Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kommerse.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
138.89 Кб
Скачать

2. Оцінка стратегії управління комерційним ризиком

Оцінка, порівняльний аналіз та вибір стратегій управління комерційним ризиком. Оцінка стратегії управління комерційним ризиком здійснюється з використанням системи показників її якості. До них належать:

1. Узгодженість стратегії управління комерційним ризиком з концепцією та системою стратегій діяльності підприємства.

2. Узгодженість стратегії управління комерційним ризиком з умовами його формування.

3. Внутрішня гармонійність стратегії управління комерційним ризиком. Оцінюється ступінь відповідності кожного з елементів стратегії її цілям та іншим елементам.

4. Надійність стратегії. Такий показник характеризує ступінь можливостей досягнення цілей управління комерційним ризиком у відповідних умовах ринкової діяльності підприємства.

5. Ступінь адаптивності стратегії. Оцінюється ступінь адаптивності стратегії управління комерційним ризиком до можливих змін зовнішнього та внутрішнього середовища. ! 6. Результативність стратегії. Визначаються результати дотри­мання стратегії управління комерційним ризиком, витрати на дотримання цієї стратегії та показники ефективності стратегії управління комерційним ризиком.

Білет 23

1) Показники, що характеризують комерційний потенціал торговельного підприємства

Під потенціалом підприємства прийнято розуміти сукупність показників або факторів, що характеризують його силу, джерела, можливості, засоби, здібності та інші виробничі резерви, які можуть бути використані в економічній діяльності. Потенціал підприємства має найбільший вплив не тільки на кінцеві результати його діяльності, а й на межі економічного зростання та структурного розвитку всього підприємства. Економічний потенціал підприємства являє собою склад його ресурсів - трудових, матеріальних, фінансових та інших, наявних у розпорядженні підприємства для виробництва запланованих робіт і послуг. Стан економічного потенціалу підприємства характеризують наступні чинники та показники: - Обсяг та кількість виробничих ресурсів, чисельність промислово-виробничого персоналу, складу основних виробничих фондів, величина оборотних фондів і матеріальних запасів, наявність фінансових ресурсів та нематеріальних активів, використання патентів, ліцензій, технології, інформації; - Здібності персоналу підприємства і професійної діяльності в усіх сферах виробництва і на всіх рівнях управління; - Фінансовий стан підприємства, рівень поточної платоспроможності та ліквідності, зовнішня і внутрішня заборгованість, ступінь кредитоспроможності; - Стан наукової, творчої, раціоналізаторської та інноваційної діяльності, здатність до оновлення виробництва і зміні діючої технології; - Інформаційне забезпечення маркетингової, проектної, виробничої та фінансової діяльності, якість використовуваної інформації, ступінь її обгрунтованості та достовірності. Для розвитку інноваційної діяльності підприємства важливе значення мають кількісні і якісні показники його науково-технічного потенціалу. До них відносять: • матеріально-технічні; • кадрові; • науково-теоретичні; • інформаційні; • організаційно-управлінські; •інноваційні; • ринкові, що оцінюють рівень; • економічні; • фінансові.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]