Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Надзвичайні ситуації природного.docx
Скачиваний:
65
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
979 Кб
Скачать

Бригада хірургічного профілю.

Лікар-хірург (відповідного вузького профілю) 2 посади

Лікар-анестезіолог 1 посада

Фельдшер 1 посада

Медсестра операційна 1 посада

Всього 5 посад

Бригада терапевтичного профілю.

Лікар-терапевт 1 посада

Медсестра стаціонару 1 посада

Всього 2 посади

Бригада токсико-терапевтичного профілю.

Лікар-токсиколог 1 посада

Лікар-анестезіолог 1 посада

Лаборант клініко-діагностичної лабораторії 1 посада

Медсестра стаціонару 1 посада

Всього 4 посади

Бригада психіатричного профілю.

Лікар-психіатр 1 посада

Лікар-невропатолог 1 посада

Фельдшер 2 посади

Всього 4 посади

Позаштатні СБПГ ДСМК ДЧ, як правило, утворюються на базі лікарень швидкої медичної допомоги, міських і центральних районних лікарень, що надають невідкладну медичну допомогу в системі невідкладної медичної допомоги, госпіталях Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ. Склад і забезпечення цих бригад визначається аналогічно штатним бригадам.

Кількість СБПГ ДСМК ДЧ рекомендовано визначати з розрахунку 1 бригада на 200 тисяч населення, а їх профіль – виходячи з вимог самостійної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня.

Наказом МОЗ України до складу медичних сил та засобів ДСМК центрального рівня введені формування і лікувально-профілактичні заклади військово-медичної служби ЗС України.

Наприклад, на базі Головного військового клінічного госпіталю МО України сформовано 4 позаштатні спеціалізовані бригади постійної готовності (нейрохірургічна, комбустіологічна, токсикологічна і реанімаційна), для госпіталізації постраждалих, перш за все військовослужбовців, визначено 100 ліжок для хірургічних і 50 - терапевтичних хворих.

Лікарсько-сестринські бригади (лсб)

Лікарсько-сестринські бригади створюються при медичних закладах Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ України. Визначаються 2 види ЛСБ: лікарсько-сестринські бригади для надання першої лікарської допомоги і лікарсько-сестринські бригади для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Штат ЛСБ для надання першої лікарської допомоги включає.

Лікар загальної практики – сімейної медицини 1 посада

Фельдшер (медична сестра) 2 посади

Санітар 1 посада

Водії-санітари 2 посади

Всього 6 посад

На оснащенні бригади медичне майно, розраховане для надання першої лікарської допомоги 100-150 ураженим, 1 санітарний автомобіль і 1 авто перев’язочна АП-2.

Бригада розгортає в осередку надзвичайної ситуації тимчасовий пункт надання першої лікарської допомоги у місцях зосередження постраждалих. Особовий склад бригади проводить медичне сортування, надання першої лікарської допомоги і підготовку постраждалих до подальшої евакуації. Розрахована на роботу протягом 1-3 діб.

Штат ЛСБ для надання кваліфікованої медичної допомоги включає.

Лікар хірург 1 посада

Лікар-анестезіолог 1 посада

Лікар-терапевт 1 посада

Медсестра операційна 1 посада

Медсестра анестезистка 1 посада

Санітар 2 посади

Водії-санітари 3 посади

Всього 10 посад

На оснащенні бригади медичне майно, розраховане на надання кваліфікованої медичної допомоги 150-200 постраждалим, 1 санітарний і 1 вантажний автомобілі, 1 автоперев’язочна АП-2.

На кордоні району надзвичайної ситуації силами і засобами бригади розгортається тимчасовий пункт надання кваліфікованої медичної допомоги. Особовий склад бригади проводить медичне сортування, надає кваліфіковану медичну допомогу хірургічного і терапевтичного профілю постраждалим, які потребують невідкладної медичної допомоги, проводить підготовку постраждалих (при потребі) для госпіталізації у медичні заклади для надання їм спеціалізованої медичної допомоги.