Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансовий облік. Нашкерська Г.В.doc
Скачиваний:
230
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
1.22 Mб
Скачать

1.5. Організація бухгалтерської роботи

Фінансовий облік на підприємствах ве­деться безперервно з дня реєстрації підприємства до дати ліквідації. Відповідальність за організацію обліку покладаєть­ся на власника (власників) підприємства або на уповноважену ним особу. Ведення обліку здійснюють бухгалтери, що мають відповідну освіту та навички практичної роботи. Для заняття бухгалтерським обліком, ведення обліку для цілей оподатку­вання, складання управлінської, фінансової та податкової звітності в Україні не потрібно мати сертифікат та ліцензію.

Кваліфікаційні характеристики професій працівників бух­галтерського обліку наведено у "Довіднику кваліфікаційних ха­рактеристик професій працівників", за яким облікові праців­ники поділяються на три групи :

- керівники (головний бухгалтер, завідуючий відділом бухгалтерського обліку);

- професіонали (бухгалтер з дипломом спеціаліста, бух­галтер);

- фахівці (базова вища освіта відповідного напрямку);

- технічні працівники (касир, обліковець).

Для кожної з груп облікових працівників визначено зав­дання і обов'язки, які вони мають виконувати, необхідний об­сяг знань та кваліфікаційні вимоги.

Бухгалтер може працювати лише на одному підприємстві штатним працівником. Тоді він глибоко знає проблеми даного підприємства, особливості його діяльності і може займати­ся також складанням кошторисів, гнучких бюджетів, плану­ванням та прогнозуванням діяльності. Він є посадовою осо­бою, що відповідає за ведення бухгалтерського обліку і скла­дання фінансової звітності. За здійснені порушення він може бути притягнутий до дисциплінарної, матеріальної, адмініст­ративної та кримінальної відповідальності в межах, передба­чених чинним законодавством. Однак, знання та практичні навички такого бухгалтера обмежуються досвідом лише конк­ретного підприємства, він часто погано знає умови діяльності конкурентів і не може оцінити ефективність діяльності підприємства порівняно з іншими аналогічними підприємства­ми. На великих підприємствах облік веде група бухгалтерів, обов'язки між якими розподіляє головний бухгалтер. Розподіл обов'язків може здійснюватися за структурними підрозділами підприємства (бухгалтер основного цеху, бухгалтер ремонтної майстерні тощо) або за топологічними підрозділами бухгал­терського обліку (основні засоби, грошові кошти, розрахунки тощо). Головний бухгалтер підприємства повинен:

- забезпечувати дотримання на підприємстві єдиних засад ведення обліку і складання фінансової звітності;

- організувати контроль за відображенням операцій на ра­хунках;

- брати участь в оформленні матеріалів, пов'язаних з неста­чами майна підприємства;

- забезпечити перевірку стану бухгалтерського обліку.

Бухгалтер може вести облік на декількох підприємствах, працюючи індивідуально (штатний працівник, фізична особа-підприємець), або перебуваючи у складі бухгалтерської чи кон­салтингової фірми. У такому випадку бухгалтер, як правило, веде облік із використанням спеціальних комп'ютерних про­грам, може порівняти ефективність діяльності підприємства на ринку в порівнянні з іншими, має більший практичний досвід, однак не так глибоко знає проблеми даного підприємства і не займається плануванням його діяльності. Його робота зводить­ся до реєстрації та документування господарських операцій, узагальнення облікової інформації для потреб фінансового та податкового обліку, а також складання зовнішньої звітності.