Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
61.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
645.26 Кб
Скачать

46.Торговельний прибуток: сутність, джерела та механізм утворення.

Торговельний прибуток – це прибуток,що ств працею найманих працівників у сфері торгівлі, а також у р-ті перерозподілу частини доходів різних секторів економіки та різних верств населення. Витрати п-ва сфери обігу пов’язані з реалізацією продукції. Витрати обігу – це витрати на реалізацію товарів. Поділяються на чисті витрати(пов’язані із зміною форми вартості) та дадаткові витрати(пов’язані із Доробкою зберіганням та з доставкою до місця реалізації).Джерело та механізм утворення прибутку: прибуток утворюється за умов капіталізму,також вплив має інвестиційний обсяг. Мірою ефективності торговельного капіталу є норма торговельного прибутку яка у середньому дорівнює нормі промислового прибутку. Норма прибутку дорівнює додаткова вартість створена у промисловості і торгівлі поділено на суму промислового та торговельного капіталу та це все помножити 100%.

39.Фізичний і моральний знос основного капіталу. Суть амортизації.

Основний капітал – це та частина продуктивного капіталу вартість якого переноситься на продукт поступово. Капітал має здатність зношуватись як фізично так і морально тоді застосовуються амортизаційні заходи. Фізичне зношування основоного капіталу – це значення яке веде до використання засобами праці своїх техніко-виробничих можливостей. Моральне зношування основного капіталу – це втрата частини вартості основного капіталу в результаті НТП. Види морального зношування: 1. Зношування(зумовлене появою дешевого та удосконаленого устаткування) 2. Поява нових якісно удосконалених засобів виробництва. Амортизація промислового капіталу – це процес поступового перенесення вартості у міру їх зношення на вироблений продукт і перетворення її після реалізації на грошову форму, з метою використання тих коштів на заміну зношувального капіталу. Норма амортизації – це встановлення законодавчого відсотка від збалансованої вартості особливого капіталу, який стосується щорічно існується на собівартості продукції. , де Н – норма амортизації, Ф – балансована вартість основоного каптіалу; Л – ліквідаційна вартість основоного каптіалу; А – нормативний строк функціонування основоного капіталу.

64.Фінансова система:суть,структура.Функції бюджету.

Фінансова система-сукупність форм методів і цілей формування розподілу і викор. грошових засобів держ.,господ.суб. і населення.

Бюджетна система:-Державний бюджет;-місцевий бюджет.

Фінансова система має складну структуру. Її елементами є:

Види фінансів:1.Державні(-загальнодержавні,-регіональні,-муніципальні,- фін. держ. підприєств,-фін.держ.установ та організацій,що здійснюють некомерційну діяльність); 2.Громадських об*єднань(-різних спілок,-політ.партій,-громадських рухів,-спеціальних цільових та благодійних фондів); 3.Приватні(-фін.приватних підприєств та корпорацій, -фін.комерційних установ та організацій,-фін.домогосподарств)

Основні ознаки структуризації фінанасів: 1.суб.фін.відносин(юр. та фіз. особи,держава); 2.фонди грошових коштів за їх цільовим призначенням;3.фін.органи та інеститути; 4.рівень економ. системи.

Функції бюджету:1.Розподільча(створ.,викор. грошових коштів);2.контролююча(дотримання фін. дисципліни,своє часне і повне викон. фін. зобов*язань. перед бюджетною системою);3.Державне регулювання і стимулювання економіки;4.Фінансове забезпечення соц. політики;5.Відтворювальна ф-ція сприяє економічному зростанню: 1.запровадження нових досконало діючих форм госп.; 2.соц. спрямованість.;6.Регулююча ф-ція(зміна обсягів і спрямованість грошових потоків між суб*єктами господарювання)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]