Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-104.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
519.17 Кб
Скачать

80 Сутність неперервних маркетингових досліджень

Неперервдослідження(Моніторинг) - систематичний збір та обробка інформації, яка може бути використана для поліпшення процесу прийняття рішення, а також, побічно, для інформування громадськості або прямо як інструмент зворотного зв'язку з метою здійснення проектів, оцінки програм або вироблення політики. Він несе одну або більше з трьох організаційних функцій:

виявляє стан критичних або перебувають у стані зміни явищ навколишнього середовища, у відношенні яких буде вироблений курс дій на майбутнє;

встановлює стосунки зі своїм оточенням, забезпечуючи зворотний зв'язок, Щодо попередніх успіхів і невдач певної політики або програм;

встановлює відповідності правилам і контр актним зобов'язанням.

81.Панельні дослідження домашніх господарств та індивідуальних осіб.

Панельне дослідження це форма вибіркового спостереження під час якого одна і таж інформація збирається від одних і тих же одиниць вибіркової сукупності, більше ніж один раз через рівні проміжки часу. Панельні дослідження домашніх господарств є досить розповсюдженими у всьому світі.Відбір членів здійснюється на основі методів систематисного чи розшарувального відбору. Голова мета-складання репрезентативної вибірки домашніх господарств. Більшість панельних досліджень дом госп. Використовує щоденники як метод збору інформації. Для цього члени панелі записуюь детально в них свої покупки продовольчих та непродовольчих товарів, а потім повертають їх дослідницькій компанії. Членам панелі дають матеріальне заохочення за їх співробітництво. За допомогою такої панелі можна отримати інформацію про середній розмір закупівлі різних товарів,, частоту покупки, лояльність споживачів до торгової марки, часткку ринку, що займають певні марки, відношення до існуючих товарів, мотиви покупок., наміри щодо майбутніх покупок. Не рекомендується використовувати панелі компаніям, зщо мають низьку частку на ринку, категоріям товару з низьким ступенем проникнення на ринок та імпульсних товарних категорій.

82.МЕТОДОЛОГІЯ роздрібного аудиту. Ця методологія була розроблена і пройшла тестування вперше в компанії ACNielsen. Її використовують для оцінки місткості структури і динаміки розвитку ринку. Це методологія вибіркового дослідження, яка дає змогу реагувати гнучко на запити клієнтів і надавати дані для необхідного рівня точності, належної сегментації та найменшого рівня помилковості. Визначення оптимального розміру вибірки а також відбір конкретного підприємства для роздрібного аудиту проводиться за єдиною методологією, яка застосовується у всіх країнах, де працює ACNielsen. Ця методологія складається з 5 етапів. 1-перепис роздрібних торгівельних підприємств, 2-формування панелі аудиту-панель підтримується таким чином, щоб усі характеристики ген. Сукупності були відображені у вибірці. 3-зняття інформації про закупівлю товарів, про їхні залишки у звітний період, та про роздрібні ціни, 4-обробка та екстраполяція даних, аналіз і інтерпретація даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]