґрунтування своїх вимог покликається на те, що угода укладена в наслідок обману, оскільки він не отримав грошей за продану квартиру.

Відповідач КравченкоГ.Д., який за дорученням представляв інтереси Іванченка В.Д., в судовому засіданні не заперечував, що гроші за куплений будинок не передавав, так як гроші в нього викрали.

Відповідач Іванченко В.Д. проти позову заперечував, посилаючись на те, що є добросовісним набувачем, всі умови договору виконав, гроші передав, про що прямо зазначено в договорі.

За таких обставин суд вважає,  що позивачем доведено,  що при укладенні договору купівлі –продажу покупець не оплатив товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, а тому позов необхідно задовольнити.

На підставі наведеного та керуючись ст..215, 692 ЦК України, суд

В и р і ш и в :

Позовом Сироштана А.В. до Іванченка В.Д. та Кравченка Г.Д. про визнання угоди купівлі-продажу будинку недійсним - задовольнити

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Харківської області через Костопільський районний суд шляхом подання заяви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня йогопроголошення. 

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений статтею 294 ЦПК, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

СУДДЯ : Олійника П.В

Задача 26.Попова обратилась в суд с иском к ЖКС-30 м. Харькова о возмещении материального и морального ущерба, причиненного по вине предприятия заливанием ее квартиры 30 мая 2012 г. в результате прорыва канализационной трубы. Представитель ответчика Иванов в предварительном судебном заседании иск не признал, дал письменные объяснения. В судебном заседании представитель ответчика не явился, руководитель ЖКС прислал в суд письмо с просьбой рассмотрение дела отложить, так как их представитель Иванов находится в командировке. Суд признал неявки ответчика без уважительных причин и с учетом доказательств, представленных истцом, принял заочное решение. Составьте заочное решение.

Дополнительные вопросы: 1) есть Ли отличие содержательной части заочного решения от обычного решения? 2) в ГПК определенные условия для принятия заочного решения? 3) Каковы особенности пересмотра судом и обжалование заочного решения?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]