Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичне заняття ІІ семестр.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

План-схема листа

Дата написання

Місяць, число, рік

Привітання (!)

(.) Про себе та свого брата.

(?) Про братів і сестер та улюблених домашніх тварин. (.) Про своїх домашніх улюбленців.

(?) Про захоплення. (.) Про захоплення. (?) Що ти вмієш робити?

(?) Про твою допомогу мамі. (.) Про допомогу Раї своїй мамі. (?) У чому ти допомагаєш мамі?

Прощання (.)

Іі. Етап формування вмінь побудови тексту листа

Мета – вчити учнів репродукувати текст-зразок листа, використо­вуючи набуті на попередньому етапі знання про структуру листа, мовленнєві зразки, засоби між фразового зв'язку, план-схему листа.

Прийом 1 – написання дати і привітання в опорі на зразок у листі.

Т: Використовуючи зразок дати і привітання у листі Pat, напишіть у своєму листі дату і привітання будь-якому(ій) англійському)ій)/американському(ій) хлопчику/дівчинці. (На таблиці представлені повні і скорочені чоловічі та жіночі імена).

Прийом 2 – написання першого абзацу в опорі на його структурно-мовленнєву схему.

Т: Використовуючи схему, яку я писатиму на дошці, напишіть про себе (1,2) та свого(іх) брата(ів) і/чи сестру/сестер (3-9). (Вчитель на дошці пише структурно-мовленнєву схему абзацу. Для зручності сприймання кожне речення пронумеровано).

1) My name is … 2) I’m … years old and I live in … 3) I’ve got … brother/ sister. 4) His/ Her name is … 5) … is … 6) He/She is a … 7) He/ She works … 8) He/ She likes … and … 9) He/ She can … and …

Прийом 3 – написання другого абзацу в опорі на його структурно-мовленнєву схему.

Т: Використовуючи схему, яку я писатиму на дошці, запитайте в листі про братів і сестер свого(єї) друга/подруги (1), його/її улюблених домашніх тварин (2). Якщо у вас є домашні улюбленці, перерахуйте їх (3) та назвіть їхні імена (4,5). (Вчитель на дошці пише структурно-мовленнєву схему абзацу, в якому кожне речення пронумеровано).

1) Have you got … or …? 2) Have you got pets? 3) I’ve got … pet(s): a … and a … 4) The …’s name is … 5) The …’s name is …

Прийом 4 - написання передостаннього абзацу в опорі на його структурно-мовленнєву схему.

Т: Використовуючи схему, яку я писатиму на дошці, запитайте в листі, чи колекціонує що-небудь ваш(а)друг/подруга(1). Напишіть, що колекціонуєте ви (2), що вам подобається робити (3), що у вас є (4), і що ви вмієте робити (5). Поцікавтесь, що ваш(а) друг/подруга вміє робити (6). (Вчитель на дошці пише структурно-мовленнєву схему абзацу, в якому кожне речення пронумеровано).

1) Do you collect things? 2) I collect ...3) I like … and ….4) I’ve got а … and a ….5) I can ... 6) What can you do?

Прийом 5 - написання останнього абзацу в опорі на його структурно-мовленнєву схему.

Т: Використовуючи схему, яку я писатиму на дошці, запитайте в листі, чи допомагає ваш(а) друг/подруга своїм батькам (1), як це робите ви (2, 3). Поцікавтесь, що він/вона робить (4). (Вчитель на дошці пише структурно-мовленнєву схему абзацу, в якому кожне речення пронумеровано).

1) Do you help your …? 2) I do. 3) I …on … and … on …4) And what about you?

Прийом 6 - написання формули прощання в опорі на зразок у листі.

Т: Використовуючи зразок формули прощання Раї, попрощайтеся в листі зі своїм(єю) анілійським(ою)/американським(ою) другом/подругою.