Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-104.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
519.17 Кб
Скачать

96.Мд аудиторій змі як рекламних носіїв.

Одне з завдань рекламних кам паній полягає у виборі ЗМІ,якими активно користуються споживачі,обраних цільових ринкових сегментів. Якщо це завдання не виконане, то зусилля щодо вибору рекл.повідомлення для визначення його впливу на споживача будуть марними.

Дослідницькі підприємства , вивчаючи на основі опитувань респондентів завдання проведення рекламних кампаній ЗМІ, використовують такі підходи:

-вивчення звичок в отриманні інформації щодо регулярності одежання окремих номерів,газет,журналів,прослуховування радіопередач, перегляду телепрограм

-вивчення обізнаності щодо певних рекламних матеріалів,яке полягає у визначеності інтересу до рекламного звернення на основі демонстрації споживачеві конкретного матеріалу.

На запам*ятовуваність реклами впливає обсяг реклами, якість її художнього втілення та розташування в ЗМІ. Інформація про склад аудиторії окремих електронних ЗМІ отримується шляхом вивчення даних щоденників учасників «панелі телеглядачів».

94.Дослідженя якості рекламних оголошень ,роликів та інших рекламних матеріалів.

Для оцінки ефективності реклами,використовуються такі 4 ознаки, що характеризують окремі напрямки дослідження ефективності реклами,а саме: пізнання, запам*ятовування, рівень спонукання, вплив на поведінку покупців.

Така класифікація є умовною.Наприклад,показник пізнавання пов*язаний з показником запам*ятовуваності. Тому при проведення дослідження ефективності реклами важко отримати оцінки окремо за цими показниками. Крім того,ці ознаки є лише проміжними показниками ефективності рекл.заходів ,а не результативною ефективністю рекл.програми. Ефективність визначається тим, що вони дозволяють рекламодавцям перевірити, чи є дієвим рекл.звернення, сюжет, програма.

Лабораторні дослідження ґрунтуються на штучно створених умовах рекламування товару. Використовують прилади, які і реєструють за допомогою спеціальної камери погляд під час розгляду рекл.пакета.

100. Дослідні компанії: особливості функціонування,їх види та організаційна структура.

Дослідне агентство - це під-тво,яке сторонній організації здійснює або консультує проект маркетингового дослідження або пропонує для цього свої послуги. Агенство займає серединну позицію,знаходячись між тими,хто потребує інформації, та тими хто є її носіями.

За набором дослідницьких послуг всі агентства можна поділити на універсальні та спеціалізовані. Універсальні надають широкий комплекс послуг, проводять повномасштабні МД - від визначення проблеми,збирання та аналізу даних до представлення кінцевих результатів (наприклад, GfK Ukraine). Спеціалізовані агентства мають обмежений комплекс послуг,спеціалізуються лише на певних видах дослідження ( інтернет-дослідження, моніторинг ЗМІ, дослідження серед дітей, або зосереджують свою діяльність на окремих ринках). Різновидом спеціалізованих агентств є синдиковані дослідні фірми, вони проводять загальні дослідження та надають своїм клієнтам стандартизовані дані на постійній основі.

Також дослідні компанії належать або до міжнародних дослідних мереж,або є незалежними.

Як правило,дослідні компанії мають функціональну організаційну структуру управління,до якої належать відділи: 1)відділ управління проектами; 2)в-іл якісних досліджень; 3)в-іл польових досліджень; 4)в-іл обробки анкет; 5) в-іл контролю; 6) в-іл технічної підтримки; 7)в-іл типографії та ін.

Українські дослідні компанії пропонують на ринку широкий асортимент послуг за стандартними так ексклюзивними методиками, який є дуже схожим у більшості універсальних компаній-дослідників.

Четвірка лідерів дослідних компаній на ринку України: A.C. Nielsen Ukraine, AGB Ukraine, GfK Ukraine, TNS Ukraine.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]