Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
усні.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
819.71 Кб
Скачать

76. Представницький мандат глави держави – Президента України

Характерною ознакою конст.-пр. статусу ПУ є те, що він – представницький орган, мандат якого формується через проведення всенародних виборів. ПУ обирають громадяни У-ни, на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на 5 років. Вибори ПУ є загальними. Право голосу мають громадяни У-ни, яким на день виборів виповнилося 18р. ЗУ «Про вибори ПУ» робить посилання на те, що може бути наявний документ, який підтверджує громадянство У-ни. Новообраний ПУ вступає на пост не пізніш як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів, з моменту складення присяги народові на урочистому засіданні ВРУ. Склавши присягу, ПУ підтверджує свої конституційні обов’язки, які зумовлені змістом представницького мандату: дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу,обстоювати права і свободи громадян, виконувати свої обов’язки в інтересах співвітчизників, підносити авторитет У-ни в світі.

Повноваження ПУ:

- забезпечує державну незалежність, національну безпеку і правонаступництво держави;

- звертається з посланнями до народу та із щорічними й позачерговими посланнями до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України;

- виносить рішення про визнання іноземних держав;

- призначає позачергові вибори до Верховної Ради України у строки, встановлені Конституцією;

- припиняє повноваження Верховної Ради України, якщо протягом 30 днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися;

- призначає, за згодою Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України;

- припиняє повноваження Прем'єр-міністра України, виносить рішення про його відставку та ін.

За загальним правилом ПУ як глава держави не несе політичної або юридичної відповідальності за свої дії. Юридична невідповідальність гарантується інститутом недоторканості (ст. 5 КУ), а політична інститутом контрасігнатури, під чим розуміють скріплення акту ПУ підписом прем’єр-міністра та міністра відповідального за акт та його виконання. Проте в особливих випадках П підлягає відповідальності, що передбачено ст.111 КУ – він може бути усунутий з поста Верховною Радою У-ни в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Інститут імпічменту виступає надійною гарантією проти зловживання владою та порушення главою держави конституцій – законів держави. ПУ може бути обраний: громадянин У-ни, 35р., має право голосу, проживає на території У-ни 10 останніх років,володіє держ. мовою. Одна і та сама особа не можу бути ПУ більше, ніж 2 строки підряд. ПУ не може мати іншого представницького мандата, обіймати посаду в органах держ. влади або в об’єднаннях громадян, а також займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю чи входити до складу керівного органу або наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку. Обраним у ПУ вважається кандидат, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. За посягання на честь і гідність ПУ винні особи притягуються до відповідальності на підставі закону. Звання ПУ охороняється законом і зберігається за ним довічно,якщо тільки він не був усунений з поста в порядку імпічменту.

77. ПУ – голова Ради національної безпеки та оборони У-ни

ПУ очолює Раду національної безпеки та оборони У-ни (РНБО) (ст 106 КУ). РНБО – це координаційний орган з питань національної безпеки і оборони при ПУ (ст 107 КУ). Координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки та оборони України. РНБО У-ни: - здійснює поточний контроль за діяльністю органів виконавчої влади у сфері нац Б та О, - подає ПУ відповідні висновки та пропозиції, - залучає до аналізу інформації посадових осіб та фахівців органів виконавчої влади, державних установ, наукових закладів, підприємств та організацій всіх форм власності, - ініціює розроблення нормативних актів та документів з пит нац Б і О, - узагальнює практику їхнього застосування та результати перевірок їх виконання, - координує і контролює переведення центральних і місцевих органів виконавчої влади, а також економіку У-ни на роботу в умовах воєнного чи надзвичайного стану. Відповідно до КУ до складу РНБО за посадою входять: П-М У-ни, Міністр оборони У-ни, Голова СБУ, Міністр внутрішніх справ У-ни, Міністр закорд. справ У-ни. Персональний склад РНБО формує ПУ, видаючи відповідні укази «Про склад РНБО У-ни».

КУ передбачила, що у засіданнях РНБО У-ни може брати участь Голова ВРУ + Генпрокурор У-ни та Голова Нацбанку У-ни. ПУ як Голова РНБО спрямовує діяльність і здійснює загальне керівництво над її роботою. Він затверджує перспективні та поточні плани роботи РНБО, час і порядок проведення її засідань, особисто головує на засіданнях. ПУ дає доручення членам РНБО, пов’язані з виконанням покладених на неї функцій та заслуховує поточну інформацію секретаря РНБО про хід виконання її рішень у разі необхідності виносить питання про стан виконання рішень РНБО на її засіданні. Своїми актами він затверджує положення про апарат РНБО, його структуру і штат. Основною організаційною формою діяльності РНБО є засідання. Рішення РНБО приймається не менш як 2/3 голосів її членів. Голова ВРУ може висловлювати думку щодо прийнятих рішень, яка протоколюється. Прийняті рішення вводяться в дію указами ПУ.

78. ПУ – Верховний Головнокомандувач Збройними Силами У-ни

ЗСУ – це військове формування, на яке відповідно до КУ покладені оборона У-ни, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості. ЗСУ забезпечують стримування збройної агресії проти У-ни та відсіч їй, охорону повітряного простору д-ви та підводного простору у межах територіального моря У-ни; у випадках передбачених законом беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом. Відповідно до указів ПУ, що затверджуються ВРУ, з’єднання, військові частини і підрозділи ЗСУ можуть бути залучені до здійснення заходів правового режиму воєнного і надзвичайного стану, посилення охорони державного кордону У-ни і виключної (морської) економічної зони, континентального шельфу У-ни та їх правового оформлення, ліквідації надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, надання військової допомоги іншим державам,а також взяття участі у міжнародному військовому співробітництві та міжнародних миротворчих операціях на підставі міжнародних договорів У-ни та в порядку і на умовах, визначених законодавством У-ни. Керівництво ЗСУ в межах, передбачених КУ здійснює ПУ як Верховний Головнокомандувач ЗСУ (ст 100 п 17 КУ). В особливий період керівництво ЗСУ та іншими військовими формуваннями ПУ може здійснювати через Ставку Верховного Головнокомандувача, робочим органом якої є Генеральний штаб ЗСУ. Безпосереднє керівництво ЗСУ у мирний час та воєнний здійснює Головнокомандувач ЗСУ. Головнокомандувач ЗСУ є за посадою Міністр оборони У-ни, якщо він військовослужбовець, а в разі, коли Міністром оборони У-ни призначається цивільна особа – начальник Генерального штабу ЗСУ.