Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Marketing_kn_chast_8-12.doc
Скачиваний:
83
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.14 Mб
Скачать

3.2. Методи стимулювання продажу

Перша промо-акція - "Roshen - Україна. Від краю до краю!" під девізом "Збери свою Україну!" логічно продовжила послідовне втілення концепції просування ТМ Roshen як українського виробника кондитерських виробів високої якості. З одного боку, механіка акції була спрямована на ознайомлення споживача з асортиментом новинок від Roshen. З іншого боку, нагорода за участь в акції і лояльність до продукції повинна була відповідати глобальній ідеї програми - підвищенню національної гордості і посиленню почуття приналежності до країни. Призи повинні були допомогти довідатися про щось нове щодо своєї Батьківщини, відкрити невідоме.

Кожному з п'яти регіонів України (Північ, Південь, Схід, Захід, Центр) відповідав визначений продукт: шоколадно-вафельний торт "Шоколадний замок", цукерки в коробках "Маргарита", "Асорті Київське", "Монте-Крісто" і шоколад "Кабаре". Для участі в акції необхідно було вирізати купон з частиною України, зібрати карту країни з п'яти частин і відправити її поштою на абонентську скриньку Roshen. Таким чином, щоб зібрати карту, споживач повинен був купити п'ять різних продуктів ТМ Roshen.

Перші п'ять тисяч учасників одержали поштою фотоальбоми для всієї родини, в які запеклі мандрівники зможуть вносити свої враження від подорожей по Україні.

Під час проміжних розіграшів визначилося 100 власників комплектів залізничних квитків (чотири купейних квитки в обидва кінці в будь-якому обраному напрямку, по Україні). У фіналі розігрувалися основні призи - три грошових внески по 100 тисяч гривень для покупки будинку в будь-якому мальовничому куточку України. Акція стартувала 15 лютого 2003 і протривала до 15 травня 2003. Фінальний розіграш відбувся 30 травня.

Після акції було проведено дослідження про те, як уплинула комунікація на бренд Roshen. Результати - підвищення знання марки. Споживач почав асоціювати Roshen як українського виробника кондитерських виробів. Обсяги продажу цукерок у коробках збільшилися.

Після першої промо-акції протягом року Roshen продовжила підсилювати комунікацію за допомогою того ж самого ролика. На бігбордах з'явилися іміджеві плакати, що демонстрували продукцію ТМ Roshen.

Компанія часто проводить дегустаційні заходи, особливо під час випуску нової продукції. Наприклад, організували дегустацію цукерок з лікерною начинкою. У деяких супермаркетах обсяги продажу підвищилися в 10 разів.

Акція Roshen Українці. Від серця до серця!" розпочалося 15 лютого 2005 року. Щоб прийняти в ній участь, необхідно було купити два види цукерок - "Маргарита" і "Монте-Крісто", відрізати від коробки дві частини дитячого малюнка і відіслати на адресу корпорації Roshen. Переможець одержує головний приз - 150 тисяч гривень і право подарувати будь-якій дитячій установі країни від свого імені цілу вантажівку солодощів, які надає компанія Roshen.

Ми всі пам'ятаємо мультфільм про хлопчика, який потрапив у шоколадну країну. Хто з нас не хотів би побувати на його місці - і вдосталь наїстися солодощів! Тоді здавалося, що вафельні будиночки, карамельні дерева і кремові озера, в яких плавають шоколадні риби - це і є справжнє щастя.

Так, усі діти на світі мріють про шоколадну країну, або хоча б про чарівну скриню з солодощами. Так чому б не подарувати їм таку можливість - вірніше, не скриню, а цілу вантажівку цукерок і печива? Напевно, так міркувала і жителька м. Миколаєва Анжела Толстікова - переможниця акції "Українці. Від серця до серця!". Щаслива власниця головного призу, за її визнанням, набагато більше зраділа не пластиковій картці зі 150 000 грн., а можливості самій, своїми руками, передати машину солодощів вихованцям трьох миколаївських інтернатів. Сотні синіх, зелених і карих очей, в яких читалося передчуття дива, і дружне сопіння малят, які спостерігали за театральною виставою, заливистий сміх і шквал оплесків, що дісталися акторам, переодягненим у героїв персонажів з відомих дитячих казок - кращий тому доказ. Після основної вистави дітвору запросили вийти на майданчик перед Будинком творчості. Там усіх чекав головний сюрприз вечора - величезна вантажівка довгоочікуваних солодощів. Під гуркіт феєрверка з конфетті величезний бант, прикрашений повітряними кульками злетів у небо, двері кузова відкрилися і хлопці побачили цілу гору коробок з цукерками та іншими солодощами. Подарунок вони зустріли гучними оплесками.

У фіналі заходу був оголошений конкурс малюнка. Дітям роздали папір і фломастери, щоб вони  могли на уроках малювання зобразити "Грузовичок щастя Roshen". Це ексклюзивний конкурс для хлопців зі шкіл-інтернатів, який вибрала Анжела Толстікова. Його учасниками можуть стати всі бажаючі молодших і старших класів. Адміністрація інтернатів передасть малюнки хлопців на розгляд журі компанії Roshen. Усі фіналісти отримують заохочувальні призи, а автор найкрасивішого малюнка виграє для своєї школи суперприз – фотоапарат "Олімпус".

Roshen активно бере участь в усіляких виставках, що також сприятливо позначається на діяльності компанії.

6 лютого в Кельні пройшла Міжнародна виставка кондитерських виробів, на якій було продемонстровано новітні тенденції галузі. Її популярність зростає з року в рік. Корпорація Roshen взяла участь у виставці вже шостий раз.

Соседние файлы в папке учеба