Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_dek_vsr.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
8.33 Mб
Скачать
  1. Контекстне меню. Властивості, доступ, функції.

Контекстне меню – меню, що відкривається як правило при натисненні правої (другої) кнопки вказівного пристрою введення (мишки).

У цьому меню відображуються команди, які надає об'єкт (контекст), що знаходився під курсором у момент його виклику, і спільні команди. Наявність контекстного меню і його зміст залежать від конкретної програми і від того, на якому об'єкті встановлений курсор миші.

Контекстне меню покликане полегшити управління даними.

QuarkXPress 5.0

Контекстне меню – динамічне меню, вміст якого залежить від виконуваного завдання. Контекстні меню доступні для полів сторінок (pasteboard), порожнього простору на сторінці документа, графічних і текстових блоках, шляхах для тексту, лініях, таблицях і багатьох палітрах. Оскільки контекстне меню вимагає менше переміщень миші і пошуку меню, це може допомогти заощадити час при роботі з документами.

Вміст функцій меню змінюється залежно від активного елементу. Функції дублюють параметри, що містяться у різних меню, а для доступу до них треба зробити кілька кроків. Так, наприклад, для установки абзацного відступу треба виконати команду Стиль > Формат або вибрати пункт Змінити із контекстного меню та сказати потрібну вкладку. Активне використання контекстного меню пришвидшує роботу верстальника.

Internet Explorer

При натисненні правої кнопки миші в будь-якій області екрану (окрім малюнка, про малюнки пізніше) з'являється контекстне меню.

  • Структура меню частково повторює зміст основної панелі.

  • Назад (Back) - аналогічна навігаційній кнопці Назад (Back), тобто дозволяє повернутися на попередню сторінку. Іноді зручніше використовувати саме це контекстне меню для навігації.

  • Вперед (Forward) - має характеристики, аналогічні навігаційній кнопці Вперед (Forward).

  • Виділити все (Select All) - використання даної команди дозволяє виділити весь текст, всі картинки, тобто всю веб-сторінку цілком. При використанні механізму drag-and-drop (перетягнути і кинути) сторінка може бути вбудована в документ MS Word або в будь-яку іншу програму, що підтримує його.

  • Створити ярлик (Create Shortcut) - дозволяє створити ярлик для сторінки. Виберіть цю команду, і з'явиться наступне діалогове вікно (мал. 3.20), в якому буде написано Ярлик цієї сторінки буде поміщений на ваш робочий стіл.

  • Додати у вибране (Add to favorites) - таким чином можна додати веб-сайт, на якому ви знаходитеся, в Вибране (Favorites).

  • Проглядання HTML-кода (View Source) - дозволяє подивитися початковий код сторінки. Ця функція, перш за все, корисна веб-мастерам, оскільки дозволяє подивитися структуру сторінки, механізм, за допомогою якого сайт створений.

  • Кодування (Encoding) - дозволяє вибрати кодування документа.

  • Друк (Print) - як зрозуміло з назви, вибравши цю команду можна роздрукувати документ.

  • Відновити (Refresh) - дозволяє перезавантажити сторінку. Це використовується при прогляданні новинних сайтів, коли необхідна найсвіжіша інформація.

  • Властивості (Properties) - при виборі даної команди з'являється вікно, в якому можна подивитися інформацію про сторінку. Наприклад, її розмір (Розмір (Size)) або дату створення (Створений (Created)).

  1. Сутність і завдання редакційно-видавничого процесу

Редакційно-видавничий процес - це сукупність обумовлених практикою книговидання послідовних дій видавничих працівників, спрямованих на підготовку і випуск у світ того чи іншого виду видавничої продукції.

Така сукупність дій складна за реальним утіленням різноманітних функціональних обов'язків працівників видавництва і тривала в часі. Тому для кращого розуміння і сприйняття початкуючим видавцем редакційно-видавничого процесу доцільно розділити його на кілька етапів:

1. Підготовчий.

2. Редакційний.

3. Виробничий.

4. Маркетинговий.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]