Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
електронний підручник МД.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
3.49 Mб
Скачать

1.4. Оновлення системи і перетворення бази даних

Дані дії проводяться при отриманні нової версії Системи або при зміні конфігурації існуючої версії. Можливі два варіанти: часткове оновлення Системи за допомогою дискет оновлення, інсталяція нової версії Системи цілком.

Повторна інсталяція Системи проводиться таким же чином, як і її первинна інсталяція. Як каталог для установки нової версії вкажіть той каталог, в якому знаходилася колишня версія Системи. При цьому в про­цесі інсталяції файли Вашої бази (баз) даних не будуть оновлені або ви­далені.

Після оновлення Системи необхідно провести перетворення Вашої бази даних. Якщо робота ведеться з декількома базами даних, то всі вони підлягають перетворенню, причому перетворення кожної бази даних

проводиться окремо.

Для успішного перетворення бази даних Системі потрібен додатко­вий дисковий простір. Його розмір приблизно рівний об'єму дискового простору, котрий зайнятий базою даних, помноженому на 1,5.

Для перетворення бази даних:

1. Підключіться до бази даних, яку необхідно перетворити.

2. Виберіть пункт головного меню Функції => Перетворення даних=> Перетворення поточної бази даних.

3. Далі відбудеться перетворення поточної бази даних з урахуваннямнової конфігурації. Процес перетворення включає декілька етапів і супроводжується відповідними повідомленнями.

Перетворена база даних розміститься у поточному каталозі (тобто там, де база знаходилася до перетворення). «Стара» база даних буде по­міщена в каталог ВАК всередині поточного каталогу (при необхідності «стару» базу можна видалити).

Якщо в процесі перетворення бази даних були виявлені помилки, Система виведе на екран вікно «Результати перетворення». Кожний запис в цьому вікні відповідає одній помилці та містить: найменування таблиці бази даних, в якій помилка була виявлена; інформацію про по­милку.

Виправлення цих помилок проводиться Системою автоматично, у процесі перетворення. Інформація у даному вікні призначена для того, щоб користувач знав в якому записі бази даних Системою були внесені зміни, та зміг перевірити коректність посилань на виправлені записи з інших таблиць даних.

Вміст вікна «Результати перетворення» користувач може зберег­ти на диску. Для цього натисніть кнопку «Звіт» вікна і (у формі, що з'я­вилася, на екрані) задайте ім'я текстовому файлу. У цьому файлі будуть збережені всі представлені в даному вікні записи.

Порядок виконання роботи

Укласти договір з ВАТ «Політ» на виготовлення листівок формату А4. Зобов'язання по договору: затвердження матеріалу з 12.11. 06 по 18.11.06; макетування листівки з 18.11.06 по 26.11.06; за­твердження макету листівки з 27.11.06 по 3.12.06; друк листівок з 4.12.06 по 12.12.06.

Для створеного договору підготувати наступні документи: вихідний рахунок на оплату, накладну на відпуск, податкову накладну, акт виконання робіт.

Проведіть оплату відповідно договору з ВАТ «Політ».

По кожному розділу пункту меню «Документи» підготов­ те звіти: Акт виконання робіт, Список актів виконання робіт, Рахунок, Звіт по виконаним рахункам (підсумок), Скорочений звіт по виконаним рахункам, Книга обліку продаж:, Журнал платежів (лист діаграми), Накладна №, Підсумковий звіт по виписаним накладним, Звіт по ви­писаним накладним, Вихідна податкова накладна. Усі звіти збережіть на жорсткому диску у папці з ім'ям Вашої групи.

Створіть карту обслуговування для організації «Еліот Со» по виготовленню сувенірної продукції: запальнички, кулькові ручки, брелоки, прапори. Встановіть наступних виконавців: менеджерів Кирову Олену Олексіївну, ПавловаЮрія Олексійовича, Кудіна Костянтина Віталійовича, дизайнера (відділ сувенірів) Міхалевича Віктора Ілліча. Дати виконання поставте відповідно завданню викладача. Зафіксуйте договір на виконання цих робіт, а також оформіть усі документи відповідно договору.