Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Арляпов_Переклад.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
1.19 Mб
Скачать

Глава III. Контроль і відповідальність при здійсненні міжнародного інформаційного обміну

Стаття 16. Контрол ь за здійснений ием міжнародного інформаційного обміну

Контролюють здійснення міжнародного інформаційного обміну федеральні органи виконавчої влади й органи виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації в межах своєї компетенції, обумовленої законодавством Російської Федерації.

Стаття 17. Сертифікація інформаційних продуктів, інформаційних послуг, засобів міжнародного інформаційного обміну

1. При ввозі информацион ных продуктів, информацио нных послуг у Російську Федерацію імпортер представляє сертифікат, що гарантує відповідність даних продуктів і послуг вимогам договору.

У випадку неможливості сертифікації ввезених на територію Російської Федерації інформаційних продуктів, інформаційних послуг ризик за використання даних продуктів і послуг лежить на імпортері.

  1. Засоби міжнародного інформаційного обміну, які обробляють документовану інформацію з обмеженим доступом, а також засобу захисту цих засобів підлягають обов'язковій сертифікації.

  2. Сертифікація мереж зв'язку виробляється в порядку, обумовленому Федеральним законом "Про зв'язок".

136

Стаття 18. Ліцензування діяльності по міжнародному інформаційному обміні

Діяльність по міжнародному інформаційному обміні в Російській Федерації підлягає ліцензуванню у випадках, коли в результаті цієї діяльності вивозяться за межі території Російської Федерації державні інформаційні ресурси або ввозиться на територію Російської Федерації документована інформація для поповнення державних інформаційних ресурсів за рахунок засобів федерального бюджету або засобів бюджетів суб'єктів Російської Федерації, якщо це не суперечить міжнародним договорам Російської Федерації й законодавству Російської Федерації. Порядок ліцензування визначається Урядом Російської Федерації.

Стаття 19. Призупинення міжнародного інформаційного обміну

У випадку протиправних дій при здійсненні міжнародного інформаційного обміну органами, зазначеними в статті 16 справжнього Федерального закону, може бути припинений міжнародний інформаційний обмін на будь-якій стадії на строк до двох місяців.

Дії цих органів по призупиненню міжнародного інформаційного обміну можуть бути оскаржені в суд.

Відповідальність сторін за невиконання договорів про міжнародний інформаційний обмін у результаті призупинення міжнародного інформаційного обміну визначається відповідно до міжнародних договорів Російської Федерації й законодавством Російської Федерації.

Стаття 20. Відповідальність за порушення при міжнародному інформаційному обміні

За протиправні дії при здійсненні міжнародного інформаційного обміну фізичні і юридичні особи Російської Федерації, фізичні і юридичні особи іноземних держав, особи без громадянства на території Російської Федерації несуть цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства Російської Федерації.

Стаття 21. Суперечки

Суперечки, що виникають при міжнародному інформаційному обміні, можуть бути розглянуті в суді, арбітражному суді або третейському суді відповідно до їх компетенції.

137