Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді по Заболотному.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
677.38 Кб
Скачать

22. Поясніть як формуються кредитні ресурси?

Кредитні ресурси формуються за рахунок:

1)Вільні кошти від фіз.осіб

2) Вільні кошти від юрид. Осіб

3)Міжбанківська торгова біржа

4)Нац.банк Укр.

23. Оформленість агропромислового кластеру та його суть і завдання.

Кластер – об’єднання, приєднання до свого складу декількох споріднених підприємств, які мають подібний цикл виробництва і спільну мету.

Формування (проектування) регіонального індустріального кластера:

Правовий статус: - членами індустріального кластера є юрид. особи, які мають право самостійно здійснювати свою господарську діяльність у відповідності з чинним законодавством України.

Завдання:

  • об’єднання членів кластера з метою захисту і представлення їх інтересів у відносинах з державою, міжнародними недержавними організаціями, діловими колами України та інших держав через відповідні структури індустріального кластера;

  • сприяння розвитку ринкових відносин у сфері діяльності індустріального кластера;

  • розширення і стабілізація внутрішніх і зовнішніх економічних зв’язків учасників;

  • надання практичної допомоги учасникам в проведенні торговельно-економічних та інших операцій на внутрішніх, зовнішніх ринках;

  • засвоєння нових форм співробітництва з іншими суб’єктами ггосподарської діяльності, установами, організаціями, державними органами;

  • сприяння впровадженню і розвитку новітніх досягнень науки і техніки, впровадження новітніх технологій в економіку України.

24. Що таке нова економічна філософія, як третій сегмент економіки?

Логістика є третім сегментом економіки і займає 25% у структурі прибутків. Наука про логістику зародилась в 70-х роках в США.

Логістика – це здатність гарантувати правильний вибір в правильний час, в правильній кількості і правильному стані, в правильному місці, і правильний час, для правильного споживання і за правильною вартістю. В цьому вислові окреслено багато суттєвих дій логістики. Наприклад, підкреслюється просторовий та часовий характер (місце і час переміщення, час і витрати обслуговування). Також підкреслюються витрати та рівень обслуговування.

Логістика – це системний підхід до вирішення проблем бізнесу, в основі якого лежить аналіз.

Логістика – це процес ефективного планування, використання та управління потоком сировини,напівфабрикатів та готової продукції від пункту походження до пункту споживання з низькими витратами зберігання запасу і пов’язаної з цим процесом інформації з метою пристосування до вимог споживача.

Логістика ставить не тільки стратегічні завдання, зв’язані з організацією управління і навіть з філософії менеджменту, вона включає і проблеми операційної діяльності.

Логістика є областю управління, інтереси якої потребують аналізу елементів усієї системи на перспективу:

  • Вантажно-розвантажувальні роботи;

  • Передбачення попиту;

  • Планування виробництва;

  • Обслуговування споживача;

  • Місцеположення підприємства і складської діяльності;

  • Загальне логістичне матеріально-технічне забезпечення.

Ці додаткові витрати можуть бути більшими, ніж економія від найдешевшого перевезення (водного).

Таким чином, перевезення не повинно оптимізуватися без врахування впливу таких елементів логістики як складування і упаковка.